za sagorijevanje kalorija |
Post Reply | Page <123 |
Author | |
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ma nema problema. Tema je na temu sagorijevanja kalorija; skidanja masnih naslaga. Edited by Mr G. |
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
BANANA je biljka nalik drvetu(nije voce),na arapskom jeziku znaci prst,75 % ploda je voda....... Uzimanje banane u toku trajanja ili pri kraju ancrobnog treninga je beznacajno za sagorijevanje masti,,,podizemo nivo secera ,dobijajuci automatski novu svjezinu ,bolju koncentraciju, bolji ucinak..... Nastavljajuci sa nisko intezivnim kodnicionom treningu gdje je puls nivo 70-80%,(za muskarca je formula 220 minus godine =max puls,,zatim taj max puls multipliciras sa o,8),,(kod zena je 220 minus pola godina=maxpuls ,,zatim se taj max puls multiplicira sa 0,8),,,, je stvarno neznacajno i do nikakvih zastoja nece doci u sagorijevanju masnoca,,, (na kraju krajeva, da bi tijelo imalo dovoljno energije za razlicite tjelesne funkcije organizam sagorijeva nesto masti cak i kad se uopce nekrecemo.....) tim treningom poboljsavamo sagorijevanje masnoce kao i kondiciono poboljsanje zatim dolazi do povecanja sposobnosti da se mast sagorijeva u toku odmora kao i koristenje masti kao energije.....
mr g ,,vidim da si teoretski jaka osoba,,,,zamolio bih te da postavis nekoliko svojih fotki da vidim TRANSFORMACIJU teorije u praxu.....POZDRAV Edited by emilio |
|
missr
Viden/a u gymu Joined: 30 Studeni 2007 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
|
L-karnitin nataste Radim kardio trening ujutro, bez dorucka, u trajanju od otprilike sat vremena. Jel ok uzet l-karnitin prije takvog treninga? (Ili je ipak bolje pojest nesto?) Smijem li uz njega produzit vrijeme trajanja treninga? |
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
da se ogradim u pocetku,nisam bas neki pobornik kao i poznavalac dodataka u prehrani premda sam cesto u tom krugu...meni je to cisto bacanje novca .......citajuci kao i slusajuci iskustva drugih dosao sam do nekog zakljucka ,a to je da l-carnitin nije losa stvar... l-carnitin--aminokiselina,koja ima vaznu ulogu u stimuliranju gubitka tjelesne tezine,,ustvari to je je prenosnik masti do mitohindrija gdje se vrsi njihovo sagorijevanje..........imas ga u tecnom stanju kao i u kapsulama......smatra se slabijim sagorijevacom od klasicnih termogenih ...... kazu da je u tecnom stanju bolji jer se brze i potpunije apsorbira,,uzima se prije treninga to jest prije fizickih aktivnosti,,,samo uzimanje l-carnitina bez intezivnog treninga nece utjecati(mozda zanemarivo) na smanjivanje masnoca u tijelu..... moj prijatelj ga uzima u jutro pola sata prije treninga u kombinaciji sa crnom kafom ili zelenim cajem,na prazan stomak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(tako kaze) uglavnom vecina trci na prazan stomak ........otprilike izmedju 45-60 minuta--- negdje sam citao da je jedna od njegovih karakteristika pored sagorijevanje masnoce i povecanje energije a usput kad je netko na dijetama moze oslabiti osjecaj gladi i slabosti... tvoj kardio trenig od jedno sat vremena trebao bi biti neki maximum,,,,,,,,ja ga nebih produzavao.............. mozda bi bilo bolje trcati dva puta po 30 minuta dnevno zbog mozda veceg veceg efekta negoli jedno vjezbanje od 60 minuta(pod uslovom da je isti intenzitet)....... dva puta trceci utoku jednog dana dva puta povecavamo metabolizam u miru nakon vjezbanja..
Edited by emilio |
|
Post Reply | Page <123 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |