Hrana koja sadrži oksalate |
Post Reply ![]() |
Author | |
Teica ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 05 Ožujak 2009 at 14:47 |
Zanima me tocno koja hrana sadrži oksalate, i zbog cega su oksalati u hrani štetni
Edited by Teica |
|
![]() |
|
Teica ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zar nitko ne zna?Ovo mi je baš važno.
|
|
![]() |
|
Iluvatar ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Pa da ti je toliko važno, našla bi isto kao što sma i ja našao!
Hrana koja je bogata oksalatima: bademi, soja, špinat, blitva, grah, šecerna repa jabuke,šljive, šparoge, pivo, cikla, cokolada, kakao, kava, raštika, smokve, grožđe, sladoled, mlijeko, caj, narance, peršin, kikiriki maslac te ananas. Treba ih izbjegavati (oksalate) u slucaju da je osoba imala kalcijeve bubrežene kamence! opcenito osobe s bolestima bubrega i žuci trebaju ograniciti unos oksalata!I oksalati djeluju na absorpciju kalcija pa ih ne treba unositi zajedno sa suplementiranjem istog! Edited by Iluvatar |
|
![]() |
|
Puno hvala
![]() Još znam za kupus i salatu i da je važno dosta tekucine unositi. |
|
![]() |
|
Iluvatar ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Nema na cemu.. mislim da se svako daljne opterecivanje oksalatima ne isplati! cak i ako imaš medical condition! pozz
|
|
![]() |
|
S razlogom je ova tema postavljena.Inace u testu za malog(ima š0 godina) je granica za vrijednost oksalata 37,00 ,a njegove su vrijednosti oksalata 59,24 i piše mi da je to to vrlo visoko.Još sam cula da je rajcica bogata oksalatima.
Inace, hvala na svim savjetima... |
|
![]() |
|
Pa ovisi.. ne mora biti da je alarmantno stanje no u svakom slucaju treba pripaziti na unos... eto, sad imaš popis namirnica pa pripazi malo ;) sve najbolje i tebi i malom
|
|
![]() |
|
Hvala ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |