PoZDrav :) |
Post Reply |
Author | |
barakokul
Cita FAQ Joined: 22 Listopad 2013 Status: Offline Points: 44 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Kolovoz 2014 at 18:44 |
Hellou iskusni fitovci zanima me zasto nije dobro da se u prvi misec skine npr 5, 6 kg?
Zasto je to previše? Ako bi nakon toga bila malo normalnija prehrana, tj nastavak mršavljenja ali ne tako kao u prvi misec... I koliko je vjezbanje uz Jillian dobro uz mršavljenje, tj ima li koristi od takvog vjezbanja? Zahvaljujem i ne vičite
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
A gledaj... Na početku je i moguće možda prvi mjesec...mislim moguće što hoću reći stime moguće je bilo kako...
No ako imaš puno kg.... voda masti... otići će ti 5-6 kilograma sigurno... no postoji razlika u gubljenju masti i mišića... mišiće ne želiš gubiti..masti da... 70 posto čovjeka je voda... što je gubitak težine brz onda moguć... no što je veoma opasno...i ne želiš da ti se to dogodi...od katabolizma ... te razgradnje mišića atrofiranja.... no no no... ne želiš tako što... Vrlo je jednostavno gubiti kile..no u jednom periodu je i teško...tijelo je u deficitu sporo je...voj cilj je mišiće sačuvati...te ako si novi potaknuti ga na rast...a ne na njegovo razgrađivanje... |
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
barakokul
Cita FAQ Joined: 22 Listopad 2013 Status: Offline Points: 44 |
Post Options
Thanks(0)
|
A kako onda mršaviti a da se ne gube mišići? Mett moj najdraži pomagaj
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hahaha :) Eh mene si našao za mršaviti hehehe
Gledaj... prvo pročitaj ovaj članak ovo su osnove okej? Da znaš o čemu se radi... jer vidim da te malo koči... ovdje ti je sve detaljno objašnjeno i vrlo je pristupačno i razumljivo http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji-vodic-za-mrsanje/75 E sada ja volim Ovaj pristup koji nije spomenut.... Mada nemam toliko iskustva u defki jer ni ne tražim se trenutno da budem nešto izrezbaren :P a i nisam nešto zamastit puno..ima vodice dosta što mi treba koji tjedan da ju izbacim..no nebitno ja volim ovaj pristup 1000 kcal Evo ovako... napisati ću malo detaljnije :P nemam što raditi hahaah Ovo je primjer gdje se radi od gospodina V.Jakšića (to sam na njegovom postu čitao...ne kažem da je on izmislio) Evo prije nego počneš definiciju cilj je normalno povećati aktivnosti kao što i smanjiti kalorijski unos...povećati bazalni metabolizam...od prilike bih trebao gubiti pola kg tjedno..što je super... Prva 3 dana unosi 1000 kcal manje nego uobičajeno što unosiš 4.dan ubaci 1000 kcal da ne dođe do naglog usporenja metabolizma.... 5,6,7 dan opet skrati 1000 kcal.... te ponovno 8 dan 1000 kcal ubaci Znači prosjek ti pada oko 750 kcal dnevno što je sasvim solidno i taman nekako.... Ako bi konstatno se krkao deficitom tijelo bi ti ga prihvatilo kao normalno kao i razlog da prestane smanjivati masti,a smanjivanjem unoosa uspravaš metaobolizam tj potršnju kalorija ... Kontstantnim periodom bih se doveo do smanjivanje mišićne mase... i neželjeni gubitak tjelesne mase jer mišići u mirovanju troše više nego tkiva masna... Kako ne bih poklekao podijeli na što više obroka..ovo nije masa gdje se možeš nakrkati u 3 obroka i vozdra... mislim ako možeš svaka čast..no ja ne mogu...minimalno držao bih na 6..da stalno nešto žvaćeš i u tom deficitu... Od Uh-a jedi sa što manjim GI jer dovodi do sporijeg porasta šećera u krvi i manje izlučivanja inzulina... Kada bih uzimao sa većim GI npr neke kolače... šećer bih ti naglo skočio te naglo izluči inzulin koji povuče šećer te izazove pad radne sposobnosti ..i pohrani ga u mišić ako je dovoljo iscrpljen i u potkožno masno tkivo... Pazi na VODU jakoooooo bitna stavkaaaa.. što više pij... puno važnija na defki nego na masi ...puno pij... Naravno povečaj unos proteina minimalno 1.5 do 2. i to ti jeto bez neke filozofije... Imaš i masu drugih primjera cikliranja UH-a Keto itd probaj pa vidi :) |
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
Tancho
Mixa shakeove Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nedavno sam pročitao knjigu Eat Stop Eat od Brada Pilona,u knjizi je naveo mnoga istraživanja gdje su pacijenti(da se tako izrazim) bili izloženi dosta velikim kalorijskim deficitima na dosta dugo vrijeme i uspiješno su sačuvali svu mišićnu masu a pritom su izgubili puno sala,jedina caka je bila u tome što su vježbali sa utezima 3x tjedno...
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Možeš ti u dva tri dana skinuti 6kg, pa da ne izgubiš ni grama mišićne mase ( a ni sala). Samo se moraš smanjiti unos ugljikohidrata i soli na dan dva, malo igrati vodom, kalijem i vitaminom c, i gle čuda.
Odakle je ta tvoja Jillian? Ima fejsbuk? |
|
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
li najbolje uzeti diuretik i gotova priča....
|
|
Rodjen si s potencijalom
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja se napijem pa ležim dva dana i izgubim 7 :D
|
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
Ili i ta opcija
|
|
Rodjen si s potencijalom
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |