hejj ljudi moze pomoc? |
Post Reply |
Author | |
latindancer
Cita FAQ Joined: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 04 Prosinac 2010 at 01:59 |
Ja sam Helena,bavim se latinsko americkim i standardnim plesovima i eljela bi smraviti pomocu neke dijete a nezz kako i nezelim da to utjece na moj trening inace sam po 4 sata svaki dan u dvorani i moram imat snage..to kaete o Dukan dijeti?? hvala punoooo :))))
|
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
dukanova dijeta - najgora moguca dijeta ikada izmisljena.
(prvo sam mislio da je dukanova sluzbeni naziv za ketogenu, al uz malo googla sam skuzio o kojoj se radi...) ketogena je atkinsova... uglavnom, zasto je losa? zbog slicnog principa kao ketogena. kod ketogene dijete se (gotovo) isprazne rezerve glikogena i onda tijelo prelazi u ketozu - energiju uzima iz masnoca. kako unos masnoca je manji od onoga sto je tijelu potrebno (jer si u deficitu kalorija), ostatak potrebnih kalorija ce tijelo uzeti iz tvoje tjelesne masti. kod dukanove dijete je stvar slicna, samo sto tijelo onaj deficit kalorija nadomjesta i proteinima iz misica, pa nastaje katablizam, a to je stanje koje se uvijek mora izbjeci, radilo se o ''obicnom'' covjeku, rekreativcu, plesacici ili pro bb-u. za mrsavljenje je najbitniji deficit kalorija. to se postize kombinacijom pravilne prehrane i vjezbanja. cikliranje UH je jedna od boljih oblika prehrane za mrsavljenje. UH unosis samo za dorucak i prije treninga (kompleksne - zobene pahuljice, smejda riza, integralna tjestenina) i poslije treninga s proteinima (dekstroza). Edited by GajbaPive |
|
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Smeπa ria i integralna tjestenina imaju skoro isti GI kao i obicna bijela ria i obicna tjestenina, znaci smeπa i integralna se ne isplate jer su duplo skuplje ako tjesteninu nakon kuhanja prelije hladnom vodom spustit ce GI za 20-ak %, prugovecki ti je pisao o tome na onom forumu, t |
|
RijeΉeno na PM.
|
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
obicna riza ima GI 70, smedja 50... dal se i rizi smanjuje GI ako se prelije hladnom vodom? i dal se i integralnoj tjestenini smanjuje GI ako se zalije hladnom vodom? i ako ne, zasto ne? |
|
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Za riu ne znam, znam da ako se kruh zamrzne i istostira spusti se GI za 40% Ovo sam naao u wordu, moda ce te zanimati: Smrzavanje/tostiranje Jedan od novijih clanaka na T-nationu daje nam ovakve rezultate. . Smrzavanje kruha te odmrzavanje snizit ce njegov GI za 3%. 2. tostiranje kruha sniava njegov GI za 25% 3. Kombinacijom ove dvije metode, GI se sniava za 39% Mislim da ako prelije integralnu tjesteninu isto GI ide dolje, nisam siguran, pitaj Prugoveckog na forumu Edited by soner_9393 |
|
RijeΉeno na PM.
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
A da stavite link vezano na to... kad ste vec uli u tu raspravu? |
|
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
dalila, nemam link, to sam izvukao iz worda, ne sjecam se od kud sam to pokupio, mislim da je s onog Jakicevog foruma
|
|
RijeΉeno na PM.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slazem se d ai nije toliko bitno bijela ili smeπa ria....jedes ju u kombinaciji s mesom i onako i taj GI jos pada time.......Osobno preferiram integralnu, no promjene radi u zadnje vrijeme jedem bijelu.....
|
|
latindancer
Post Options
Thanks(0)
|
okeee :) mislim da sam shvatila nesto ali koja je najbolja dijeta za sportase?
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
uravnotezena prehrana sa zastupljenim proteinima, ugljikohidatima i mastim, teeci da to budu cisti , zdravi izvori, odnosno namirnice.....Oce mravit, smanji kalorije ispod onih potrebnih za odravanje,ali ne puno........ oce gore poveca i to je to.
ostalo su varijacije koje mozes koristiti, od crab cyclinga, low carb pristupa jedno vrijeme itd.......... |
|
latindancer
Post Options
Thanks(0)
|
hvala :))
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |