New Posts New Posts RSS Feed - Ozlijedjeno koljeno
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ozlijedjeno koljeno

Post Reply Post Reply
Author
ShapeUp View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ShapeUp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ozlijedjeno koljeno
    Posted: 03 Travanj 2008 at 16:03

Vrlo sam tuzna a istovremeno i ljuta evo me doma s otecenima i bolnim koljenima..Nemogu nista od bolova..

Nema vjezbi to me ubija..

Uglavnom..preopterecenje i eto ishoda..

Za vrijeme rada sa spravama pijenja wheyaq i bjelancevinaste hrane i prehrane..Skuzila sam da su mi gace postale em zhategnute ka da ce puknit..i nekako se nisam bas sretno osijecala s obzirom da sam zenskaq jos sam i kg dva dobila..

I tako sad jos ova ozljeda-dr kaze bursitis??

Tako da sam odloucila prekinuti sa tako intenzivnim vjezb anjem u teretani i prijeci na Pilates i mozda š na tj-2 puta samo tereetana i to oprezno

Pitanje je..Jeli ko ima sloi8can problerm s koljenima i koliko triba proci da mogu opet vjezbati?

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Travanj 2008 at 14:17

Zeznula koljena u 8 mj i jos ne planiram poceti trcati. Tek sam prije mjesec dana pocela vjezbe za noge kako bih ojacala misice, a dotad mi je bilo grozno!

Nemoj se zezati s koljenima, posjeti dr odmah!!!! Ja sam cekala pa su mi na kraju rekli "Eeee, da si dosla ranijeee...."

Back to Top
marrtin View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marrtin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Travanj 2008 at 16:43

Da, koljena su zeznuta stvar, i jako ih se mora paziti. Glavni razlog problema oko koljena u vjezbanju je preforsiranje. Nikad nije dobro forsirati na spravama za noge di su koljena kljucna, a pogotovo za one koji se nikad prije nisu bavili sportom (jer imaju puno slabije misice oko koljena). Naravno, isto tako prije treninga na spravama za noge je jako bitno razgibati koljena, te ih zagrijati ih (recimo na biciklu, trcanje itd)...nakon toga se prelazi na sprave, ali treba ih raditi pravilno...ima jako puno sprava za noge koje mogu dovesti do opasnih ozljeda ako ih se ne koristi pravilno. što je najgore, u nekim slucajevima ozljede koljena mogu ostati trajne, pa se tako nikad vise ne moze trenirati te stvari (znam nekolicinu ljudi koji su se bavili atletikom, doveli do ozljede i morali prestati sa sportom).

Uglavnom, uvijek se razgibati i zagrijati, ne forsirati i raditi pravilno (nije sramota pitati strucnu osobu). U slucaju da dodje do nekih bolova, obavezno stati i cekati par dana da se to smiri.

Back to Top
ShapeUp View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ShapeUp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Travanj 2008 at 22:51

Martine sve si lipo rekao i to stoji..

Mislim da sam se ja dosta forsirala,dizala na š nogu 20 kg..i tu mislim da sam se zeznula..mozda..Moji bolovi su trajali 2 tjedna...sad sam dobro..otok je splasnuo opet mogu niz stepenice...al vise necu nikad takvo sto radit..niti 5 puta tj sprave..nego idem na pilates + koji put teretana za gust onako i to cu ja stavljati tezinu sebi..pazit cu koljela,stalo mi je do svog zdravlja

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.