snaga |
Post Reply |
Author | ||
body-321
Cita FAQ Joined: 24 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 Sijecanj 2013 at 12:00 |
|
ljudi zanima me vjezbanje za povecanje snage tj da li kada radimo npr 2-6vjezbi u svakoj vjezbi 3-8ponavljanja bitno da li povecavam tezinu iz serije u seriju ili tezina ostaje ista svih 3-8 serija,hvala
|
||
Laganini
Cita FAQ Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zašto vec danima nitko ne odgovara covjeku ;)
Prije svega, protupitanje: koliko vec dugo ideš u teretanu, ako ideš - kako si trenirao do sada? U principu, ako želiš razvijati snagu onda ideš do 6 ponavljanja. To je neki uopceni stav, s tim da smo svi razliciti, npr. svako od nas ima razlicit udio brzih i sporih mišicnih vlakana, pa nam slijedom toga za razvoj odredjene karakteristike treba ponešto drukciji broj ponavljanja. Medjutim, ako si novak što se tice utega, svakako trebaš krenuti od veceg broja ponavljanja, pa polako smanjivati.
|
||
XQ
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Vecina ljudi povecava kilažu i smanjuje ponavljanja što je logicno, mada sam procitao da je cilj dizati što teže, uz više ponavljanja.. A 3. teorija koju ja koristim je da se takodjer povecava težina, a ponavljanja radim do otkazanja(kad dodje da ne možeš ni 1 više, zamisli npr da ceš dobit na lotu ili tako nešto ako napraviš još 3 [ to je Zyzz objasnio, sve je to u glavi {covjek je bio malo lud, ali zato odradio svoj posao kako treba} ] ) |
||
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."
"You're only young once. But if you do it right, once is enough!" |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |