kompulzivno prejedanje |
Post Reply |
Author | |
darija
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2008 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Sijecanj 2008 at 08:45 |
molim da mi se javi bilo tko na ovu poruku, ako ima problema s ovim.treba mi podrska, jer se nemogu nosit sama s time.pa ako je itko to imao i prebolio ili jos ima nek se odazove. ovo u prevodu znaci emocionalno prejedanje, slicno bulimiji, ali bez povracanja.
|
|
ines
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
darija imam ja, ako hoces najbolje ostavi broj da si zajedno pomognemo,ja nemogu sa ti zivjet a nitko od mojih ne shvaca koliko je to tesko i ozbiljno. msn nemam
|
|
nenadv
Viden/a u gymu Joined: 28 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
onda bar biraj sto jedes :)
|
|
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
pratit cu ovu temu
|
|
lulamae
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 29 |
Post Options
Thanks(0)
|
mislim da moj stari ima problema s tim..jede sve sto stigne..prije je bio sportski tip a sad ima š00kila..ti je previse za njega..ima ogroman trbuh a jede sve zivo i to same gluposti..cini mi se da ne moz stati i da stalno nesto mora jesti samo da ne osjeca 'prazninu' ..jede cips,cokolade,kokice,bombone,smokice,kolace,sve masno i kaloricno i uvijek i stalno mora jesti..znaci ne jede zato sto je gladan..mislim da bi prvo ak se vec ne moze tako lako prestati s tim bar bi trebalo birati sto se jede..ako covijek ima taj problem koji je ocito psihicke naravi bar nek jede voce umjesto slatkisa i niskokaloricnu hranu umjesto visokokaloricne..a zapravo mislim da bi trebalo posjetiti i potraziti strucnu pomoc jer nije stvar u hrani..
|
|
©parogica
Viden/a u gymu Joined: 02 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 96 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja imala,ali sam samo jela povrce-tako da fizicki nisam pretrpjela to nego psihicki...inace sam vegetarijanac.Kada sam se smirila,unjela vise obaveza i vjezbanja u zivot-prestali su i moji problemi. Imala sam i bolumiju ali vise iz pritiska okoline-sada mi sve to izgleda jako djetinjasto i neefikasno,jer sam samo izmucila svoje tijelo i um,shvatila sam da u zivotu nisu bitne te stvari i nekako sam se prestala sazaljevat(ugl radi ljubavnih problema! Veza na daljinu i to...) Sve u svemu,ne preskacite dorucak! kada sam puno jela za dorucak,bas da sam sita,najvise sam i smrsavila! Manje sam jela za rucak a vecerala sam samo voce-i to puuuno voca(inace ga obozavam...) i bila sam nekako sretnija-hormoni valjda!
Uglavnom-puno rijeci nizasto-samo si sredite odnose, sto s deckom,sto s roditeljima-i nemojte zaboravit da morate oprostit i ispricat se(mislim,nema veze s vezom,ali to vi sami malo promuckajte i mozda vam nesto pomogne...ipak to je moje iskustvo,a svakome je drukcije)sretno! ps:moja frendica je rekla da ju je natjeralo da smrsavi to sto je njen frend stavio u svoj mob uz njeno ime sliku hamburgera! nema veze s temom,i nezelim nikoga vrijedjat-ali je to mene navelo na razmisljanje takodjer,pa mozda vam pomogne |
|
By:©parogica:)
|
|
darija
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2008 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
|
prvo zahvaljujem se svima na odgovorima.jako sam sretna jer su mi se neki javili koji imaju taj problem. svima ostalima koji ga soobno nemaju isto hvala. moj mail je [email protected] i svi oni koji mi zele pisati kad im je tesko nek mi se jave pa cemo zajedno prolaziti kroz to. ja vise ni neznam zasto jedem, jednostavno imam ogroman apetit, mogu jako puno pojest, ali svjesna sam da se sve to dogadja zbog zivota koji mi je pomalo bio tezak i kroz koji sam se naucila uz probleme nosit hranom, tako da mi je to sad i neka navika. uglavnom to je sad a visestruki problem. nisam debela i nikada se na meni to ne bi reklo. jako obozavam sport i bavim se njime svaki dan. i jako obozavam zdravu hranu, ali ako pocmem jesti nesto sto ne bih trebala nemam granica i onda naravno slijedi griznja savjesti, nekada se prepustim par dana prejedanju i onda opet moram pazit sto jedem. ubija me to sto u svojim godinama uopce moram misliot na to.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |