Nova na forumu :) |
Post Reply |
Author | |
Unwritten
Cita FAQ Joined: 12 Listopad 2013 Location: Split Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Listopad 2013 at 15:30 |
Bok svima!
Kako naslov moje teme govori, nova sam tu i nadam se da cete mi pomoci pronaci odgovore na neka pitanja :) Prvo imam 22 godine, visoka sam 171 cm, 65 kg. Krenula sam u teretanu prije 2 tjedna, odradila možda 10 treninga. Dnevno na kardio spravama trošim 1000 kcal (znam, pretjerujem) i uz to dodatno hodam možda sat, sat ipo vremena- ovisno o obavezama. Na traci trošim 600 kcal na 50 min Na orbitreku 350 kcal Na biciklu 50 kcal (mrzim sobni bicikl iz dna duše) Prvi tjedan sam 4 dana zaredom vježbala i na spravama snage uz kardio- sve skupine mišica. Kasnije sam procitala da se to tako ne radi. Ugl, nakon toga sam odlucila možda 2 puta tjedno vježbati sve mišice uz kardio a ostale dane samo kardio tih 1000 kcal. Prehrana mi se bazira na 1300 kcal dnevno- više manje. Racunala sam si onaj broj kcal koje su kao pokazatelj koliko bi trebala jesti da želim održavati težinu i bio je oko 2300. Znam da je jedan izgubljen kg oko 7000 potrošenih kcal i da sam do sada trebala skinuti možda 2 kg. I sad dolazimo do mog problema. Naime, u ova dva tjedna kod mene nema pomaka ni grama a to mi se još nije dogodilo. Malo je reci da sam frustrirana i da bi stjerala u materinu- i teretanu i prehranu. Prije par mjeseci sam takodjer išla u teretanu i prvi mjesec je bio gubitak od 3 kg a ništa drugacije nisam radila nego što sada radim. Mislim da mi je prehrana uravnotežena (koliko toliko). Ujutro popijem kavu s mlijekom jer ne volim mlijeko samo pa si ovako zakamufliram (znam, ovo nije normalan dorucak ali tako najbolje funkcioniram) Rucak je glavni obrok- tu jedem kuhano (juha, pire, lisnato povrce, mahunarke, piletina, teletina, riba i možda jednom tjedno tjestenina ako i toliko) i jednu krišku crnog kruha- nikad više od jedne Navecer pojedem jogurt s lanovim sjemenkama Ako ogladnim tijekom dana pojedem jabuku, sezonsko voce. Voce stvarno volim i ne mogu bez njega. Ne jedem slatkiše- bombone, cokolade, kolace, slastice, cipseve osim ako me baš ne uhvati kriza pa jednom tjedno ne pojedem sladoled na štapicu, neku glupost cisto da ne dodje do prejedanja nakon 10 dana "zdrave" prehrane. U teretani popijem oko litru ipo vode + ono što popijem kroz dan. Uh, raspisala sam se. I na kraju svega ovoga imam pitanje. U cemu griješim, šta mi promice i zašto nema gubitka kilograma? Ispricavam se na ovako iscrpnom postu ali malo sam frustrirana kako se može primjetiti :D
|
|
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav i dobro nam došla
Za pocetak nemoj se ljutiti ali griješiš u dvije stvari: 1. Trening 2.Prehrana Trening nisi opisala što radiš i kako (vježbe, težine, broj serija, broj ponavljanja) osim kardijanja silnog koje te nece dovesti do cilja, ali bez obzira na to prilicno sam sigurna da trening nije dobar. Zdrava prehrana s jednim obrokom u danu? To ti je puno premalo hrane i nije dobro rasporedjeno, tj fali jos 3 do 4 obroka. Ima na forumu puno toga napisanog o prehrani i primjer jelovnika od forumaša pa malo procitaj. Za domacu zadacu opiši trening detaljnije i probaj složiti jelovnik bolji Sigurno ce ti netko pomoci korak po korak i na taj nacin ceš imati rezultate puno bolje nego sada Na kraju je najbitnije da za uložen trud (5x ici u teretanu je uložen trud) trebala bi imati rezultate koji ce te ciniti sretnom, ponosnom i davati potrenu motivaciju za dalji rad i trud |
|
Unwritten
Cita FAQ Joined: 12 Listopad 2013 Location: Split Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Težina za vecinu sprava kada vježbam uglavnom iznosi 15 kg, ne idem preko toga osim na glute kick- tu mi je 25 kg.
Odradim po 15 ponavljanja u dvije serije na svakoj spravi (oko pola sata) Vježbam unutrašnje mišice natkoljenice na jednoj, mišice vanjske natkoljenice na drugoj spravi. Takodjer trbušne mišice, mišice ledja, ruke- skoro sve iako u teretani u koju idem nema nešto pretjerano sprava. Možda 10 ne racunajuci kardio sprave. Vježbala sam par puta s trenericom da bi bila sigurna da vježbe izvodim pravilno tako da mislim da tu nema veceg problema. Znam da je prehrana veci problem i moram stvarno pogledati jelovnike da bi se sve skupa izbalansiralo. Ja zapravo tijekom cijelog dana nešto grickam ali to je uglavnom voce i povrce, ne baš ništa konkretno osim tog rucka koji bude pristojan.
|
|
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
Što se treninga tice imam par pitanja:
1. uvijek radiš svaku vježbu posebno 2 serije ponavljanja koliko si rekla pa onda novu vježbu ili slažeš neke superserije? 2. Kolike su pauze izmedju vježbi i izmedju serija? 3. Vježbaš samo na spravama ili koristiš i slobodne utege? 4. Kada radiš kardio? Baci oko na ove treninge (oni su za kucni trening ali sve što možeš raditi kuci možeš i u teratni tako da ..) https://www.fitness.com.hr/blog/Program_prehrane/Full_body_trening_-_nezamjenjiv.aspx https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Kruzni-trening-kod-kuce-s-rekvizitima.aspx https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Kucna-vjezbaonica-za-zene.aspx https://www.fitness.com.hr/mrsavljenje/savjeti/Izgubite-5kg-masti-u-5-tjedana.aspx i za prehranu https://www.fitness.com.hr/forum/obavezno-proitati-faq_topic1865.html |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |