Pitanje u vezi kardio treninga |
Post Reply |
Author | |
meno
Cita FAQ Joined: 13 Studeni 2011 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Studeni 2011 at 15:15 |
Imam višak kilograma, i imam steper kod kuce. Da li bih, ako bih vezbao oko sat i po na steperu dnevno, mogao da skinem š5 kg za 5 meseci? Nije mi problem da vežbam toliko. hvala na odgovorima.
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mrsavljenje se odvija u kuhinji.. prvo totalno sredi prehranu, i tek onda trening.. potreban ti je trening s utezima da zadrzis misicnu masu..
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kalorijski deficit se može ostvarit ili prehranom ili treningom, najbolje s jednim i drugim. Nije neophodno prvo totalno sredit prehranu pa onda tek uvrstit trening, zašto, bitno je da je dnevna potrošnja veca od unosa, a na koji nacin ce on to postic njegova stvar. Da ima puno više kila viška, da je rijec baš o teškoj pretilosti - onda je prva stvar rješavanje prehrane. Da je pametno i jedno i drugo - definitivno ali rezultate ce dat bilo što što nas stavlja u deficit. Ako s ovim kako sada jede i na cemu se održava uvrsti tih sat i po kardia, bit ce u minusu i izgubit ce nešto bez obzira na prehranu...
E sad, koliko kvalitetno želi smršavit - to je drugo pitanje, a s obzirom na kolicinu informacija koje su nam dane - nemoguce je na njega odgovorit Edited by Gym_girl |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
C.Ronaldo
Cita FAQ Joined: 27 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Eh ovako i ja imam jedan problem a tice se kardia,naime poceo sam prije neke 2-3 sedmice svaki dan raditi aerobni trening odnosno kardio i to otprilike oko 50 min i neki dan sam se onako iz zezancije potrkao s drugom kojeg sam do neki dan bio dosta brzi i gle cuda trcimo rame uz rame puni sprint,ne mogu da vjerujem a inace sam veoma brz i treniram nogomet,eh sad je pitanje da li me kardio usporio i ako jeste da li je to privremeno stanje ili sam zauvijek izgubio brzinu? pozz
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |