Intolerancija na laktozu |
Post Reply |
Author | |
bebolina
Mixa shakeove Joined: 11 Listopad 2011 Status: Offline Points: 607 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Travanj 2013 at 07:22 |
Dragi moji, imam problem. Izgleda da ne podnosim laktozu. Zadnjih nekoliko dana/tjedana trbuh mi je ravan sam ujutro kad se probudim i nakon treninga, a onda sa svakim obrokom krecu problemi. Navecer mi je trbuh kao kod trudnice....i tako iz dana u dan Malo sam googlala i odlucila sama skužiti o cemu se radi, ovo je treci dan bez laktoze i stanje je znatno bolje. Ali itrbuh i dalje nije kakav bi trebao biti. Trebala bi bar 2 tjedna koliko je moguce cišce jesti (bez laktoze) da se vidi razlika. A ima je posvuda....u pola gotovih proizvoda... Ali tu se javlja novi problem. Fali mi proteina. Posni sir jela sam u barem 3 obroka na dan, s tim da mi je u dorucku i medjuobrocima glavni (ponekad i jednini) izvor proteina. Whey takodjer više ne uzimam. Za dorukac mogu jaja....ali ih ne mogu svaki dan.... Što jesti kao medjuobrok..... S mesom, tunom i jajima ja bih trebala doci da 140gP dnevno Molim pomoc, hvala! |
|
juhu
Cita FAQ Joined: 31 Srpanj 2011 Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imaš whey sa laktazom za bolju probavu laktoze.
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
probaj s kozjim sirom (ne znam jel ima posni)
|
|
matelula
Viden/a u gymu Joined: 28 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 295 |
Post Options
Thanks(0)
|
a da probas ovo umisto posnog http://www.vindija.hr/Proizvodi/Capro-Fresh.html?Y3RpXDEzNSxwXDE0NA%3D%3D
|
|
No matter how many mistakes you make or how slow you progress, you are still way ahead of everyone who isn’t trying. - Tony Robbins
|
|
bebolina
Post Options
Thanks(0)
|
Intolerancija laktoze je nemogucnost probave mlijecnog šecera, tako da vjerujem da je ima i u kozjem i u tom Vindijevom što je poslala matelula. Ja se sad moram išcistit od nje 2-3 tjedna ništa ne jest što ima u sebi laktoze, a onda kasnije opet polako uvadjat. Probati cu konopljin protein. Je li koristio tko od vas? |
|
TheRainDancer
Cita FAQ Joined: 29 Travanj 2013 Location: Zagreb Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
A bademovo mlijeko?
Ja imam isti problem, nedavno sam shvatila da sam intolerantna na laktozu, i to kroz poprilicno žestoke simptome. I naravno, odmah sam pocela cupati kosu jer ono, mogu ja bez mlijeka, ionako ga nisam imala naviku piti dok nisam sredila prehranu, ali dorucak. Pa ja sam ovisnica o zobenima! I probala sam ih raditi s vodom i sve to ali ne mogu nikako, nije mi to to. Onda sam se sjetila onih varijanti rižino, sojino i bademovo mlijeko. Rižino mi je preslatko a i nije nešto bogato vitaminima i mineralima osim ako nije tvornicki obradjeno, na soju sam ionako alergicna pa sam mislila probati bademovo, ono Alpro. http://www.centar-zdravlja.net/zdrava-prehrana/prehrana/458/sto-je-bademovo-mlijeko-i-je-li-dobro-za-vas/3670/ |
|
bebolina
Post Options
Thanks(0)
|
Prešla sam na sojino od Alnature, ok mi je :)
uzela sam i konopljin protein, ajme užasan je, 2 mjerice sam uzela i to je to...nepitko nakon onog mog cokoladnog wheya Posni sam izbacila posve, a s vremenom na vrijeme uzmem whey jer mislim da sam u proteinskom deficitu. Primjetila sam da kad napravim pauzu od uzimanja mlijecnih proizvoda, i opet ih pocimam uzimati (ovdje mislim na whey) da simptomi nisu tako jako izraženi...tako da se treba s vremena na vrijeme "isprazniti" od laktoze :) |
|
Spiffy
Cita FAQ Joined: 05 Travanj 2013 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne znam odgovaram li prekasno, možda si se vec snašla, ali vec godinama ne konzumiram laktozu, pa se nadam da ce ti ovo pomoci.
Imaš sojino mlijeko u Intersparu marke Spar koje je ukusnije i jeftinije od onog iz DM-a. A sojina su mlijeka cesto na akcijama, pa samo treba svaki put baciti pogled. Isto u Sparu imaš i sladoled od soje (1l od vanilije). Ja umjesto wheya koristim proteine od soje od Weidera, a sir sam zamijenila tofuom, dimljenim tofuom i tempehom.
|
|
GAZDA
Cita FAQ Joined: 01 Kolovoz 2013 Location: Zagreb Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
140gp dnevno? Pa koliko ti kila mišica imaš na sebi. To je definitvno previše za ženu.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |