Istezanje-ligamenti,tetive |
Post Reply |
Author | |
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 21 Ožujak 2013 at 08:48 |
Pozz.
Istezete li se prije/nakon treninga? Cijelo tijelo ili samo dio koji ste vjezbali ? Pratite li odredjeni program istezanja ? Ja sam u zadnje vrijeme poceo forsirati intenzivno istezanje poslije treninga i imam problem da me sljedeci dan zatezu nenormalno i lagano bole tetive/misici/ligamenti u predjelu kukova/bokova/prepona. Hladim kad dodjem kuci i pomogne mi, al opet... Sa zglobovima mi je sve uredu. Preporuke za dobar, neforsirajuci program istezanja ? Hvala
|
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav!
Ne treba tebi program, vec ti trebaju prave vježbe istezanja. Ova klasicna, odnosno najcešce upotrebljavana istezanja nisu prikladna. Pogotovo istezanja za kvadricepse znaju biti žestoka prema vezivnom tkivu u koljenima. Treba paziti da prilikom istezanja ne osjetiš npr koljena, vec samo mišic koji želiš istegnuti. To možeš postici odredjenim položajima... Takodjer, foam roller je odlican za opuštanje mišica, a ne djeluje negativno na ligamente... |
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na odgovoru. Bio bih zahvalan za neki link, video o takvim vjezbama istezanja !
|
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo zanimljivog clanka o foam roller-u koji ce ti biti od pomoci:
http://breakingmuscle.com/mobility-recovery/what-foam-roller-how-do-i-use-it-and-why-does-it-hurt Edited by Sasa Rajnovic - 24 Ožujak 2013 at 19:55 |
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |