New Posts New Posts RSS Feed - hejj ljudi moze pomoc?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

hejj ljudi moze pomoc?

Post Reply Post Reply
Author
latindancer View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote latindancer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: hejj ljudi moze pomoc?
    Posted: 04 Prosinac 2010 at 01:59
Ja sam Helena,bavim se latinsko americkim i standardnim plesovima i željela bi smršaviti pomocu neke dijete a nezz kako i nezelim da to utjece na moj trening inace sam po 4 sata svaki dan u dvorani i moram imat snage..što kažete o Dukan dijeti?? hvala punoooo :))))
Back to Top
GajbaPive View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GajbaPive Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Prosinac 2010 at 02:32
dukanova dijeta - najgora moguca dijeta ikada izmisljena.
(prvo sam mislio da je dukanova sluzbeni naziv za ketogenu, al uz malo googla sam skuzio o kojoj se radi...) ketogena je atkinsova...
uglavnom, zasto je losa? zbog slicnog principa kao ketogena.
kod ketogene dijete se (gotovo) isprazne rezerve glikogena i onda tijelo prelazi u ketozu - energiju uzima iz masnoca. kako unos masnoca je manji od onoga sto je tijelu potrebno (jer si u deficitu kalorija), ostatak potrebnih kalorija ce tijelo uzeti iz tvoje tjelesne masti.
kod dukanove dijete je stvar slicna, samo sto tijelo onaj deficit kalorija nadomjesta i proteinima iz misica, pa nastaje katablizam, a to je stanje koje se uvijek mora izbjeci, radilo se o ''obicnom'' covjeku, rekreativcu, plesacici ili pro bb-u.

za mrsavljenje je najbitniji deficit kalorija. to se postize kombinacijom pravilne prehrane i vjezbanja. cikliranje UH je jedna od boljih oblika prehrane za mrsavljenje. UH unosis samo za dorucak i prije treninga (kompleksne - zobene pahuljice, smejda riza, integralna tjestenina) i poslije treninga s proteinima (dekstroza).

Edited by GajbaPive
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Prosinac 2010 at 11:53
Originally posted by GajbaPive GajbaPive wrote:

.... to se postize kombinacijom pravilne prehrane i vjezbanja. cikliranje UH je jedna od boljih oblika prehrane za mrsavljenje. UH unosis samo za dorucak i prije treninga (kompleksne - zobene pahuljice, smejda riza, integralna tjestenina) i poslije treninga s proteinima (dekstroza).

Smeπa riža i integralna tjestenina imaju skoro isti GI kao i obicna bijela riža i obicna tjestenina, znaci smeπa i integralna se ne isplate jer su duplo skuplje

ako tjesteninu nakon kuhanja preliješ hladnom vodom spustit ceš GI za 20-ak %, prugovecki ti je pisao o tome na onom forumu, tššš
RijeΉeno na PM.
Back to Top
GajbaPive View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GajbaPive Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Prosinac 2010 at 23:48

obicna riza ima GI 70, smedja 50... dal se i rizi smanjuje GI ako se prelije hladnom vodom?

i dal se i integralnoj tjestenini smanjuje GI ako se zalije hladnom vodom? i ako ne, zasto ne?

Back to Top
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Prosinac 2010 at 10:24
Originally posted by GajbaPive GajbaPive wrote:

obicna riza ima GI 70, smedja 50... dal se i rizi smanjuje GI ako se prelije hladnom vodom?

i dal se i integralnoj tjestenini smanjuje GI ako se zalije hladnom vodom? i ako ne, zasto ne?

Za rižu ne znam, znam da ako se kruh zamrzne i istostira spusti se GI za 40%

Ovo sam našao u wordu, možda ce te zanimati:

Smrzavanje/tostiranje
Jedan od novijih clanaka na T-nationu daje nam ovakve rezultate.
š.   Smrzavanje kruha te odmrzavanje snizit ce njegov GI za 3š%.
2.   tostiranje kruha snižava njegov GI za 25%
3.   Kombinacijom ove dvije metode, GI se snižava za 39%

Mislim da ako preliješ integralnu tjesteninu isto GI ide dolje, nisam siguran, pitaj Prugoveckog na forumu

Edited by soner_9393
RijeΉeno na PM.
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Prosinac 2010 at 10:35

A da stavite link vezano na to... kad ste vec ušli u tu raspravu?

Back to Top
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Prosinac 2010 at 11:12
dalila, nemam link, to sam izvukao iz worda, ne sjecam se od kud sam to pokupio, mislim da je s onog Jakšicevog foruma 
RijeΉeno na PM.
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Prosinac 2010 at 11:31
  Slazem se d ai nije toliko bitno bijela ili smeπa riža....jedes ju u kombinaciji s mesom i onako i taj GI jos pada time.......Osobno preferiram integralnu, no promjene radi u zadnje vrijeme jedem bijelu.....
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote latindancer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Prosinac 2010 at 18:53
okeee :) mislim da sam shvatila nesto ali koja je najbolja dijeta za sportase?
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Prosinac 2010 at 21:33
 uravnotezena prehrana sa zastupljenim proteinima, ugljikohidatima i mastim, težeci da to budu cisti , zdravi izvori, odnosno namirnice.....Oceš mršavit, smanjiš kalorije ispod onih potrebnih za održavanje,ali ne puno........ oceš gore povecaš i to je to.
ostalo su varijacije koje mozes koristiti, od crab cyclinga, low carb pristupa jedno vrijeme itd..........
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote latindancer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Prosinac 2010 at 23:46
hvala :))
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.