New Posts New Posts RSS Feed - Proteini-poslje prestanka vježbanja
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Proteini-poslje prestanka vježbanja

Post Reply Post Reply
Author
nido24 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nido24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Proteini-poslje prestanka vježbanja
    Posted: 15 Listopad 2012 at 17:12
Pozdrav,Ovih danas sam cuo svakakve gluposti o tome da kada prestanem vježbati da ce mi se svi ti proteini koje sam ''koristio'' pretvoriti u salo ? da li je to istina ili samo jedna od laži ?
Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Listopad 2012 at 17:29
glupost...Censored
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
Scarpetta View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Scarpetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Listopad 2012 at 19:13
Moraš razmišljati svojim mozgom , a ne slušati svakakve bedastoce koje nemaju veze sa zdravim razumom
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Listopad 2012 at 19:18
Originally posted by nido24 nido24 wrote:

Pozdrav,Ovih danas sam cuo svakakve gluposti o tome da kada prestanem vježbati da ce mi se svi ti proteini koje sam ''koristio'' pretvoriti u salo ? da li je to istina ili samo jedna od laži ?

koliko ja znam, ako su glikogenske rezerve pune dio proteina se nece iskoristiti nego se pretvoriti u glukozu i pohraniti u masno tkivo, a dio naravno ce tijelo izluciti van iz organizma. Naravno to ne znaci da trebaš prestati piti protein iza treninga. Mozda netko iskusniji ti da bolji odgovor
pozz
Back to Top
iver View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iver Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Listopad 2012 at 23:04
avangarde, a baš si lijepo pocela istraživati :) Što je sve potrebno kod hipertrofije, da bi se ugradilo 1g proteina.??? Hiperpl... necemo spominjati.

Nido24, ta tvrdnja je kao takva netocna. Nisam primijetio da se bodybuilderi nakon prestanka bavljenja sportom debljaju više nego npr mršavi nehipertrofirani profi sportaši iz neke druge discipline. Cinjenica jest da je u hipertrofiranom mišicu povecana uskladištena energija, no nije to osnovni razlog debljanja. Mada je opci dojam takav, i zbog same hipertrofije tj napuhavanja mišica, kad mišici splasnu i još dobiješ par kg, vizuelni dojam okoline je da se BBima mišici pretvorili u masno tkivo. A da li i u kojim slucajevima sa kojim ciljevima bi trebao dodatno piti proteine, to ceš sam odluciti.
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Listopad 2012 at 23:24
Originally posted by iver iver wrote:

avangarde, a baš si lijepo pocela istraživati :) Što je sve potrebno kod hipertrofije, da bi se ugradilo 1g proteina.??? Hiperpl... necemo spominjati.

polako, polako nisam još sve procitala covjek uci dok je živ, a umre uglavnom u neznanju
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Listopad 2012 at 10:36
Avangarde, proteini nemaju veze sa popunom glikogena, glikogen su UH pohranjeni u mišicima, jetri i mrvu u krvi, proteini imaju drugaciju ulogu
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Listopad 2012 at 10:44
Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:

Avangarde, proteini nemaju veze sa popunom glikogena, glikogen su UH pohranjeni u mišicima, jetri i mrvu u krvi, proteini imaju drugaciju ulogu

i know..mislila sam da je pitanje bilo - ukoliko pojede više proteina nego što mu je potrebno..zar onda ipak dio ne ode u mast? citala sam to negdje, mislim da je Flex u pitanju
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Listopad 2012 at 11:00
Originally posted by avangarde avangarde wrote:

i know..mislila sam da je pitanje bilo - ukoliko pojede više proteina nego što mu je potrebno..zar onda ipak dio ne ode u mast? citala sam to negdje, mislim da je Flex u pitanju

Spominjala si gore popunjenost glikogenskih zaliha i ovisnost iskoristivosti proteina o tome , zato velim da nema veze glikogen s time. A visak moze biti pohranjen, no cesto ljudi imaju manjak, pocetnici pogotovo, dok okorijeli vježbaci i višak LOL
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Listopad 2012 at 11:07

Originally posted by avangarde avangarde wrote:

Spominjala si gore popunjenost glikogenskih zaliha i ovisnost iskoristivosti proteina o tome , zato velim da nema veze glikogen s time. A visak moze biti pohranjen, no cesto ljudi imaju manjak, pocetnici pogotovo, dok okorijeli vježbaci i višak LOL

my mistake našla sam o cemu se radilo tu - o ketozi je clanak govorio, UH nisu bili u igri
Back to Top
nido24 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nido24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Listopad 2012 at 19:07
Ne kuzis ne da ja nisam vjerovo puno sam toga procitao i sada ono reko najbolje da pitam sta je istina al' i mislio sam da ne moze nista biti poslije prestanka i hvala vam :))
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.