Suplementi i hrana |
Post Reply |
Author | |
zot55
Cita FAQ Joined: 09 Ožujak 2013 Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 08 Travanj 2013 at 14:48 |
Tražim po netu i svugdje piše razlicito, jedan kaže ovako jedan onako... pa da pitanje bude jednostavno.
Prvo, facts: Imam 168cm, 60kg. Zanima me koliko trebam uzimati dnevno: - piletine - Whey - Kreatin - Groždjani šecer (dekstroza) Dakle, koliko cega u gramima s ozbirom na moju visinu/težinu? Da li mogu Whey+Kreatin+Dekstrozu (WKD) izmješati zajedno? Da li WKD mogu uzeti i prije treninga i poslije ? Treniram jedan sat dnevno, svaki dan, odmor je samo nedjeljom. Hvala Edited by zot55 - 08 Travanj 2013 at 14:49 |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(1)
|
whey kreatin i dextrozu treba uzimati zajedno......50-ak g dex + 30ak g P + 5 g kreatina.....
piletine i hrane toliko koliko treba da pocinjes dobivati na tezini ( bitnija stavka nego PWM obrok) shake kao u PWM mozes i na polovici treninga. Uglavnom jedi i jedi jer nemres fulat posto si puno ispod neke kilaze koju pretpostavljam da zelis i trebas ukoliko te zanima prilicno povecanje misicne mase. Smanji broj treninga u tjednu
|
|
zot55
Post Options
Thanks(0)
|
30ak g P, to si mislio na Whey ? ako je whey, šta je 30g dovoljno iza treninga ?
Da, istina, moram više jesti, kila je premalo... ali barem ne moram ništa skidati :) dva pitanja: 1. kad cujem neko 'pucketanje' mišica tijekom vježbanja, to nije dobro jer... ? a to mogu izbjeci... ? 2. Manje treninga u tjednu treba zato što se tijelo mora odmoriti ili ? Tnx |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(1)
|
30ak g proteina, ne 30 g praha, to bi doslo mjerica i pol.
Mozes ti i vise, ovisno o financijama. Kolicina proteina u obroku koja je iskoristiva je i dalje rekao bih predmet rasprava i nitko sa sigurnoscu ne moze reci kolika je, aovisi i o pojedincu, no vecina teorija , konferencija i radova iz svijeta sportske prehrane koje sam gledao imaju tezu oko 30 ak g proteina. Poslje treninga je moguce mozda i vise, no 30g je vjerujem sasvim dovoljno da obavi svoje i da od extra proteina nebi imao extra toliko koristi. o meni je bolje onda podjeliti recimo 2x30 u 2 PW obroka u kratkom razmaku od recimo sat, sat i pol. kak god napravio razliku tesko da ces vidjeti, a neces ju uopce vidjeti ukoliko ostatak prehrane bude ispod optimalne. Na puckanje mislis na zglobove ili misice? Pucanje u zglobovima, ako se radi o glasnom pucanju je normalno i nezabrinjavajuce , sto je posljedica tlakova unutar zglobnog tijela ili prelazak tetive preko kosti. Ako teze dobivas na masi onda definitivno vise vremena za oporavak i rast i kvlalitetni full body treninzi koji ukljucuju osnovvne vjezbe kao osnovu programa
|
|
zot55
Post Options
Thanks(0)
|
Ovo za pucanje, to je više možda neko istezanje mišica i radi se baš i mišicima ne zglobu. To možda ona neka vlakna puknu... što bi kao trebalo biti loše... to sam negdje nešto nacuo/procitao nisam strucnjak... ali nije to da sad stalno puca, to cujem možda jednom na cijelom treningu tu negdje na ruci kod bicepsa..
5g kreatina je u ustvari koliko vidim 2 izravnane mjerice? jer jedna kad ju vagnem ima cirka 2-3 grama. Edited by zot55 - 08 Travanj 2013 at 22:15 |
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(1)
|
Ne znam za pojavu pucanja u misicima. Jedino pucanje koje se cuje je kad popucaju vlakna, al to ti se ne dešava jer onda nebi mogao trenirati, odnosno to se onda radi o ozljedi
Za mjerice ne znam, svaki proizvodjac ima svoj "dosing", piše na straznjoj strani, al ak imas vagu vagni koliko da napunis mjericu da ima 5g i bok |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |