New Posts New Posts RSS Feed - Help
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Help

Post Reply Post Reply
Author
Mariozg View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mariozg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Help
    Posted: 17 Prosinac 2012 at 14:45
Poštovani prvi put sam ovdje i vidim da ste svi susretljivi i trebam pomoc.
Prije godinu dana sam operirao srce problem s tahikardijom i malo su me zeznuli i sad imam aritmiju i smeta mi u trbušnjacima, sklekovima trcanju i cucnjevima, ali sam skužio da mogu radit s bucicama od 5 i 10kg i mogu hodat.
Pon,srij i petkom radim s bucicama ,a ut,cet i sub hodam po sat vremena.
Razlog ovom javljanju je taj što sam radi svega toga nabio 90kg na svojih 175 zbog mirovanja itd.
Sva sreca da sam se nekad bavio sportom pa je to donekle utegnutih 90kg.
Može li mi netko predložit nekakav plan što da radim pon,sri i petkom s bucicama jer sad citajuci sve ovo mislim da griješim ja radim iste vježbe za biceps,triceps i ramena sva tri dana u tjednu.Koliki treba bit odmor i dajte nekakav prijedlog.
Thx svima unaprijed
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2012 at 15:14
Pozdrav,

Bojim se da ti ovdje nitko ne može pomoci i nebi bilo u redu da ti savjetuje išta. Jedino koga bi trebao slušati je kardiologa u tvom slucaju.Ne nužno svojega , jer znam da su cesto "ograniceni" u pogledima tjelovježbe, niti im se neda objašnjavati i zamarati tkvim stvarima, a niti su dovoljno educirani u tom podrucju i konzervativno ce te otpiliti sa preporukom NE radje nego da udju dublje u problematiku.
Najbolje da pronadješ dobrog kardiologa, sportskog lijecnika koji je unutar svoje profesije vezan i razumije sport i sportsku populaciju.
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2012 at 15:32
Meni su prije 16 godina na operaciji angina dali prejaku anesteziju i otada iman supraventrikularnu paroksismalnu rahikardiju koja se povremeno javlja do te mjere da srce tuce oko 200 u minuti, pija san 2 godine neke tablete i nakon toga ništa, i dalje mi se to javljalo 3-4 puta godišnje ali ti se tehnikon disanja najcešce zna zaustavljat, medjutim meni je u zadnjih par miseci pocelo isto svaki dan malo trzat srce ali ni to ne predstavlja neki problem osin da se useren pa san mislija da ce mi srce prestat radit, sve ove godine redovito iden kod kardiologa srce je fizicki odlicno, dobro radi, osin tih povremenih tahukardija i sad tu i tamo dodje i koja ekstrasistola al sve je u redu reka mi je kardiolog, medutim bija san 2 puta u 10om misecu na hitnu jer nisan moga san zaustavut napadaj više od po ure pa san opet biha u kardiologa pa mi jetablete da pijen ako mi se to desi da pomogne da se spuste otkucaji, doktor mi je reka da se svin aktivnostima mogu normalno bavit, isto tako reka mi je kad bi te aritmije bile svakodnevne da postoji jedan zahvat di se kroz zilu na ruci uvede kateter i privuce se do srca pa se vrši to ispitivanje nekin frekvencijama i to se ja tin valovima taj put blokira i da više nikad nema problena sa tahujardijon, e sad posto to meni nije toliko cesto ha necu ic jer neman muda dopustit da mi provlace to, ali ako ti smeta pitaj ti kardiologa svoga u vezi toga neka ti nešto savjetuje, evo iti dok san sad ovo pisa srce mi je priskocilo jednom i normalno da vata strah, ali mene je doktor uvjerija da nije to ništa strašno da se to dosta ljudima dogadja, mene nervira jedino šta mi to dosad nije bilo pa se pripadnen, a to i dokazi zbog straha najviše, mož
Back to Top
Mariozg View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mariozg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Prosinac 2012 at 14:22
SVPT ovo tvoje što imaš je najbolje sredit u magdaleni prof. Bernat je najbolji u rh za to. I srede ti to i miran si osim ako ti sjebu ko i meni pa ti oštete hertz pa kasnije budeš bolesniji nego s tim sada. Sve je super ako ti to napravi dobar strucnjak ideš sutra kuci i mirno more. Meni je radio šef odjela i eto potkrade se greška,ali ako se odluciš za to odi u magdalenu ceka se 6 mj jer je the best i tamo ti to fino srede,ali opet kažem ima nuspojava kao ova moja. 
A ovo o mom srcu i vježbanju ja znam dovoljno jer sam i sam zdravstvene struke, jedino trebam neki paln šta kojim danom radit...
Ništa spešel neplaniram postat Švarceneger samo onak malo za definiciju 
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Prosinac 2012 at 19:09
Ma da ali posto mi to nije toliki problem nepkaniran ic na ti, vidiš meni je moj kardiolog reka da nema nuspojava tu da je to jednostavno za nspravit, ako mislimo na isto, neka ablacija tako nešto se zove, ugl poludija bi kad bi mi napravili još gore, jer ova tahikardija zasad me skoro nikako nemuci, jedino san u 10 misecu 2 puta dobija i nisan je uspija sam sprjecit pa san iša na hitnu, i pisjetija san svog kardiologa i da mi je tablete da pijen kad se to desi da pomognen vratit otkucaje, još nisan ni jednu popija jer evo ima više od misec ipo dana nisan ima ti, nego mene jebe to šta san se u zadnje vrime poceja previše bojat za zdravije, zato su mi vjerojatno ta trzanja srca povremena, neracunacuji SVPT, to san reka zašto mi je, ali inace srce ludilo zdravo to su mi i na hitnoj bili rekli i moj kardiolog, i kad san ultrazvuk radija sve odlicno, valjda mi se ta povremena trzanja nece pojacavat jer bevudin razlog, nego kakve su tvoje aritmije i kako to podnosis, koliko traju vremenski, jeli uzimas ljekove?
Back to Top
Mariozg View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mariozg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Prosinac 2012 at 13:48
Uzrok SVPT može biti puno kave,cigareta,stres umor i neki nagli pokret,ako to smanjiš i ona se smanji. 
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Prosinac 2012 at 19:32
Meni su uglavnon uzrokovani naglin pokretima, al hvala bogu nije to toliko cesti, nepusin cec 5 godina, od nazad zadnjih par miseci nepijen ni kavu jer san primjetija da mi stvara nervozu, a jbg stres i umor su svakodnevnica koju nemogu izbjec, evi skoro 2 miseca bez SVPT a u 10 misecu san ima 2 puta.. Inace bilo je perioda kad po godinu dana nebi ima napadaje, jbg bija san mladji, manje briga i stresa. Ovo cilo lito san ima jedan napadaj, nesican se za više i to je malo traja, minuta dvi
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.