New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav svima:)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav svima:)

 Post Reply Post Reply
Author
ignorance View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 13 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ignorance Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav svima:)
    Posted: 13 Kolovoz 2014 at 19:08
Pozdrav svima!

Dakle, 38 mi je godina, i na svojih 174cm imam 97kg. Nije to oduvijek tako, godinama sam se vrtila oko 70, no zadnje dvije godine tezina je eksplodirala:) Nije stitnjaca niti trudnoca, nego eto, zivot i njegovi izazovi:)

Trebam pomoc oko plana sto i kako trebam napraviti. Dugogodisnja sam vegetarijanka tako da necu imati problema da si sama slozim i skuham jelovnik (i rado cu ga podijeliti na forumu kad si ga slozim), no ono sto mene muci jest - po kojim kriterijima? Koji obrok treba biti vise proteinski, koji drugaciji, kakvi obroci prije i poslije vjezbanja, koliki razmak, kada jesti, kada je najbolje vjezbati... Sto vjezbati, kako poceti a da se ne ozlijedim nakon 20+ godina neaktivnosti (dakle, trcanje bas i nije aktivnost izbora br.1). Jednostavno receno, trebam svaku pomoc da slozim okvirni plan prehrane i smjernice za vjezbanje:)

Inace, sada sam na tri obroka dnevno, kuhana doma, najlakse bi to bilo opisati kao "whole foods vegetarian diet", aktivnost se svela na par puta tjedno krug oko jaruna i tezina stagnira, uz blagu tendenciju pada, no to nije dovoljno:)

Stvarno trebam pomoc:)

Lijep pozdrav, i hvala svima! Smile
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2013
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 5136
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Kolovoz 2014 at 13:20
Kretanje.. ili ne kretanje? Godine naravno zadesiti će to svakoga... ja sam mlad ne razumijem još to..ali smo se previše opustili ne? Kao i životni problemi i sve ostalo... No došlo je vrijeme da nešto napravimo!!!! Korak naprijed!!! i to mi se sviđa! Da vidimo ;)

Uh... nisam toliko iskusan na vađem režimu prehrane.. (vašem) kao da ste vanzemaljci ovo ispada heheh..

Od namirnica sada ću ti nabrojati .... grah leće... mahunarke...   povrće voće....  Orašasti plodovi... Posni sir, jaja... sirutka (u prahu) ... sjemenke.. ulja ... imaš masu toga... i kombiniraj :)

Svaki obrok neka bude zaseban... nebitno je vrijeme nebitno je količina...

Gledaj ovisi od tijela do tijela... evo npr... moj dnevni raspored je 6 obroka... jer jedem  u abnormalnim količinama... (za sebe govorim) to su 6 minimalnih.. ako bih brojao svašta što stavim u usta onda bih imao po 8-9 obroka :)

Najbolje ti je odvojiti...Evo npr meni danas... desilo se da sam ustao u pola 10... imao sam rođoš (ranije) pa smo slavili do 3 pola 4... inače se dižem u 8 i tada jedem...danas sam ustao u pola 10... tijelo normalno sa mjesecima je naviklo drugačije...pojeo sam prvi obrok...i već oko 11 sati..kada ima naviku drugi obrok dobiti traži...to sam se šokirao.... kada sam pojeo nije mi bilo dobro...jer ogromne količine UH-a sam unio u sebe... i užas užas nije mi ni sada baš sve najbolje... 

Htio sam ti reći da držiš od obroka par sati vremenski ...ja npr držim 3-5 sati... ovisi kada kako mi je dan...

Eto danas se desilo sat vremena i nije mi dobro baš...srećom je rest day popušio bih na treningu heh :P

20 godina ne aktivnosti :) znao sam :P Vidiš :)  ono što bih ti preporčio da kreneš polagano ... neke vježbe tijela..stabilnost...izdržljivost...snagu..sve sve sve... Probaš i vidiš koliko si funkcionalna i trudiš se biti bolja...

Auto zamjeniš za bajs...bajs do trgovine zamjeniš nogama :) Lift zamjeniš stepenicama :) To su samo te neke male ali puno pomognu :)

Ja sam ti nabrojao...ali trebala bih početi sama čitati o tome...puno tu ima posla draga...i stvarno bih se netko trebao privatno angažirati za to..no danas svatko ima svoju cijenu za rad i trud ( ne moj se ljutiti ili me pogrešno shvatiti) Ovdje smo da te uputimo...da se osamostališ...da naučiš nešto čitajući ...i da ti pomognemo kada zapneš koliko možemo... a na tebi je da naučiš i da se trudiš :)

Eto ukratko od mene... :)
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.