Izgradnja misica za zene |
Post Reply |
Author | |
marina82
Cita FAQ Joined: 28 Travanj 2012 Status: Offline Points: 30 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 04 Sijecanj 2013 at 13:07 |
Mislim da nema slicna tema ali,ako ima sorry..
Prvo da se predstavim.. Imam 30 godina,visoka sam 172 i kilaza je tu od 65 do 69kg (oko 4kg mi zna biti +/-) Do sad sam jednom bila na glupoj dijeti jos dok nisam imala pojma kako ce treba hraniti i sl. pa jesam smrsavila tj. osusila se na 56kg ali to je bio jo-jo i evo nakon nepunih godinu dana posve sam ista kao prije.. cijelo ljeto sam vjezbala i to skoro dva puta uradila Insanity (ovo sad zvuci wow ali to moje "uradila" moze se bolje prevesti u "pokusavala" jer naravno da ne mogu ja napraviti 30 sklekova odjednom ili bas sve kao i Shaun-T.. ja sam po nekoj svojoj procjeni tu nekih 40% kao i oni..mozda i 60%..tako nekako) onda sam isla u teretanu 6 tjedana i samo vjezbala noge tj. donji dio kao i nesto cucnjeva ili sa kettlebell utegama.. i sad 2 mjeseca nista.. ali ne zbog lijenosti nego osobnih razloga.. od iduceg tjedna idem opet u teretanu i sad bih jako bila sretna kad bi me netko savjetovao sto je najbolje i kako.. moj cilj je skinuti 5 do 7kg masti.. genetika mi je takva da imam ogromne misice na nogama i prije sam svoje noge smatrala debelima ali sad ih volim!sa njim zelim skinuti masti kao i ove jastucice sa stomaka..stomak mi niej prevelik problem..a uz to zelim srediti guzicu.. ono sto mene zanima je jel bolje i preporucljivije raditi vise ponavljanja sa manjim tezinama ili obrnuto? kad sam isla u teretanu tih mojih 6 tjedana radila sam uvijek na 7 razlicitih masina po 20 puta po 5 ponavljanja ali srednje tezine.. da li je tocno da je bolje vjezbati sa slobodnim tezinama nego na masinama? da li se mora raditi kardio od bar 15min prije treninga sa utegama ili to po izboru? sijeticu se ja jos pitanja.. samo polako |
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slobodni utezi uvijek ispred mašina, kardio se radi na kraju i to visoki intenzitet i kratko. Prvo se radi snaga uvijek, to je temelj svega. Znaci vježbe sa tijelom, trx-om, kettlebellom itd. Ako trebaš ideje imaš na mom sajtu puno videa koje možeš radit i kod kuce. Pozz
|
|
marina82
Post Options
Thanks(0)
|
hvala puuuuno na brzom odgovoru! nasla sam te na FB i sad cu to detaljno pregledati .. utorkom navecer bicu i tamo sa nekim pitanjima zasigurno hihi
jedini razlog sto cu ici u teretanu je zato sto tamo imam bas sve na raspolaganju a i kod kuce mi nije bas zgodno jer nemam bas svoju potpunu privatnost i slobodu.. na internetu je doista previse informacija i ja bih voljela samo da me netko uputi.. (znam da ce sad netko reci pa ako idem u teretanu ima tamo osbnog trenera..)..nemaju oni pojma.. vec sam to negdje pisala kako mnogi koji rade po tim mjestima su samo zaposleni i to ne znaci da i znaju nesto pametno! moram si napraviti plan treninga kao i prehrane kojeg cu se drzati 200% svakog detalja.. ako treniram 5 puta tjedno po 1 sat nadam se u 3 mjeseca bice nesto od mene.. ali,ja stvarno nemam pojma kako bi trebalo to sve izgledati sa slobodnim utegama.. znam kako se radi za iskorake i cucnjeve i to je sve.. ako radim cucnjeve sa sipkom na ramenima.. jel bolje vise ponavljanja sa manjom tezinom ili manje ponavljanja ali da je teze? |
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
manje ponavljanja, moraš si naštimat takvu težinu da ne možeš odjednom napraviti više od 10(max 12) ponavljanja, ali ni manje od 8.
|
|
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne trebaju ti cak ni utezi u pocetku, mozes radit cuda samo sa tijelom. Cim uhvatim vremena napisat cu jedan programic u blogu, namjenjen vise zenama ;). Mozes jako ojacat radeci sklekove sve varijante, plankove isto sve varijante, iskorak sve varijante, cucanj na jednoj nozi, inverte row sa trx-om ili rucnicima... Ima stvarno puno nacina samo treba znat naravno to sve slozit :)
|
|
marina82
Post Options
Thanks(0)
|
ja nisam bas onaj pravi pravcati pocetnik ali moze se reci od 1 do 10 na nekoj 6 sam nekih godinu dana sam aktivna..(zadnja dva mjeseca nazalost nisam zbog problema,stresa i gluposti..jednostavno nisam bila u mogucnosti..)
imam puno zelje i motivacije..ustvari moj plan je ove godine na ljeto ili jesen upisati studij tj. kurs za fitness trenera i zato se moram i ja sama pripremati i biti drugima uzor.. ti extremefit se sigurno bavis sportom od kad si se rodio.. steta sto ja nisam razmisljala na ovaj nacin prije 15god.. jako bih voljela da sam se pocela baviti gimnastikom ili bilo cim slicnim od malena.. Jean,ja sam na primjer radila cucnjeve na smith masini tezinom oko 40kg i uradim 15 puta odjednom.. ako sam imala samo sipku tezine cca. 20kg onda sam radila 20 puta po 7 serija najvise.. onda cu tako prvo..40 ili probati sa 50kg.. sve sto radim uradicu po 5 serija.. extremefit,samo naprijed! super ti je blog kao i FB stranica.. postoji na primjer ona Zuzana sa Bodyrock i sto ja znam ali meni je nekako fino kad je na nasem jeziku iako engleski znam odlicno ipak glasam za hrvatski i za savjete od vas koji ste iskusni i najsretnija bih bila da imam neki svoj program kao sto rekoh kog cu se skroz pridrzavati a ne s' brda s' dola.. moram lagano napraviti plan kako i sto Edited by marina82 - 05 Sijecanj 2013 at 10:39 |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |