Kolacici sa steviom |
Post Reply |
Author | |
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 16 Studeni 2012 at 14:06 |
Biskvit od maka sa steviom
sastojci: 250 g brašna (ja koristim raženo) 200 g mljevenog maka 50 g kakaa 1 vrecica praška za pecivo 500 ml mlijeka 1,5% mm 2 jaja 420mg (to je cca 10 onih dozera- ako ima dozer unutra, ako ne onda nekako treba izmjerit pola grama) stevije u prahu. Ako se nema kako mjeriti onda kad se sve umjesi proba se slatkoca pa se ocjeni koliko treba Ugrijati pecnicu na 200 stupnjeva. Pomiješati brašno, mljeveni mak , kakao i prašak za pecivo. Steviju rastopiti u dvije žlice vode te pomiješati s mlijekom i umucenim jajima. Pomješati suhe i mokre sastojke u homogenu smjesu, izliti u zamašcenu tepsiju (ja zamastim s 1 žilicicom kokosovog ulja) i peci 20 min. Unutra se može ubaciti i neko voce, ja nekad ubacim ili šumsko voce ili brusnice suhe Muffini u zoni – biskvit: 21 gr kakao 2 žlicice maslinovog ulja 2 žlice proteinskog praha (ja sam probala s wheyem od cokolade) 60 gr brašna raženog i malo praška za pecivo 2 kom bjelanjka 3 žlicice stevije, malo vode Fil: 210 gr oguljenih komada narance 1 jaje 115 gr svježeg posnog sira 2 žlicice stevije, dosta naribane korice narance Izmiksati sir, jaje i steviju za fil i dodati oguljene usitnjene komadice narance. Treba paziti da ne stavimo previše soka, svega 1-2 žlice jer ce biti previše vodeno. Sastojke za biskvit izmiksati uz dodavanje malo vode. U kalup za 6 muffina staviti najprije fil. Peci 15 min. Kada se fil malo stvrdnuo staviti preko biskvit od kakaa i peci još 20 min. Zadnji recept je iz Kuharice u zoni, a za prvi me izvor ispricajte jer ne znam odakle sam ga skinila. Edited by avangarde - 16 Studeni 2012 at 14:08 |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |