omjer P-U-M |
Post Reply ![]() |
Author | |
silver ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 22 Veljaca 2013 Location: Split Status: Offline Points: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 11 Studeni 2013 at 08:33 |
pozdrav
gubim se po temama i pokušavam naci pravilni omjer za dnevni unos proteina,masti i ugljikohidrata..da li je to 40-30-30? vjerojatno to piše u sto tema ali nikako ne uspijevam naci. inace imam 33 god (za par mjeseci), visoka sam 180 cm i teška 68 kg. u principu sam zadovoljna izgledom ali želim ucvrstiti tijelo (nakon dvije trudnoce, ali nije ništa prestrašno) i opcenito steci bolju kondiciju. vježbam pilates tri puta tjedno i mislila sam još tri dana vježbati hiit. BMR mi je 1484 a TDEE 2300. molim vas za vaše mišljenje i savjet o tom omjeru i opcenito ako imate kakav savjet. hvala ![]() |
|
![]() |
|
avangarde ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav i dobrodosla
![]() nema "pravog" omjera koji ce svima odgovarati. Npr. ako trcis maraton ili se bavis takvom nekom iscrpljujucom aktivnoscu omjer zone 40-30-30 bi ti bio premalo sto se tice UH. No s obzirom da se vjerovatno ne bavis onda bi zonski pristup bi relativno dobar, naravno uz dovoljan broj kcal koje uzimas. Ukoliko cilj nije mrsavljenje, sudeci po kilazi ne bi trebao biti, onda bi trebala jesti tih 2300 kcal (iako tu treba biti oprezan s kalkulatorima oko tih kcal odrzavanja jer kalkulator ne zna koliko hrane si ti do sad uzimala ![]() pozz |
|
cookies are for pussies
|
|
![]() |
|
silver ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 22 Veljaca 2013 Location: Split Status: Offline Points: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala na odgovoru avangarde.
evo, jutros sam doruckovala zobene pahuljice i nes od vanilije (koji inace ne pijem baš ali sam zobene napravila s vodom i žlicom wheya radi okusa i onda sam shvatila da sam zaboravila na proteine ![]() rucala sam ribu,jaja i blitvu. popodne sam mislila za medjuobrok integralni kruh i maslac od kikirikija, a za veceru tunu i salatu ili posni sir i salatu. porcije nisu male baš,mislim da je kaloricki ok. ma u principu sam iz vaših dnevnih jelovnika shvatila kako bi trebala nego eto..išla sam provjeriti jek to ok. popodne cu vježbat na orbitrek i hiit (ovisno koliko budem imala vremena) |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |