PCOS dijeta |
Post Reply |
Author | |
Tikva
Viden/a u gymu Joined: 21 Sijecanj 2008 Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 03 Veljaca 2008 at 11:35 |
Ovako, imam PCOS (sindrom policisticnih jajnika) i nasla sam jednu knjigu o prehrani kod tog sindroma. Posto se kod pcos-a moze javiti dijabetes ta prehrana je, meni se cini, bazirana na prehrani dijabeticara.
Uglavnom, neka osnovna nacela te prehrane su: š. jesti sto kvalitetniju hranu (bio) 2. jesti puno ribe (slatkovodne i morske) 3. jesti svo nespricano voce i povrce 4. izbjegavati sve zitarice 5. izbjegavati sve mlijecne proizvode 6. izbjegavati mahunarke Na kraju je plan prehrane za mjesec dana ali ja nisam bas u mogucnosti jesti to sto su napisali (vrlo skupa hrana koja se priprema u posebnim loncima za koje sad nemam love itd.) pa me zanima dal bi mi netko mogao sastaviti neki plan prehrane za nekoliko dana - po uzoru na onaj ''zdrava prehrana'' s weba! Zapravo, samo da mi kazete s cim da zamijenim mlijeko i mlijecne proizvode i zitarice jer toga ima dosta u prehrani! hvala! |
|
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |