New Posts New Posts RSS Feed - Evo me! I ne odlaziiim!!!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Evo me! I ne odlaziiim!!!

 Post Reply Post Reply
Author
Swordgirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Rujan 2013
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Swordgirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Evo me! I ne odlaziiim!!!
    Posted: 09 Rujan 2013 at 11:56
Pozdrav svima, ovdje ja! Malo sam razmišljala dali mi je ovdje stvarno mjesto-imam osjecaj da možda ipak nije jer sam velika ko kuca, a kad citam druge nove glave, svi su visoki 170cm i imaju 62kg i preteški su si. Ja sam stvarno velika. Imam 158cm visine i 65-66kg (puno previše) i u stanju sam jaaaako puno jesti (pogotovo tjestenine, kruha-sendvica...UH, UH UH), slatko, uh, uh, uh-pravi junky monkey. I uz sve to sam vjecna "od sutra" osoba. E pa dosta mi je toga i negativnog stava "ja ne mogu" i slabica u meni. Imam 36 godina i krajnje je vrijeme da pocnem sada, odbacim to "od sutra" ili "još samo ovo" i iz svinje se pretvorim u normalnog homo sapiensa!
Mislim da si nikad nisam toliko išla na živce.
Imam još samo jedan malo problem zbog kojeg imam osjecaj da nisam na dobrom mjestu (a možda na kraju ispadne ispravan osjecaj-a možda i ne). Naime, ne jedem meso i smatram da za zdravu prehranu nije ni potrebno (što se tice proteina-to mi je najgore pitanje "ako ne jedeš meso, otkud onda dobivaš proteine?").
Dakle, cilj mi je prehrana bez glupe bijele hrane i sve u što ide glupo bijelo (šecer, brašno i to), puno integralnih žitarica, mahunarke, povrce, zeleno lisnato, bla bla...
E sad, pitanje. Dali mi je dovoljno doma vježbat sa tetom Jillian Michaels ili bi bilo bolje da odem u teretanu, nadjem nekog tko zna (u nadi da mu se i da) i krenem prašit po spravama. Nisam nikad bila u teretani... Trcim 3 puta tjedno od cca 15 do 25km tjedno i to mi sa mojim debljanjem i kilažom postaje teško, a ponekad i nemoguce(ovisi što pojedem dan prije).

Oprostite na poduljem pisanju. Kome se da prokomentirat, dat savijet, mišljenje, zahvaljujem unaprijed.
Back to Top
GAZDA View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 01 Kolovoz 2013
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 63
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GAZDA Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Rujan 2013 at 15:41
Bilo bi najbolje kad bi u fitness krenula sa suprugom / deckom / obitelji jer je teško sam se boriti protiv navika. Ako imaš pitanja u vezi vegetarijanske prehrane i želiš ostvariti svoje ciljeve, pošalji mi privatnu poruku pa cu ti detaljnije upute i vodstvo pružati preko chat-a.
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Rujan 2013 at 15:47
nije problem vegetarijanstva nego bas kako si i sama napisala, proteine možeš normalno unositi i kroz druge stvari.
Što se tice tete Jillian, ukoliko nisi vjezbala prije nista konkretno, i ona ce posluziti, narucito na pocetku dok se malo ne ufuras, mjesec dva onda svakako put teretane ovo što si napisala za cilj trebaš stalno držati u glavi i ne odustati kad ti bude tesko, jer vjeruj i svima ostalim nije bajka iako ti se tako cini (trenutno sam jako nisko s kcal i mrzim cijeli svijet i gladna sam non stop tak da )
Sad sam citaj po forumu, upijaj i gledaj sta drugi rade..onda papir u ruke i sastavljaj jelovnik, postaj ga ovdje i netko ce ti vec iskomentirati
sretno
cookies are for pussies
Back to Top
Swordgirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Rujan 2013
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Swordgirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Rujan 2013 at 21:43
Gazda, hvala na dobroj volji za savjete u vezi vege prehrane.

Sad kopam po netu-... tražim neku teretanu-stvarno nemam pojma-tu sam našla neke programe za nas babe (ja to od milja tako) i mislim da cu ili tako probati ili si možda par sati uzmem privat trenera-u jednoj teretani u blizini mog stana košta 50kn po satu. Moj mužek je trkac dugorpugaš i nije neki od teretaniranja, ali ni ne treba mi. Evp, cijeli dan sam jela pametno i sad sam odmah pozitiva.

avangarde, takodjer hvala na savjetima. Citam... trebam se pokrenuti-evo, idem si na živce jer danas nisam išla na trcanje jer pada kiša-prije mi to ne bi smetalo. Sad vidim da sam ipak na dobrom mjestu. Hvala vam, kopam i pitam kad negdje zapnem.

Malo mi je neugodno otic u teretanu. AJd samo nek neko napiše (ovo je sad pravo bapski i blesavo), kako i šta kad dodjem tamo. Sretnem nekog na pultu i onda mi neka osoba pokaže kak se koja sprava koristi-meni sve te sprave izgledaju ko neka cudesa... ili da jednostavno odem i to je to. Eto ti filozofije.

U biti htjela bih da mi netko kaže svoja iskustva prvi put u teretani i da mi nekto kaže da isto nije imao/imala pojma u teretani i da nije bed ako ovak debela dodjem tamo i da mi se nitko nece smijati-sad ova debela prasica diže utege i radi trbušnjake,a od trbuha se ne može ni normalno dic kad radi trbušnjake. Joj, grozno!!!
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Rujan 2013 at 23:04
gle, ko što sam ti napisala, kreni na pocetku s Jilians, bitno je da se pokreneš kad svladaš to za jedno mjesec, dva možeš poceti razmišljati o teretani (i nemoj to percipirat kao kucu strave vecina ljudi tamo nema pojma šta radi iako ne izgleda tako ). Prvo kreni s cišcenjem prehrane od loših stvari i piši jelovnike ovdje pa cete netko vec korigirati od forumaša. Kad središ prehranu taman ce teta Jil odraditi svoje i možeš put teretane. Iz kojeg si mjesta?
cookies are for pussies
Back to Top
Swordgirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Rujan 2013
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Swordgirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Rujan 2013 at 09:42
Oke. Iz Zga sam, tak da imam uvjete bolje nego neki koji nisu, pa svejedno vježbaju i ne odustaju i ne kukaju.

Evo današnji meni:

Dorucak. Kuhane zobene pah na vodi sa malo groždjica, vanilija prah (za okus), žlica agavinog sirupa, šaka badema

Rucak. Varivo od lece s povrcem i dimljenim seitanom i smedja riža.

Užina. nešto... nemam pojma šta... Vocka mi se cini premalo...Možda jabuka i orasi i suhi ribizl...

Vecera. trcanje (5km) i posni sir i cikla poslije.

Eto, tako nekako planiram.

Avangarde, hvala ti na savjetima. Onda pocinjem sa tetom Jillian, pa za 2-3 mjeseca ... možda poslije nove odoh u teretanu. Imam dosta njenih vježbi, pa imam šta do nove raditi. Hvala ti puuuno!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.