Imunitet |
Post Reply | Page <12345 7> |
Author | |||
buci-buci1
Viden/a u gymu Joined: 14 Prosinac 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 251 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
kad ste vec toliko zapeli na tom vitaminu c - kad ga je najbolje piti? ja pijem š sumecu tabletu vitamina c poslije rucka. vidim da ga vi uglavnom pijete ujutro uz dorucak. je li to uopce bitno?
|
|||
nema neću, nema ne mogu, nema ne da mi se!
|
|||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Bitno je naravno ;) Vit C osim što je dobar za imunitet, regulira razinu kortizola u tijelu, a najviša razina kortizola je rano ujutro, odnosno, odmah kada ustanemo, tako da ga je najbolje popiti ujutro, vecu dozu (od 500mg do š.5g odjednom, veca kolicina od ove ce se vrlo vjerovatno izluciti putem mokrace).Poželjno je da uneseš istu toliku dozu vitamina C i nakon treninga s utezima jer je kortizol i tada na jako visokoj razini, što dan više odmice, razina kortizola se spušta. |
|||
Rijeąeno na PM.
|
|||
buci-buci1
Viden/a u gymu Joined: 14 Prosinac 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 251 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Evo taman gledam - kod mene je vit c tableta od š80 mg. Znaci, sad bih trebala prebaciti ovu tbl ujutro. Usput, ujutro i vjezbam pa bi to bilo i kao 2 u š?
Edited by buci-buciš |
|||
|
|||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
š80 mg je premala doza, povecaj to na 500 mg-šg |
|||
Rijeąeno na PM.
|
|||
buci-buci1
Post Options
Thanks(0)
|
||
Misliš? Pa uzimam dosta voca i povrca, nije mi imunitet los i osjecam se dobro... Inace, ovo pakovanje sam uzela jer sam ga vidjela na polici, inace ja to pijem samo kad sam bolesna, tj. prehladena (a nisam bila ima bar godina dana).
Uzimam i magnezij sa B vitamina - 200 mg, kad se sjetim. |
|||
|
|||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
||
Inace, voce i povrce imaju dosta malu kolicinu vitamina. što se tice vitamina C, šg dnevno ti je minimum-minimuma što se tice spuštanja kortizola, za imunitet je isto upitna ta kolicina od š80 mg, trebalo bi to podebljati. |
|||
Rijeąeno na PM.
|
|||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja pijem tablete od šg, ima ih u pakiranju š20 mislim i koštaju oko š00kn nešto manje.... i zadovoljna sam.....
|
|||
hrc007
Viden/a u gymu Joined: 05 Srpanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 111 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
[/QUOTE] Vit C osim što je dobar za imunitet, regulira razinu kortizola u tijelu, a najviša razina kortizola je rano ujutro, odnosno, odmah kada ustanemo, tako da ga je najbolje popiti ujutro, vecu dozu (od 500mg do š.5g odjednom, veca kolicina od ove ce se vrlo vjerovatno izluciti putem mokrace).Poželjno je da uneseš istu toliku dozu vitamina C i nakon treninga s utezima jer je kortizol i tada na jako visokoj razini, što dan više odmice, razina kortizola se spušta. [/QUOTE] Upravo tako i radim, ali ne odmah u PWM, vec u prvom krutom obroku nakon vježbanja |
|||
I hated every minute of training, but I said, ''Don’t quit. Suffer''
Muhamed Ali |
|||
buci-buci1
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ok, budem onda podebljala. |
|||
|
|||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Tak i ja, naletio sam na jedan clanak na T-nationu da kao nije dobro pit vitamine i to direktn nakon treninga.......ak kog zanima bum ga iskopal.... Edited by The Phoenix |
|||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
hrc007
Viden/a u gymu Joined: 05 Srpanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 111 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
U PWM-u pijem i kreatin, a navodno nije dobro miješati Vitamin C, tj.aksorbinsku kiselinu i kreatin jer se stvara kreatinin |
|||
I hated every minute of training, but I said, ''Don’t quit. Suffer''
Muhamed Ali |
|||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Pa dakle te konzultacije uopce nemaju veze sa zdravljem i prehranom zdrave osobe , osobe koja trenira i bavi se fizickom aktivnosti tak da to nisi trebala uopce spominjat......... I hheheheehe pa kaj se bunis onda na C vitamin, vis da ga pijes šg dnevno, po onom kaj si pisala ispalo je da ga kategoricki odbijas |
|||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
||
Znaci š20g vitamina c za š00 kn, skupo ti je to š00g istog vitamina c, samo u prahu te ispadne š5-š6 kn u DM-u |
|||
Rijeąeno na PM.
|
|||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
Post Reply | Page <12345 7> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |