Nedavno (prije mjesec dana) počeo sam s vježbama u fitnessu prvenstveno zbog oporavka natkoljeničnih mišića nakon artroskopije meniskusa. Još uvijek sam u toj fazi, no s obzirom da planiram nastaviti rad i na podizanju mišićne mase trebalo bi mi par savjeta vezano za dodatke prehrani s obzirom na specifične zdravstvene tegobe.
Naime, imam kroničnih problema sa želučanom kiselinom (refluks kiseline iz želuca u jednjak) i gastritisom, pa me zanima što bi mi preporučili kao nadopunu prehrani. Ja sam nekako planirao uzimati whey, ali ne znam za kojeg proizvođača da se odlučim, odnosno što nudi ponajbolji omjer cijene i kvalitete. Inače sam slabije građe - visina 178 cm, težina 64 kg, ali nije mi cilj nešto previše podići tjelesnu težinu odnosno mišićnu masu. Bilo bi mi sasvim dovoljno doći do razine od 69-70 kg. E, sad, zanima me trebao bih li uz whey uzimati još nešto i što? Što se tiče jelovnika izdvojio bih da konzumiram dosta piletine (bijelo meso, batak, zabatak) i puretine - 4-5 puta tjedno, mlijeko ne podnosim, ali zato uzimam dosta kefira i posnog sira te bademe, lješnjake..., od voća samo banane i kruške, a pijem isključivo vodu.
Molio bih nekoga sa sličnom situacijom ili iskustvom da mi odgovori što mi je činiti.
Hvala