Novi sam |
Post Reply | Page <12 |
Author | |
filip_myself
Cita FAQ Joined: 10 Veljaca 2014 Location: Sesvete Status: Offline Points: 66 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako ti je bmr 2000kcal smanji za 500kcal, ako to nejde smanji još za 250kcal.
6 obroka na dan, pucaj na posni sir najviše, 150g posnog, 50g zobenih Poslje treninga riža i piletina, možeš jest kroz dan krastavce i pit dosta vode. Ujutro kardio 20min natašte |
|
Live your life be free, you know you can have it all
|
|
Didii
Viden/a u gymu Joined: 14 Rujan 2014 Status: Offline Points: 164 |
Post Options
Thanks(0)
|
haha, hvala ti na savjetima. Zapravo, i mene srce boli za onim zutanjcima koje izbacim, ali kako sam citala po sajtovima, svi nekako pisu da se ona trebaju unositi u manjoj kolicini...znacii ipak prihvatam tvoj savjet. Bojala sam se isto da za veceru ne treba nista previse unositi, te da su jaja "teska" za veceru i ne preporucuju se, znaci jos jedna varka :D
Biljni sir sam ubacila u omlet samo iz razloga da mi poveze jaja s mesom, kad preklopim da ostane tako :D Kad sam napisala nemasna pavlaka, zapravo sam mislila na onu obicnu kiselu pavlaku od 12% mm. U prethodnom postu nisam spomenula da izmedju obroka pijem preko 2 litra vode, na sto se ponosim :D i da sam uz rucak pojela crnog hljena, jednu krisku..eto cisto da spomenem, da ne bi bilo da se izgladnjavam. |
|
bejb
Viden/a u gymu Joined: 18 Kolovoz 2014 Status: Offline Points: 303 |
Post Options
Thanks(0)
|
iskreno, stvarno ne vidim potrebu da se bacaju zumanjci pogotovo ako inace nemas bas visoko zeljezo u krvi, da ne pricam da , ako su jaja domaca, imaju velik udio omega 3 masnoce. potrebu za unosenjem iskljucivo bjelanjka vidim jedino mozda kod visokoutreniranih osoba (bildera) koji moraju unositi dosta proteina a minimum masti.
biljni sir, pa ne znam, ja ga ne bi stavljala nimalo :) http://nadijeti.com/2013/04/25/analogni-biljni-sir-biljnog-porekla-zamena-za-sir/ slobodno jedi normalan, zivotinjski. |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Ma sto kazes samo onako po ukusu vidi se da nije nesto zdravo, odnosno i nema okusa, dodje nekako kao topljena plastika...ok, sama cijena govori koliko je "zdrav". Izbacujem ga definitivno. Imam jos jedno pitanje, sta mislite o przenju na sojinom ulju i przenje na maslacu? Nekako nisam bas upucena u sve to, zato i pravim greske, ali srecom postojite vi. :D
Razmisljenje mi je tipa, sir je puno mastan, ako ga pojedem, kako ce se topiti masnoca onu koju imam :P haha, samo da se dobro informisem, sve ce biti lakse. Evo odmah prihvatam sve savjete, sad idem odraditi cardio vjezbe, nekih 20 minuta, pa uzina pileci file sa soljom rize.. Bas sam poslusna |
|
bejb
Post Options
Thanks(0)
|
O sojinom ulju mislim isto sto i o biljnom siru.
maslaca osobno ja trosim dosta. :) |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Da li je uredu stavljati po jednu kasikicu meda u zobene pahuljice za dorucak?
|
|
never-give-up
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2014 Location: Dalmacija Status: Offline Points: 464 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slobodno stavi |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala, odgovor me bas obradovao :D
Eh ima li tu ko da mi kaze da li sam danas napravila gresaka s ishranom..Ovako mi je protekao dan.. 8:00 Zobene s medom i mlijekom i kafa 10:00 kardio vjezbe nisam dugo, nekih 15 min. iz razloga sto me misici bole od prethodnog dana pa idem lakse malo dok ne popuste 11:00 uzina--pileci file przen na maslacu i solja bijele rize, salata--ljute feferone (jer znam da su dobre za metabolizam) 14:00 rucak--omlet od przenog crvenog luka i jaja, s 2 snite crnog hljeba 17:00 ovdje mislim da sam zabrljala, pila sam kafu u tom vremenu, jer sam bila na poslu, i pojela jednu frutabelu od voca i crne cokolade 20:00 crna kifla od nekih 170 grama, sa sjemenkama i konzerva tune u biljnom ulju od 115 g. Mislim da sam danas oborila rekord sto se vode tice, ne znam koliko sam je ni popila :) Jos da napomenem, da svako jutro nataste iscjedim pola limuna u casu vode i popijem, plus zalijem s jos dvije case ciste vode.Sta mislite o tome, da li je ispravno? |
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa nemoraš ujutro baš cijediti možeš tokom dana heh...pij tekućine puno to svakako....
Imaš tu svašta...no koliko je to količinski sve mene ipak brine :)
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Ima svasta, znam i ja :) samo mi reci cega se bojis, da previse jedem ili premalo?
Pijem ga ujutro jer navodno nataste najvise djeluje sto god da je upitanju, pa zato a preko dana voda je zakon :D |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Stvarno ne znam gdje da postavim pitanje, pa moram ovdje.. :S
Danas sam kupila ovaj mladi sir, pa sta mislite o njemu? http://mojukus.rs/uploads/medium/24/108.jpg Masti 5,5g ugljikohidrati 4g proteini 12,5g so 1,35g |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Niko nema odgovor na moje pitanje?! :-S
|
|
bejb
Post Options
Thanks(0)
|
je li to sir tipa feta i slicno?
meni je to ok, dapace, danas sam ga bas nasjeckala u salatu od paprike i krastavca i bacila malo maslinovog ulja. jedino posto je dosta slan ipak pazim da ne pojedem cijelo pakovanje |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Ma luda sam za mlijecnim proizvodima, a ovaj sir ne mogu prestati jesti :D
Struktura mu jeste kao kod feta sira, ali nije uopste slan, kao mladi sir je,ali je nekako fino napravljen, skroz mekan. Bitno mi je samo da ne spada u "losu hranu" :D Kako sam shvatila sve sto se tice mlijecnih prozivoda je dozvoljeno :) |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Eh, ko ce mi jos objasniti zapravo tu razliku izmedju cardio vjezbi i zuzke, bodyrock, itd..
Cardio su za topljenje sala, i poneka vjezba za misice, a ostale su bas namjenjene samo za nabijanje misica, je li? Ako grijesim, da mi neko objasni, jer tek sam u fazi spoznavanja sta je sta. |
|
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |