Izgubljena i zbunjena |
Post Reply | Page <123> |
Author | |
GAZDA
Cita FAQ Joined: 01 Kolovoz 2013 Location: Zagreb Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
To znaci da moraš više paziti na formu i truditi se, ubaci si Good Morning da ojacaš ledja.
|
|
Indigo Girl
Cita FAQ Joined: 04 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 43 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nije to do loše forme ili manjka truda, jednostavno ne ide drugacije, bit ce da su mi ledja preslaba.
Dead lift nije dovoljan da jaca ledja? Ok, onda cu i Good morningse negdje strpati. je***e, bit cu u gymu po 3 sata :D |
|
GAZDA
Post Options
Thanks(0)
|
Zato sam i preporucio GM jer sumnjam da imaš lošu formu.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Indigo, kak misliš da ti se izvrnu ledja? preklapa te naprijed ili šta se dešava?
|
|
Indigo Girl
Post Options
Thanks(0)
|
Ne znam kako da to ocno objasnim... inace ledja kad idem u cucanj do paralele budu lijepo u luku, ovako nekako (
A kad idem dublje, onda mi se zaokruži dio iznad guze. Evo, ovako to onda izgleda, samo kada sam dublje nego ovaj tip: http://img.breakingmuscle.com/sites/default/files/imagecache/full_width/images/bydate/20130128/roundedback.jpg Ne bude toliko extremno, ali mi ni ne bude onako kako bi trebalo biti: http://img.breakingmuscle.com/sites/default/files/imagecache/full_width/images/bydate/20130128/deepsquatside.jpg Edited by Indigo Girl - 02 Kolovoz 2013 at 11:55 |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tehniku si krivo naucila vjerovatno , te je sada memoriran pokret krivo.
Makni se od stražnjeg cucnja kompletno. Trebala bi raditi front squat prije jer te on tjera u pravilnu tehniku u principu. Prije toga stavi girju uz zid na pod i na par cm kad stojis od zida se spustaj po girju dolje i dizi iz cucnja. Zid ce te sprijeciti da se previse "sklapaš" ili ode nos :) Nakon toga Goblett squat , pa box i front squat..........onda se vrati na back squat :)
|
|
Indigo Girl
Post Options
Thanks(0)
|
Ma nemoguce da sam krivo naucila tehniku, ne vjerujem zbilja u to. Radila sam tocno kako to Rippetoe objašnjava, još uz trenera i sve.
Kažem ti, kad radim bw squat, isto se dešava ispod paralele. Ja mislim da je Gazda u pravu i da su mi ledja slaba. Meni su ledja uspravna, ja ne se "sklapam", ali kad idem nisko mi se malo zaokruže. |
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
Uz to naravno pazi na disanje kod cucnja, stisni laktove prema dolje da aktiviras lat i prije svakog ponavljanja pazi na disanje i kompletnu stabilizaciju tijela/trupa.
Plus jacanje trupa........... Problem je vjerovatno u svemu navedenom zajedno, pocevsi od tehnike ukoliko ti se to desava i bez nekog opterecenja zahtjevnog
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
Pa bas zato sto ti se dešava i bez opterecenja nema veze sa slabim ledjima primarno nego tehnikom ili moguce nefleksibilnosu ili ne aktivaciji nekog od misica koji bi trebao odraditi svoj posao. Zasto mislis da je nemoguce krivo nauciti tehniku, a ako velis da si radila uz trenera kako to da onda te on nije ispravio nego naucio i ostavio da radis nepravilno ukoliko zna sto radi?
|
|
Indigo Girl
Post Options
Thanks(0)
|
Onda krivim nefleksibilnost ili ne aktivaciju nekog mišica :)
To je bilo davno, pred jedno dvije godine, i išla sam s njim samo do paralele :( Moguce je krivo nauciti tehniku, naravno, samo eto, želim vjerovatiu to da sam je svladala :) |
|
Indigo Girl
Post Options
Thanks(0)
|
Bi li bilo moguce da ako se snimim kako radim bw cucanj da se vidi što radim krivo (ako radim nešto krivo)?
|
|
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
Hehehe, koja opet moze doci iz krivo naucenog pokreta pa je tijelo jednostavno naucilo ne aktivirati misice koje treba :) Snimi slobodno, pa ako se vidi nesto moze se pomoci, iako nezahvalno je to tako posto nije to samo napravi, ovo i ovo i problem rijesen :) Bez obzira ono sto sam napisao za back to basics kod ucenja cucnja ti ne moze skoditi, to je i onako trebalo prethoditi prije nego si krenula raditi back squat........a uglavnom to ljudi preskacu i odmah idu hodati , a prekocili puzanje. A i kad god zaškripi tehnika i ne osjecaš se dobro vrati se korak nazad. Tehniku se uci cijeli zivot i usavrsava i uvijek mize bolje :)
|
|
GAZDA
Post Options
Thanks(0)
|
Snimi se pa cemo odmah vidjeti, makar je sigurno do slabih ledja / eventualno pogrešnog disanja, ali to je mala vjerojatnost.
|
|
Indigo Girl
Post Options
Thanks(0)
|
Snimila sam se, ali kako da uploadam video?
|
|
Indigo Girl
Post Options
Thanks(0)
|
Evo me :D Zanemarite mamu, pancu, facu i carape :D
|
|
GAZDA
Post Options
Thanks(0)
|
A na mediafire ili mega. Ili YT pa šeraš link.
Edited by GAZDA - 02 Kolovoz 2013 at 14:52 |
|
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |