Gljive |
Post Reply | Page <12 |
Author | |
culjak
Cita FAQ Joined: 11 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
Suncanica je najrizicnija za sakupljanje jer može doci do zamjene identiteta sa smrtonosnom zelenom pupavkom. No, i to se dogodi ako si potpuni laik.
Kao vrganje ljudi najcešce smatraju podvrstu sa izrazito debelim i velikim nožicama, crnim ili smeđim klobucima. I ja berem samo ovu podvrstu. No i sve druge su potpuno jestive i nije jasno zašto su nepopularne. Ima ih sa tanjim nožicama, jarkožutim sporama, ružicastim klobucima - npr. žuti djed, ruževaca... To ljudi šutaju i bacaju. |
|
fit
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Moja mama ti je strastveni šetac po šumi i skupljac gljiva i tako ti je jednom prilikom na ulazu u jedno zabaceno selo vidjela OGRAOOOOMNI vrganj i pitala se, oblizujuci se pri tome , da kako to da nitko nije vidio toliku gljivu?! A onda je došao neki domorodac i objasnio joj kako to nije vrganj, nego neka druga, otrovna gljiva. A ona nam je to svima skoro fino spremila za papicu. Sad kad sam ovo sve vec napisala... Pitam se da'l je domorodac zaj**** moju staru i poslije se hvalio s naaaajvecim (ulovom) u selu! |
|
lady_namine
Viden/a u gymu Joined: 29 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 161 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja obozavam gljive,od sampinjona pa do onih sluzavih kineskih gljiva. i skupljanje gljiva obozavam mislim da bi gljive mogla svaki dan da jedem. gulas od gljiva je mljac,mljac |
|
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |