Hitno potrebni savjeti za tjelovjezbu at home |
Post Reply |
Author | |
SMAJLICA
Viden/a u gymu Joined: 07 Rujan 2010 Status: Offline Points: 291 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 20 Studeni 2012 at 11:42 |
Ovako, vjezbam sama kod kuce ujutro i navecer po 15,20 minuta (ukupno 40-ak minuta dnevno). Svaku vjezbu radim po 10-15 ponavljanja..ijednu seriju, eto, ujutro;jednu uvecer prije spavanja (radim sve vrste istezanja koje znam i otprilike radim vjezbe za sve dijelove tijela). Posto sam pocetnik u vjezbanje, prvih dana sam imala strasne bolove i upale misica, sto se sad poprilicno smanjilo. Samo, ne znam koliko dobro stoji moj raspored vjezbanja i je li ima koristi ovo sto radim. Danas mi je 8. dan i vec osjetim poboljsanje, zategnutije misice i to, ali su me zbunili razni savjeti: neko kaze po tri serije se moraju radit...neko ovo, neko ono...Zato bih zaista VOLJELA da mi da savjet neko ko se razumije u tjelovjezbu. Zelja mi je da lijepo oblikujem svoje tijelo, ne da smrsam. Unaprijed zahvalna!!
|
|
medeni
Cita FAQ Joined: 18 Studeni 2012 Location: Kutina Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
svi bi mi da lijepo oblikujemo tijelo a pritom da ne smrsamo...tebi treba trener ne za stalno vec samo da ti u pola sata pokaze odredjene vjezbe i pokrete ovako se tesko daju savjeti ..uglavnom i kod vjezbanja najbitniji je i odmor kao i prehrana
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Prehranu sam redukovala prije mnogo godina..Nisam baš pocetnik i potpuni laik.Znam i kako pravilno radit vježbe.Zanimalo me samo kako ih rasporediti kroz dan,tj.najbolji tajming..Da li griješim što radim ujutro i navecer po 20 min ili je bolji efekat kada se to drugacije rasporedi.Upoznata sam i sa tim da tijelo treba odmor. Ali, kako se tek privikavam (velim, 8.dan), zanimalo me od iskusnijih na ovom polju,tj. voljela bih da mi date savjet tajminga kroz dan.. Nisam htjela samo kritiku.. Pozdrav!
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
mozes li malo poblize opisati vjezbe koje radis? cilj ti je dakle utegnuti se i izdefinirati ili?
|
|
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ujutro si onda radi neko razgibavanje, šetnju, popodne/navecer trening koji vec radiš + istezanje, ako vec želiš dijeliš u dva dnevno.
Sad, što se tice tog broja ponavljanja, može se podosta "filozofirati", ali bitno je kako se ti osjecaš kad izvodiš neku vježbu, stvori najveci efekt uz što manje energije. Posebno je bitno da ostvariš mind-musle vezu jer ako toga nema možeš ti i "100 cucnjeva u tri serije" bez da ima max.efekt, a isto tako možeš napraviti i 3x10 i biti "gotova". Imaš li neke utege kod kuce ili je sve radiš samo težinom tijela? Dobro je avangarde rekla, cimni što radiš! |
|
LiveStrong
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Ovak',opisacu svojim rijecima, jer ne znam bas sve nazive...radim prvo sve vjezbe zagrijavanja koje poznajem:svih zglobova i ruku, ramena,vrata,kukova (svaku po 10-15x)..onda istezanje kompletnog tijela-na stranu, pa naprijed,prema podu-dohvacanje poda prstima i tak...sve po 10-15x,dakle,onda trbusnjake 10-15,onda legnem na stranu,naslonjena na lakat,ispravim se i odizem jednu nogu,pa se okrenem i tako isto na drugu stranu 15x,onda potrbuske legnem sa rukama na potiljku,pa se odizem 15,20 x,pa uradim cucnjeve rasirenih nogu 20ak puta,pa onda cucnjeve na jednoj nozi...svaku nogu po 10,15 puta..ugl.to mi oduzme 20ak minuta ujutro i navecer.. oprostite sto ne znam nazive,pa opisujem vjezbe..nadam se da cete se snaci.. i,narode,hvala vam sto odgovarate..
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
sad me zanimaju svi savjeti...glede odabira vjezbi,tajminga...sve sto vam padne na um da biste me nasavjetovali,jer zelim uspjeti da se zategnem i dovedem malo u red..rekla bih da imam kriticno podrucje te "ljubavne rucke",kako ih zovete ovdje, ali voljela bih i jos ravniji stomak i guzu NEravniju ako je moguce...
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
sad što se tice vremena kad odradjuješ trening to bi se dalo diskutirati kao što kaže zika. Ja bih ti isto preporucila da ujutro radis neki lagani cardio tipa setnje, voznje bicikla ili sta vec a navece da odradis u komadu neki trening od pola sata do 40 minuta+ istezanje nakon treninga. Jesi li probala pogledati neki od full body treninga koje mozes raditi kod kuce bez rekvizita? (http://fitnessangels.net/hr/blog/Do-super-forme-u-samo-5-tjedana) . Mozda ti se to svidi..
Edited by avangarde - 20 Studeni 2012 at 17:46 |
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
ovo mi se bas svidja...hvala ti PUNO,PUNO!!!!!!! Probat cu i po tom rezimu..
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
probaj pa vidi hoce ti pasati naravno da ce bit upala na pocetku al ko za to još pita sretno i javi napredak |
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
uh, bilo ih je vec, i te kako... sa svih strana i iz svih uglova, ove cijele mene danas vec skoro da i nema..hvala ti jos jednom puno, a pisem ti kako ide..
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |