Glavni izvori proteina .. kod vas su ? |
Post Reply | Page <123> |
Author | ||
Johnny_23
Cita FAQ Joined: 07 Veljaca 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 59 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
puretina ftw
|
||
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
riba
|
||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
koliko ti proteina unosis dnevno vidin da 300gr mesa vec to je 60ak gr proteina |
||
Shiny
Viden/a u gymu Joined: 14 Veljaca 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 129 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
i ja sam to kontala ali on ga je stavio na spisak a ja ga obozavam |
||
"Samo ljudi najuzviąenijeg i najniľeg karaktera se ne mijenjaju."
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a gledam da mi je nekih 2g/kg minimum tako da variram tu negdje...oko š20g otprilike :) Nije svaki dan tako al bar se trudim kad imam trening tolko unijet... |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
jole00
Cita FAQ Joined: 30 Travanj 2009 Status: Offline Points: 83 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
meni je isto meso,vecinom piletina i puretina glavni izvori proteina,i dosta trusim obicne jogurte,nekad i po litru dnevno ,i još ribu i posni kombiniram...al mislim da nikad ne pojedem više od nekih š20-š30g proteina dnevno,a i to je kad se pojede dosta mesa..
|
||
culjak
Cita FAQ Joined: 11 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ujutro jogurt 200 ml i navecer posnog 250 g.
Dva puta tjedno ribu i u prosjeku dva puta piletinu. Rekreativac, cetiri treninga tjedno. |
||
fit
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
to je sve sta uneses od proteina? |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
premalo, ja dnevno oko š60gr proteina unesen
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
@ culjak ciljaj da uneses 2 g proteina po kg...
|
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Najviše posni sir i jogurti pa piletina/puretina.
|
||
culjak
Post Options
Thanks(0)
|
|
To je glavnina. Ovisno o danu, u prehrani su mi naravno i teletina, jaja, orašasto voce itd. Uglavnom se trudim hraniti uravnoteženo i kvalitetno, ne zbrajam proteine, ne pijem dodatke. Deficitaran sam u proteinima, no nisam bez razloga napomenuo da sam rekreativac i da imamo razlicite ciljeve. Meni je kao 33-godišnjaku cilj zadržati postojece stanje i ne udebljati se, a to mi kontroliranim unosom UH i masnoca uspjeva. Plus što ipak unesem proteina više od prosjecnog covjeka. Ne stvaram mišicnu masu, ali ju i ne gubim. |
||
fit
|
||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dodatci i nisu toliko vazni, vazna je uravnotezena prehrana kao sto si i rekao. Svaka osoba koja posjecuje teretanu bi trebala unositi nesto vise proteina od osobe koja ne ide u teretanu (priblizno 2 g/kg), razlog je jednostavan tokom treninga misici se iscrpe i ostete i potrebna im je određena kolicina proteina i ugh da se oporave, ako ces unositi malu kolicinu proteina koja je nedovoljna za njihov oporavak tesko da ces i odrzat trenutnu kolicinu misica, samo ces otic u katabolizam i napravit jos goru situaciju.Ovo je samo prijateljski prijedlog. Edited by soner_9393 |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
posni, piletina, puretina
|
||
culjak
Post Options
Thanks(0)
|
|
Problem je što bih na oko cca. 90 kg mase (na š88 cm visine) trebao uzimati ogromne kolicine hrane, kako bih tim putem namirio potrebnu razinu proteina. Ne želim svaki dan jesti kg sira ili piletinu, također ni suplemente. U katabolizam ne odlazim jer mi treninzi nisu intenzivni kao kod kolega koji rade na masi ili treniraju za natjecanja. Moji treninzi su kombinirano crobni i na spravama. Želim se dobro osjecati i imati dobru kondiciju. Povecanje mase nije primarno. Dakle - oblikovanje a ne bodybuilding. Tako da je tih 2 g proteina po kg mase vrlo relativan pojam. Svejedno, zahvaljujem se na prijateljskom prijedlogu, iako zapravo dobro znam o cemu govoriš. Ovaj site je pun takvih informacija, a i imam dosta prijatelja natjecatelja. |
||
fit
|
||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
|
skoro ista visina i tezina kao kod mene (š85/93) ja dnevno unosim oko 200 g proteina (od cega je oko š70 g iz hrane a ostatak iz suplemenata tj iz wheya) i sve jedno bih mogao pojest jos hrane tj ne osjecam se pretrpan hranom ovo sto kazes netko ima neke ciljeve, tu se slazem u potpunosti s tobom. I jos nesto mislim da je oblikovanje i bodybuilding (tjelogradnja) jedna te ista stvar al ajde necemo ulazit u sitnice |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |