Jel valja ovo sta? |
Post Reply | Page <12 |
Author | |||||
dodoos
Cita FAQ Joined: 24 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Kad sam se ispisala s faksa, cekala sam neke papire da stignu i buduci da su se negdje izgubili, dok su stigli meni je isteko pravo za dostavu papira HZZO-u i ostala sam bez zdravstvenog. Trenutno sam nezaposlena, da bih dobila pravo na zdravstveno moram prvo raditi 6 mjeseci.
Hvala ti puno za to u vezi štitnjace. To krv moram ic vaditi, jel? Što se tice toga da mi se lako primaju kile, pa to je užas. Imam osjecaj da kad samo prodjem pored pekare dobijem 2 kg.
Da je to mišicna masa, pa to bi bilo tako lijepo. Tako sam se i tješila i još se tješim da su to mišici, ali ne znam baš. Mislim da bi 5 kg mišica bilo poprilicno vidljivo, a možda sam u krivu, ne znam zato sam i došla ovdje potražiti pomoc i savjete. Iskreno se nadam da je sa zdravljem sve u redu. Možda jedem previše, ako uzmemo u obzir da sam uglavnom kod kuce, odradim Insanity, dnevno šetam oko 2 sata i još obavim neke kucanske poslove i odem do trgovine, ali mislim da je to slabo da bi se nazvalo aktivnošcu. Možda da srežem kalorije? Ili da izbacim šumece tablete ili te UH ujutro? Ili još neki trening? Edited by dodoos - 15 Veljaca 2013 at 07:00 |
|||||
dodoos
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Današnji jelovnik, pa kaj mislite?
5:30 - 200 g jabuke 6:00 - Insanity 7:00 - 50 g raženog kruha, 200 g posnog, instant kava s mlijekom, šumece (vitamin C, magnezij, kalcij), 1 kapsula omega 3, 1 kapsula multivitamina 10:00 - 200 g posnog, instant kava s mlijekom, zeleni caj 13:00 - 115 g junetine, 270 g kelja 16:00 - 115 g junetine, 270 g kelja 17:00 - instant kava s mlijekom 19:00 - 115 g junetine, 270 g kelja 1690 kcal P - 190 g U - 120 g M - 53 g Znam da sam pretjerala s keljom i nemam pojma kako cu toliko pojesti, ali budala kupila danas na akciji i umjesto pola narezala cijeli i skuhala, a kontam da do sutra to nece biti za ništa. |
|||||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
ja bi prije rekla da pretjerujes sa kavom :)
|
|||||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|||||
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
E da, slazem se sa Slavonkom. Recimo, ja ujutro (danas - sada ) popijem Nes gold 2 zlicice (to je onaj bez arome, bez iceg dodanog) s vodom, bez iceg, a kasnije me "strah" uzet opet da ne bi bilo too much. Tak da nemoj se navikavat.
A pa mozda da odes u apoteku izmjerit na vagi udio bf-a i misica? I svakako te pretrage, nece skoditi visak opreza. Ma nis se ne brini - nema glupih pitanja - to se i ja brinula nisam li prije jela mozda premalo (premalo proteina znam da jesam) pa sad kad sam oduzela od dnevnog unosa i dosla u deficit, da se ne bih udebljala. Haha ali tijelo ima tu sposobnost brzog navikavanja. |
|||||
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
|
|||||
dodoos
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Iskreno, dok nisam ovo stavila na papir nisam ni primjetila, kolika sam kavopija. I meni se cini da je previše. Za pocetak cu izbaciti ovu oko 10-11 i umjesto nje piti zeleni caj.
Nazvat cu doktoricu, pa se dogovoriti s njom u vezi pretraga, a za ovo u ljekarni cu morati vidjeti u kojoj to ima. Puno vremena mi je trebalo da se ohrabrim uopce javiti, ali sad kad je voda došla do grla, želja za uspjehom je nekako prevladala sram, pa sam ovdje potražila pomoc i savjete. Znaci ovako rasporedjeni nutrijenti vam se cine u redu? |
|||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
A jeste prestrašili curu, a niste ni za simptome pitali dodoos, kako stojiš sa opcim stanjem organizma, osjecaš li umor cesto, pospanost, lošu koncentraciju, promjene raspoloženja, hladnocu, bezvoljnost, opstipaciju, poremecaj menstrualnog ciklusa? Ima još tih simptoma, googlaj malo.
Inace, i PCOS (policisticni jajnici) može dovesti do debljanja, koje se cini da nema uzroka. Ako uklonimo sve ove poteškoce, što se nadam da hocemo, ostajemo na mogucem usporavanju organizma prijašnjim nacinom života, odnosno možebitnim dijetama. Kako si jela prije ovoga? Jesu bile koje dijetice u djiru? I jeli ovako baš svaki dan? Jer badava nam jedan jelovnik ako se dan kasnije ili za vikend pretrpaš Dakle, kako to izgleda na tjednoj bazi? Gledajuci po ovim primjerima - nema šanse da te to udeblja. Ali ako zbrljaš ostale dane, da se nakupiti. Te kilice koje si dobila su skup više toga, nije sve nekorisno, bez brige I nemoj se slijepo voditi tim kalkulatorima - vjerojatno su ti potrebe još i niže. Najbolje bi ti bilo tjedan dana pratit sve što jedeš, zbrojit, pa vidjet da li se šta mijenja i na koliko ti je to održavanje ustvari. Ako je hormonski sve ok....jer ako je kojim slucajem stvar u štitnjaci, jest ceš više nego što je tijelu potrebno. Inace, svidja mi se kad vidim da cura ovako trenira...bench, mrtvo...
|
|||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||||
dodoos
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Evo ovako, ajmo iz pocetka. Do prije 3 godine nisam brinula
o sebi, jela sam sve i svašta nisam bila aktivna i natukla sam na svoju visinu
od 163 cm, 75 kg. Završetkom srednje škole odlucila sam nešto promijeniti. Za
pocetak, sam iz prehrane izbacila sve slatkiše, kolace, kekse, grickalice, sav
šecer, svu brzu hranu, sokove, alkohol, masnoce, bijeli kruh, mislim da cak od
tada ne jedem niti krumpir niti rižu (bojim se da se ne vratim na staro).
Starci su kupili traku za trcanje, svima nama, ali sam si je ja svojim
danonocnim boravkom na njoj prisvojila. U pocektu nisam mogla trcati ni 1 min,
doslovno, tako da sam uglavnom hodala i nekako tjerala sebe da izdržim. Nakon
otprilike 8 mjeseci, pala sam na 57 kg. Do 10-og mjeseca 2012. varirala sam oko 59 kg.
Onda sam krenula u teretanu. Radila sam takve treninge snage, nabila te kile i
onda su mi rekli da bi bolje bilo da radim više kardio dok se ne riješim viška.
Iskreno, draže mi je dizati bench, nego raditi taj kardio, ali što se mora nije
teško. |
|||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Svaka cast na odgovoru
Po ovome što kažeš, ja bih iskljucila hormonske probleme, bar što se štitnjace tice iako si ju lako mogla sredit tim svojim režimom, meni dobro poznatim Izgleda da si samo malo usporila metabolizam, pa možda naglo digla kalorije, kako si i sama zakljucila. Plus promjene u tijelu koje se dešavaju pocetkom treninga... to ce biti to. Znaci, ne vidiš nikakve promjene na sebi? Ni roba bolje ne stoji, ništa? Samo snaga? A uvijek radiš heavy ili? Koliko ponavljanja? Ajd šibni glavne liftove da vidimo malo kako to ide, fale mi cure koje liftaju da se veselimo malo Kardio bi ti koristio da, opcenito više aktivnosti......kombinacija umjerenog i možda HIIT-a....ili neka forma kružnog treninga. Za insanity ne znam što bih ti rekla Povecaj aktivnosti, ne smanjuj hranu puno jer i nemaš što puno smanjivat Ja bi jedino malo produžila pauze izmedju obroka, mislim da nije nužno svakih 3h jest....jesi gladna ili trpaš jer moraš? Unosiš što masti? Puno pitanja Edited by Gym_girl - 15 Veljaca 2013 at 15:20 |
|||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||||
dodoos
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Odjeca mi knap, onak nije bolje nego prije, tjesnija nego
prije.
|
|||||
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |