D: 5 izvora veganskog proteina |
Post Reply |
Author | |
zizi
Cita FAQ Joined: 09 Prosinac 2011 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Travanj 2012 at 02:18 |
da li netko zna gdje se u zagrebu moze kupiti dobar tempeh? ili tofu?
|
|
GOSPODIN B.
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 123 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jesi gledala u Bio bio?
|
|
black-purple
Cita FAQ Joined: 08 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
|
da, Bio&Bio ima sve to... ;)
|
|
Demetra
Viden/a u gymu Joined: 09 Travanj 2012 Status: Offline Points: 105 |
Post Options
Thanks(0)
|
tofu vidjeh i u konzumu....eto ga opet.....nemam nikakve bio pa sam osudjena na supermarkete :(
|
|
jetra
Cita FAQ Joined: 26 Travanj 2012 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Leca je bogata proteinima otprilike kao i pileca prsa. Velika prednost nad nabrojanim (osim graha) je i cijena.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
I jednako tako nepotpuna i neusporediva sa pilecim prsima zbog nedostatka ili slabog udjela odredjenih aminokiselina.Dakle sama za sebe je nedostatan izvor proteina.Dakle treba ju kombinirati sa ostalim žitaricama, no tu je opet velika kolicina UH koje bi morao unjeti da zadovoljiš potrebu za proteinima. Tako da je bedasto usporedjivati namirnice životinjskog porijekla i žitarice Edited by The Phoenix - 26 Travanj 2012 at 14:16 |
|
veljko78
Cita FAQ Joined: 08 Veljaca 2011 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Interesantno, samo nedostupno vecini koji ne zive u velikim gradovima....ima li nesto na tu temu sa ''standardnim'' namirnocama? (izuzev graha...bas crnog :))
|
|
jetra
Post Options
Thanks(0)
|
@the phoenix:
Tema se ne bavi mesom, utoliko sam naveo lecu kao izostavljenu a ne piletinu, tunu ili neki treci bb klišej, Usporedio sam je s piletinom radi slicnog postotka proteina, ne kao zamjenu za piletinu. Ne shvacam što je tu bedasto
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Naravno da se ne bavi mesom, ti si taj koji je spomenu meso , a ne ja i usporedio meso i bilje , ja ga spomenuo nisam I izravno si rekao da je jendako bogata proteinima kao i meso...... što je netocno jer nije potpun sastav esencijalnih aminokiselina, i da ima prednost cijene nad istim............dakle opet usporedjuješ kruške i jabuke...... |
|
jetra
Post Options
Thanks(0)
|
1. ne jednako vec otprilike
2. ja sam spomenuo lecu, ne meso.
3. usporedio sam je cjenovno s namirnicama iz clanka.
4. ovo prelazi dobar ukus u komunikaciji i ulazi u sferu srednjoškolskog ega.
5. pokušaj malo s kruškama i jabukama, možda je majka priroda pametnija od "dorucka šampiona". :)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |