Integralno... |
Post Reply |
Author | |
majchi
Cita FAQ Joined: 05 Prosinac 2011 Location: Samobor Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 06 Prosinac 2011 at 13:24 |
Ne znam koliko vas kod kuce sam pece kruh,peciva, radi tijesto za pizzu ili tjesteninu...uglavom, ja sve radim sama i sve integralno pa za pocetak (koga zanima) eto recepta za integralna peciva :)
za š6 peciva (podijelite s ukucanima ili jednostavno smanjite dozu tijesta) 0,5 l mlijeka š žlica šecera š dl maslinovog ulja š žlicica soli 2 vrecice kvasca 750g integralnog brašna šaka sjemenki zagrijte mlijeko da bude toplo (ne prevruce) i pomiješajte sa šecerom, soli, uljem i kvascem, promiješajte i pricekajte par minuta da se kvasac napuhne. promiješajte ponovo i sipajte dio brašna da dobijete kao pastu. ubacite sjemenke, a onda polako sipajte ostatak brašna i mijesite. kad dobijete kompaktnu smjesu (ali još malo ljepljivu), razrežite na š6 dijelova, napravite kuglice i stavite u pecnicu na 75°C da se diže 20-ak minuta. pojacajte na š80°C i pecite dok ne dobijete lijepu boju. kad su gotovi malo premažite masl. uljem da korica ne bude tvrda. eto, tko ima volje i vremena neka isproba, puno je bolje od kupovnoga :) |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |