istina ili laz - pitanje je sad?;-) |
Post Reply |
Author | |
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 21 Ožujak 2008 at 02:58 |
koliko istine ima u tome da se ne smije vjezbati svaki dan jer misici trebaju jedan dan odmora kako bi mogli narasti? to mi je frend rekao - njemu je to trener savjetovao... |
|
d3m0n
Viden/a u gymu Joined: 07 Ožujak 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
pa djelomicno jest tocno djelomicno nije!
neki misici ce prije oporavljaju od drugih,kao podlaktica biceps i triceps,trbusni dok npr vecim skupinama treba malo duze(ledja,prsa,ramena) Ali eto moze se trenirat svaki dan bez bede ako se ne forsa nis,s time mozes dobiti definiciju ali tesko da ce na masi dobivat treniramnjem svakog dana! Naravno stvar je u tome da svaki dan mjenja sta ce radit ovisno sta zeli pogadjat iste misicne skupine ili kontra! |
|
Bez odmora nema ni napretka!
|
|
ines
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
jel dobro svaki dan vjezbat na orbitreku i biciklu ili treba koji dan odmora?vjezbam ujutro,pa po meni,mislim da se misici stignu oporavit tijekom dana i za vrijeme spavanja
|
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
uzmi ipak jedan dan za odmor
|
|
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
znaci 6 puta tj vjezbati, a jedan dan odmor?
|
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
oslusjkuj tijelo
|
|
jedna_mala
Post Options
Thanks(0)
|
vecinom uvijek imam energije za vjezbanje.. ponekad mi se cini kao da nemam ali svejedno odradim sto sam si zacrtala
|
|
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovisi o tome sto ti je cilj (sigurno ces vidjeti kako netko svaki dan odradjuje kardio i to uglavnom zaslugom nogu i gluteusa, ali ces isto tako vidjeti kako netko radi npr. prsa ili ledja svaki dan -> naravno postoje i takvi kao u zadnjem slucaju koji vjeruju da njihovi misici rastu svakodnevnim cijepanjem iste skupine (kidanjem vlakana tocnije) u teretani; i na koju misicnu skupinu ciljas! |
|
You can have it all, if you want it badly enough!
|
|
jedna_mala
Post Options
Thanks(0)
|
to onda vrijedi i za pilatesove vjezbe?
cilj mi je malo povecat misice i dobit definiciju, a pri tome smrsaviti kojih par kilica masnoca da mi ostanu samo lijepi oblikovani cvrsti misici |
|
Mr.O
Viden/a u gymu Joined: 06 Srpanj 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 99 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kao prvo nemoguce je istovremeno dobit misicnu masu i gubit masno tkivo jer tijelo da bi gradilo misice mora biti u kalorijskom suficitu odnosno treba imat kalorije na raspolaganju da bi izgradilo misic dok kod definicije mora biti u kalorijskom suficitu odnosno nedostatku kalorija kako bi razliku nadoknadilo masnocama. Kao drugo misic ne raste za vrijeme treninga, nego za vrijeme odmora konkretno najvise za vrijeme spavanja jer je tada kaoncentracija hormona rasta u krvi najveca i to se naziva superkompenzacija; naime misic se za vrijeme treninga trosi i u fazi odmora on se prilagodjava novom naporu tako da raste. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |