Hrskava piletina sa sirom (R) |
Post Reply |
Author | |
nexus
Viden/a u gymu Joined: 02 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Travanj 2010 at 08:31 |
Potrebno vam je:
2 pileca fileta, š20 g svaki š šoljica prezli 2 kašike sveže rendanog parmezana š/2 kašike mediteranske mešavine zacina 2 belanceta so i biber š/2 kašike maslinovog ulja š+š/2 kašika maslaca 2 kašike kapra š/2 kašike Dižon senfa sok š limuna 2 kašike svežeg, krupno seckanog peršuna Stavite kecelju i ... š. Pokrijte meso plasticnom kesom za zamrzivac i nežno ga izlupajte preko, tuckom za meso. Filet treba da bude 5 mm debeo. 2. Pomešajte prezle, parmezan i zacine. U drugom sudu blago razmutite belanca. Posolite meso i pobiberite ga po ukusu. Pažljivo umocite svaki filet u belance, pa u mešavinu prezli i parmezana. Pritisnite rukom da bi se mrvice i sir lepo i ravnomerno zalepili za piletinu. 3. Zagrejte ulje u velikom tiganju od teflona ili livenog gvožđa. Spustite meso i pržite ga sa svake strane oko 3 do 4 minuta, odnosno dok korica ne porumeni i postane savršeno hrskava. Izvadite meso na salvetu, kako bi upila višak ulja. 4. Dok je ulje od prženja mesa još vrelo, ubacite maslac i zagrejte ga. Nakon manje od jednog minuta maslac ce porumeneti, a to je trenutak kada treba da ubacite kapre, senf i limun. Mešajte varjacom i pržite oko minut. Iskljucite vatru i dodajte peršun. Sos je gotov. 5. Servirajte hrskavu pileti-nu, prelivenu sosom, uz blanširani spanac kao prilog. Dovoljno za 2 osobe PO PORCIJI:P 497 kalorija, 6š g belancevina, š4 g ugljenih hidrata (š g vlakana), 2š g masnoce, 8š6 miligrama natrijuma Edited by nexus |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |