Imam par pitanja... |
Post Reply |
Author | |||||
Apple
Viden/a u gymu Joined: 12 Ožujak 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Ožujak 2010 at 10:12 |
||||
Bok svima. Nova sam na site-u i moram priznati da me oduševio.
Pošto redovito vježbam i trudim se zdravo se hraniti a nemam puno vremena tražiti savjete i odgovore po forumu imam par pitanja pa se nadam da cu dobiti odgovore na njih. š. Da li je bolje vježbati kardio vježbe ujutro. Naime pocinjem raditi u 8 i razmišljam o tome da pocinjem trcati prije posla, sad na proljece. Da li je 30 min dovoljno i da li da nešto pojedem prije trcanja i šta? Koliko prije trcanja? Inace mi je teško trcati ako nešto jedem prije. 2. Uvijek idem u teretanu navecer od cca š9-2š. šta jesti prije i nakon vježbanja? I koliko vremenski prije ili poslije? 3.Mislim da puno vježbam i hodam i do 2 sata na dan, ne jedem junk hranu ni jako masnu hranu, a celulita i masnih naslaga se nikako ili jako slabo rješavam. Da li možda griješim u tome što ne jedem prije i poslije treninga ništa konkretno. Prije treninga nešto voce, a kasnije jogurt ili malo posnog sira sa bademima jer mislim da je u 2š, nakon treninga kasno za jesti i da je trening bio uzaludan trud ako sad jedem. 4. Na treningu najprije radim do sat vremena kardio crobne vježbe (spin ili orbitrek) i nakon toga do sat vremena razne sprave i trbušnjake. Da li je bolje raditi kardio i na pocetku i na kraju treninga? Unaprijed zahvaljujem i veselim se odgovorima |
|||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Dobrodosla.. Vidi, ako ces ujutro na prazan zeludac, onda se preporuca brzo hodanje.. a ako nesto pojedes, onda mozes ici trcat... Nakon teretane pojedi slobodno whey+dekstrozu) Prije treninga jedi kompleksne UH i proteine.. jedno 60-90min prije.. Mozda jedes premalo.. trebas jesti dnevno 5,6 malih obroka, puno proteina i zdravih masti, a malo ugljikohidrata.. pij zeleni caj, vjezbaj u teretani na nacin da izvodis kompleksne vjezbe.. Prvo odradi trening s utezima,, i odradi ga kako spada.. a kardio mozes na kraju treninga, iako ni nije potrebno radit kardio uz utege.. bolje ga odradi ujutro na taste kao brzu setnju.. |
|||||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||||
Tomi
Cita FAQ Joined: 07 Ožujak 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 62 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Pozdrav.
Uvijek je bolje raditi kardio vježbe nakon treninga s utezima/spravama... Savjetujem ti pošto vec 2 sata provodis u teretani (što je relativno puno) da navecer onda radis trening s utezima/spravama max š sat + nakon toga kardio 30 minuta. Uvijek je bolje raditi kardio poslje ancrobnog treninga zbog toga sto ti je metabolizam ubrzan nakon vjezbanja, pa trošiš još više. Znaci ujutro se digni,doruckuj i pripremi za posao :) Prije teretane (Najbolje š sat prije) pojedi obrok od kompleksnih ugljikohidrata i proteina,znaci najbolje bi bilo od proteina ili riba,bjelanjci,tuna,piletina,puretina i sl. A od ugljikohidrata integralnu rižu,pastu,integralni ili razeni domaci kruh. Poslje teretane pojedi obrok bogat proteina i brzih ugljikohidrata (Znaci od proteina isto kao u primjeru gore i sl,a od ugljikohidrata BIJELU rižu najbolje,mozes bananu. I ako stignes ili mozes prije spavanja pojedi obrok s proteinima i dobrim mastima Posni sir - žlica maslinovog ulja ili posni i bademi,jogurt i bademi ili maslinovo ulje npr. UPAMTI! Neces smravit budeš li se izgladnjivala,dapace,trebaš jesti što više manjih obroka 5+ u protivnom ako ne budes jela a vjezbala i kretala se tako puno,tvoje tijelo ce uporit metabolizam drasticno,tako da ces se samo debljat! Ovo ti je jako krivo i DA,GRIJEšIš tu: Da li možda griješim u tome što ne jedem prije i poslije treninga ništa konkretno. Prije treninga nešto voce, a kasnije jogurt ili malo posnog sira sa bademima jer mislim da je u 2š, nakon treninga kasno za jesti i da je trening bio uzaludan trud ako sad jedem. Nije bitno kad jedes,nego sto jedes kad. Dovoljno ti je š na dan kardio kako sam ti napisao,NA KRAJU TRENINGA! Edited by Tomi |
|||||
Shut up and SQUAT!
|
|||||
Apple
Viden/a u gymu Joined: 12 Ožujak 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Hvala Tomi
|
|||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
A zašto misliš da mi imamo vremena odgovarati? Nemoj mi zamjerit ali svaki put me pomalo naljuti ovakav stav jer ispada da nitko od vas nema vremena za sebe, ali bi ga mi trebali imati da konstantno odgovaramo na jedna te ista pitanja....realno, nisam li u pravu? :) Stavi se sekundu u našu poziciju ;)
Davor je vec odgovorio na ovo, dakle, trcanje može ali onda nikako ne natašte. Ako vec biraš nešto za ujutro onda rađe odradi brzo hodanje natašte 45-60 min.....
Ovisi koji su ti ciljevi i kakav je trening, odnosno koliko je intezivan..u svakom slucaju jesti moraš i prije, a pogotovo poslije.
Možda trenutno ne jedeš ni junk ni masnu hranu ali nešto te dovelo do masnih naslaga jelda? :) Rješavanje celulita i masnih naslaga zahtijeva gadnu disciplinu i što se prehrane i što se treninga tice...i naravno puno puno vode, masiranja kriticnih podrucja itd... Time što ne jedeš ništa konkretno oko treninga itetako griješiš, i ne da ce ti bit uzaludan trud ako nešto pojedeš nego ti je uzalud trud sad kad ništa ne jedeš. Gubiš mišice, metabolizam se usporava, vezivno tkivo ti propada, koža oslabljuje, celulit i masne naslage bujaju...kužiš? :) A cini mi se i da opcenito premalo jedeš po ovom što si nabrojala...
Na kraju, ili u dane između u obliku kardia niskog intenziteta natašte ujutro ili kraceg visoko intervalnog treninga u kasnijim satima.. I da...ne znam kako ti program treninga izgleda ali moja preporuka ti je da ne gubiš vrijeme na trckaranje po spravama bez reda i programa. Ne boj se složenih vježbi i vecih težina, šipki i ostalih "neženskih" rekvizita. Tvoj celulit traži nešto žešce od "raznih sprava i trbušnjaka" pozdrav Edited by Gym_girl |
|||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||||
Apple
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ljudi hvala vam!
@ Gym girl: Hvala na odgovoru. Znam da ni vi nemate vremena i sebicno je od mene i svih nas što kao fol nemamo vremena a vi odgovarate svima i to odmah i zbilja trudeci se i procitati i pojasniti i konkretizirati odgovor za svakog od nas. Nije da nisam tražila odgovore na svoja pitanja na site-u i uz to procitala još š000 korisnih cinjenica i savjeta, ali moram priznati da se ja, a vjerujem i vecina njih JAKO dobro i važno osjeca (poštovano) kad mu netko odgovori tocno na njegovo pitanje i obrati se baš njemu kao što ti u vecini slucajeva radiš. Pa hvala ti na tome i svaka cast. Prema svemu što ste mi napisali, shvacam da sam se krivo hranila i moram priznati odmah odlucila mijenjati taj svoj režim prehrane. Imam 27 godina i sigurno se vec 8 godina pokušavam što zdravije hraniti iako priznajem da sam znala imati faze kad sam jela dosta više slatkog kojeg sam sada u potpunosti izbacila, a i znam da imam problema s cirkulacijom pa vjerojatno i od tuda dosta celulita, a da ne pricam o sjedilackom nacinu života, tj. poslom kojim sam se bavila kad sam baš morala 8 sati sjediti. Anyway, borim se i ne odustajam i mijenjam se.... Pijem jako puno tokom dana i to samo vodu i nezaslađene cajeve i š kavu na dan. Ali ocito je da mi je prehrana loša i da moji mišici možda i nemaju šta "jesti" ali sad od sada ce biti više proteina. Inace, moje tijelo i ne izgleda loše (ali može ii bolje), i u teretani baš vježbam kako kažeš "muški" ne štedim se na utezima, radim serije do kraja i mislim da vježbe izvodim pravilno - trener me upozorava i daje savjete. Imam i program. Još kad sad ubacim kardio na kraj vježbanja s utezima, što sam odmah jucer i pokušala i moram priznati imala ful energije da ga odradim na kraju i super se osjecala. veselim se boljim rezultatima i još jednom hvala |
|||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Iskrenost je ono što najviše cijenim, tako da i tebi svaka cast na ovoj recenici . Ma ja tako nebi ni reagirala da nije bilo onog "nemam vremena za traženje po forumu" prije toga . Jednostavno, samo nastojimo malo ograniciti to ponavljanje jednih te istih pitanja i odgovora jer se time gubi i preglednost samog foruma, a i mi stalno trošimo ista slova po tipkovnici . Ali sve ok....samo pitaj, netko ce uvijek uskocit - ali bez onog nemam vremena, to nam je okidac
Znam, bila sam u toj situaciji :) Kad me netko sad gleda kako treniram i kako jedem reko bi da nemam ni c od celulita na sebi, kad se požalim na to svi me ko luđakinju gledaju....a ja se još od osnovne borim s tim cudom I to zašto? Zbog brda loše, preloše hrane i cjelodnevnog sjedenja...al doslovno cjelodnevnog... tako da, makar sam sada što se prehrane i treninga tice tip top još uvijek muku mucim sa posljedicama prošlih navika... Cirkulacija je definitivno jedan od vecih problema tu. Moja je isto katastrofa, trenutno mi se noge tresu od zime :) Tu bi ti dosta pomogla limfna drenaža, a i jako puno masiranja...ako to vec ne radiš stvori si naviku nakon tuširanja i peelinga dobro izmasirat noge i to po mogucnosti nekom anticelulitnom kremom (ja koristim od nedavno onu od Evelina, imaš ju u dm-u - prejeftina i predobra - ako imaš suhu kožu savršeno hidratizira). Dakle, ne moraš kupovat skupe kremice...uzmi nešto tek toliko da tretiraš malo kožu i masiraš ju što više kako biš potakla malo tu prokrvljenost! To ti je pogotovo dobro nakon treninga radit kad je cirkulacija vec njime pojacana. Isto tako, moguce je i da nije toliko problem u celulitu koliko u opuštenijoj koži (ako fali mišica) pa onda to izgleda kao celulit a zapravo nije...u svakom slucaju, prehrana, ancrobni i crobni trening te redovite masaže kremicom trebale bi napravit svoje. Super za vodu, ako vec nisi ubaci i par šalica zelenog caja dnevno. Bravo za trening, onda nastavi tako...a ako želiš, posloži si malo jelovnik po savjetima koje imaš tu pa zaljepi ovdje da vidimo malo dal bi to išlo. Važno je da središ tu prehranu jer je ona 70% uspjeha Nema na cemu Edited by Gym_girl |
|||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |