Pomoc 17godisnjakinji |
Post Reply |
Author | |
Janaxxx
Cita FAQ Joined: 26 Listopad 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Listopad 2013 at 12:20 |
Pozdrav svima, iako sam nova dugo vec citam i pratim fitness hr, a danas sam se napokon odlucila i registrirati,razlog je jednostavan.. Cura sam, imam 17 godina, prije godinu i pol odlucila sam smrsaviti i kao i vecina, to sam pokusala ostvariti djetama, ugl nakon cca 2 mj lose prehrane(premalo unosa) i nekakvog sitnog vjezbanja smrsavila sam 7 kg ali i naucila lekciju nakon sto mi je pozlilo od slaboce koju sam osjecala zbog nedovoljnog unosa hrane. Ugl kad sam se opametila, krenula sam pravim putem, vjezbanje i pravilna prehrana..
No imam problem, u trbuhu mi je ostalo jos nesto masnog tkiva(dok stojim nis ne visi ali kad sjedem slaufic mali postoji,jos nije onaj pravi lijepo oblikovani trbuh koji zelim) , noge su mi ok, guzica premalo prcasta(to isto zelim podici), i naravno od vremena kad sam bila deblja,ostao je celulit(bilo ga je prije puuuno vise no jos uvijek ga malo ima:/ ). Imam 50 kg, visoka sam 162 cm, od pocetka ljeta treniram taekwondo i full sam se nasla u tome, 3 put tjedno(pon.sri,pet,) po sat i pol. Ostale dane(uto, cet) vjezbam neki od programa na http://fitnessangels.net Smjer:napredan. Prije toga naravno zagrijavanje, poslije treniga istezanje sto je ujedno i priprema za taekwondo trening kojeg odradim nakon 1.treninga (Uglavnom tu vjezbam udarce, brzinu, reflekse(uskoro dobivam i vrecu pa cu moci i snagu:))) Obozavam biti aktivna,obozavam vjezbati, sto se tice prehrane, volim zdravo(zaljubila sam se u takav nacin zivota), nejedem przeno,masno,grickalice,slatkise,kolace,kruh, pijem samo vodu i mlijeko(dorucak) no problem je to sto iako ne jedem te "gluposti" , mislim da nemam bas dobro organiziranu prehranu kakvu bih trebala imati.. Da vam to predocim evo kako izgleda uobicajni jelovnik: svako jutro prije skole obavezno jedem, jedem otprilike 60g zobenih + pol L cokoladno mlijeko , u skoli uopce ne osjecam glad i pojedem 1 jabuku, sad rucak je ja mislim najveci problem(kako mi mama radi do 3) ne stigne kuhati i narucimo si(sestra i ja) nekakav gablec, ili spagete bol., oslic i krumpir, rizoto i picek, ja ponekad sebi kajganu napravim(svaki dan bih da mogu ali nejde to tak :D) , ugl pojedem normalnu kolicinu uz obaaavezno neko povrce(cikla,krastavci,zelje) , prije ucenja pojedem kockicu tamne cokolade svaki dan, prije treninga(pocinje u 8) jedem ili opet zobene(manje kolicine) ili plocicu, poslije(9:45) jedem 100g sira uz opet malo povca, ILI tunu, ILI 2 kuhana jaja Voljela bih znati sto mogu poboljsati u prehrani da bude onako kako treba i da uspijem dobiti ravan lijep trbuh bez masti.. Kako da se bolje organiziram? |
|
zeusko87
Viden/a u gymu Joined: 12 Rujan 2013 Location: sisak Status: Offline Points: 406 |
Post Options
Thanks(0)
|
meni ovo izgleda prilicno dobro što se prehrane tice... jelovnik je raznovrstan i u svakom obroku imaš proteine i kompleksne UH.. vidim i povrce si uvrstila u jelovnik što je pohvalno. po meni jedino gdje griješiš je preveliki vrmenski razmak izmedju dorucka i rucka koji ti je kako kažeš tek u 3 popodne.
izmedju toga pojedeš samo jabuku. možda da uz tu jabuku u školi dodaš još sendvic od purecih/pilecih prsa ili tune. ipak je previše iscrpljujuce za organizam držati ga bez hrane 7-8 sati. to je po meni što bi trebala promjeniti, a i ostali ce reci svoje mišljenje. |
|
Never give up
|
|
Janaxxx
Cita FAQ Joined: 26 Listopad 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala puuno na odgovoru.. Da, o tome sam vec razmisljala, samo nikak da promijenim.. Ali hocu.. :)
Edited by Janaxxx - 26 Listopad 2013 at 14:29 |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |