domaci džem |
Post Reply | Page <12 |
Author | |
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Thnx Daj mi reci a koliko može neotvoren stajati i ak mozes rec neku tocnu recepturu kak ga radiš i omjer voca i limuske kiseline? |
|
Hemlockelfdancer
Cita FAQ Joined: 19 Rujan 2012 Status: Offline Points: 14 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo ja ti radim po ovom receptu djžem:
2,7 kg borovnica 250 ml vode sok od 2 limuna i ribana korica 0,5 kg crvenih slatkih jabuka I možeš još dodati tekuci pektin (vocni šeccer) koji ima za kupiti u DM-u ako želiš da ti tekstura bude onako malo gušca i da džem bude sladji . Ako želiš gušce i bez pektina, možeš staviti pola vrecice želatine. Vrlo je bitno dobro sterilizirati staklenke(uroniti u kipucu vodu) prije stavljanja džema u njih, jer je to najcešci uzrok kvarenja. A i ljudi cesto zaborave sterilizirati i poklopac od staklenke pa se tu zadrže mikroorganizmi. E sad što se tice trajanja, znaci ja sam zadnji put radila po zimi od narance, cimeta i jabuka(preporucam za probati:P) i stajao je zatvoren negdje do 4 mj-a i poslije kad sam otvorila u hladnjaku, još otprilike 40-tak dana bez da se pokvario. Ne mogu ti reci sa sigurnošcu koliko može stajati otvoren, jer ja to pozderem prebrzo:D |
|
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |