definicija,vegetarijanstvo,pretreniranost |
Post Reply |
Author | |
demiurg
Cita FAQ Joined: 23 Listopad 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Listopad 2012 at 10:30 |
Pozdrav :)
Trebala bih pokoji savijet,naime,treniram ragby 3 puta tijedno po 2 sata,treninzi ukljucuju puno trcanja i nesto treninga snage.Htijela bih ubaciti jos 2-3 dana trcanja(to na zalost mogu samo u vecernjim satima).Trcim obicno 30 min laganim tempom a zadnjih 5 min mjenjam intenzitet..Uz to,vozim bicikl minimalno 15 km dnevno(do posla i natrag). Prvobitni cilj mi je skinuti jos nekih 8 kg a tada bih zamijenola trcanje teretanom. E sad,muci me pretreniranost,dali mi je to previse ili mogu na neki nacin,dodatcima prehrani i pravilnom prehranom,to izbjeci i ne izgubiti na snazi koju imam??? Takoder zbunilo me malo po forumima,neki pisu da se ugljikohidrati jedu prije a neki poslije treninga..do sada sam prakticirala integralno tijesto ili smedju rizu s tunom ili sojom i salatu prije treninga a nakon samo proteine u prasku i eventualno salatu ako sam bas gladna.Dali je to ok?Moram napomenuti da sam fejk vegetarijanac,ne jedem meso no jedem ribu,pa ako netko ima neki savjet,bit cu zahvalna :) ako treba,mogu napisati jelovnik kojeg se pridrzavam .. hvala unaprijed.. |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
mislim da ne bi trebala još i trcat kad vec voziš bicikli 15km dnevno i jos ragbi. Ja bi ubacila jos 2 full body treninga s HIITom na kraju. Što se tice UH, poslije treninga trebas jesti P+UH bez obzira na sheake koji popijes. Znaci ribica i riza, zob, jecam pretreniranost je moguca osobito zato sto se jos mislis dodatno iscrpljivat ovim kardiom (na trcanje mislim), a vec ga obavljas na biciklu. Uglavnom, napisi koliko godina, kila i ako znas kako se hranis jedan dan primjer jelovnika
pozz |
|
demiurg
Cita FAQ Joined: 23 Listopad 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala :)
27 god,168/69..Nekako mi grubo zbuce ti uh poslije treninga posto ubrzo nakon njega idem spavati a htijela bi sto prije skinuti visak masnoce da se prebacim na teretanu. jelovnik bi izgledal ovak nekak : 5:00- zobene + proteini s malomasnim mlijekom i kava(ovisnost) 9:00 int.pecivo,5-6 dkg sira(tipa goude,znam da ne valja al priustim si to ujutro) plus rajcica 15:00 povrce kuhano+filet oslica na ,alo ulja +salata 18:00 int tijesti ili smedja riza +tuna+salata (s tim da u vecini slucajeva dodem bezvoljna s posla pa ovaj obrok u 15h zamjenim bananom) 21:00 shake 22:00salata ili 2 bjelanjka,jogurt s malo masti,kako kad.. to bi od prilike tak izgledalo ovaj bicikl u principu ne dozivljavam kao neki trening,to je 2 put po 7 km lagane voznje,dode mi vise ko nezamjenjiva smetnja..vise stete nego koristi :) Ostavila bih sub i ned za odmor i potrudila se spavati barem 6-7 sati.. |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
lijepo je to, i ragbi- svaka cast, to ja zovem prava žena sto se tice tih UH, imali smo jednu raspravo o tome https://www.fitness.com.hr/blog/avangarde/Ugljikohidrati-navecer--vjecno-pitanje-.aspx pa pogledaj komentrae. Uglavnom, ako ides spavat nedugo iza treninga, pojedi onda bananu i sheake i pred spavanje uzimi samo neki spori protein tipa posni, kazein i orasaste. Nemoras se trpat uh ako osjetis da ti smetaju- ja recimo nemogu zaspat ako jedem slozene uh, dok mi povrce i proteini ne smetaju navecer. Svakako onda prije treninga slozeni UH+P, nemoj to preskakati. Znaci, trebala bi za odrzavanje cca 2200kcal, od tog oduzmes 25% i dobijes koliko kcal trebas da mrsavis. I slozi jelovnik s tocnom gramazom jer te ovako ne mozemo ispraviti, moze bit da je malo, a moze da je puno (iskreno, mislim da je malo ) A sto se tice treninga- ne vidim zasto ne bi krenila u teretanu i tamo radila definiciju? samo neka bude full body. Treninga snage se netrebas bojati, cak stovise, sto vise misica- veca potrosnja- manje masti pozz p.s evo jos jednog korisnog clanka pa si procitaj https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/HIIT-protokol.aspx Edited by avangarde - 23 Listopad 2012 at 12:30 |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |