Jogging? |
Post Reply | Page <123> |
Author | ||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
I ja tako mislim...Ali imam otprilike jos 5 kila viska, koje bih trebao skinuti, sto nije malo, ali nije ni toliko da koljena sad od toga toliko trpe... ne znam u cemu je stvar, ne gine mi odlazak ortopedu a garant ce odgovor biti da ne smijem trcati odredjeno vrijeme radi zglobova... Trcim uvijek po mehkoj podlozi, dakle prirodni sumski put, nikada po asfaltu, srednjim intenzitetom,dakle da mogu normalno izgovarati rijeci ali ne pjevati :) |
||
Maestro
Cita FAQ Joined: 08 Svibanj 2009 Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Odmori malo od trcanja pa ako bol ne nestane otiđi na pregled jer se nevalja poigravat s tim....
I ja sam kad sam kreno trcat imo viška š0kg i nastajali su bolovi isto i u koljenima mada je to nakon nekog vremena odmora nestalo... Mada nevjerujem da bol u koljenima je zbog nepravilne tehnike trcanja ali evo par savjeta za pravilno trcanje: Za vrijeme trcanja nemoj gledati u noge, vec pogled usmjeri oko desetak metara ispred sebe, a gornji dio tijela neka ti bude što uspravniji i mirniji. Ruke, pak, mekano savij u laktovima za oko 90š86; , te ih ritmicki, i što opuštenije, gibaj uz tijelo. Najvjeorvatnije ti je zbog viška kilaže.... |
||
aurora
Viden/a u gymu Joined: 11 Svibanj 2009 Status: Offline Points: 34 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Moj suprug se stalno žali na bolove dok trci po bilo kakvoj podlozi. Ima blizu š00kg i vjerujem da je to veliko opterecenje za stopala pogotovo ako se nema nikakve kondicije kao što je on nema. Ne znam da li ce mu se noge naviknuti s vremenom ili mora sacekati da ode koja kila dolje. Premda bez crobnih vježbi nema ni skidanja kila zar ne...
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne mora trcat. Može brzo hodat ili šetat, ugl biti aktivan. |
||
aurora
Viden/a u gymu Joined: 11 Svibanj 2009 Status: Offline Points: 34 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
da, to mu i ja stalno govorim. Bitno je pokrenuti se
|
||
Marta
Viden/a u gymu Joined: 22 Travanj 2009 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala ljudi na odgovorima............odlucila sam drasticno mijenjati svoje navike..........jela sam po 2 obroka dnevno, sada jedem u malenim kolicinama, po pet obroka dnevno.............npr. ujutro malena zdjelica s jogurtom i žitaricama........vocka........rucak kuhano, nemasno, bez kruha...........voce...............poslije trcanja mi pađe jogurt ili nemasni sir (posni)........popijem min. 2 vode dnevno........trcim sada vec od pon-pet. po 7 km kontinuirano............iznenadila sam se kako sam se brzo vratila u formu..........nema nikakve upale mišica, osim od jutranjeg vježbanja trbušnjaka, cucnjeva, sklekova i ostalog...............sada me vec muci kako vaga u decimalu stoji zabetonirana......mada se po robi mali pomak i vidi........nekada sam samo smanjenim obrocima skidala kile, a sada uz trcanje (postala sam ovisna, ne mogu vjerovati!!) ništa.......55 je puno za moju visinu..........trcim vec š,5 mj..............moram li biti strpljivija?
|
||
ivka
Cita FAQ Joined: 03 Travanj 2009 Status: Offline Points: 46 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Svakako malo strpljenja... Vidjet ces otici ce te kile. Ja jos 5 kg do 55 Trcim vec godinu dana (neredovito) ali trudim se , volja je tu a i promijenih nacin prehrane- bez spinata ne mogu vise. Samo ne odustaj, Drzim fige
pozz |
||
Marta
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala ivka! :)
Nekada sam trcala svaki drugi dan i voljela sam trcanje, ali onda sam imala pauzu od nekoliko god. iz ciste lijenosti..............sada jedva cekam da dođem s posla - skidam se u trenirku i na trcanje! Ako ništa osjecaj je super, mada bi bio još bolji da vaga nešto potvrdi.... |
||
abaddon
Cita FAQ Joined: 10 Svibanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
vi koji trcite vise godina ...
nebi li bilo logicno da malo opteretite tjelo ? ne utezima nego intenzitetom ... ako vase tjelo vec ima kondicije za tih 7 kilometara ili kolko probajte trcati 3 sprintom ... |
||
pocetnik
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zavisi od cilja... |
||
Marta
Post Options
Thanks(0)
|
|
Abbadon misliš da bih trebala više trcati?
U srednjoj sam trcala stalno, tijekom studiranja u fazama, više nisam nego što jesam mada sam puno biciklirala..............cilj je skinuti kile, ucvrstiti se......... |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
E pa onda baš nemoj trcati |
||
Marta
Post Options
Thanks(0)
|
|
To mi nije jasno!? Zašto bih prestala trcati? Zar nije trcanje savršen nacin da smršavim i sredim si tijelo, naravno uz kombinaciju vježbi kod kuce?
|
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne u potpunosti. cak je kontraproduktivno, najviše za endomorfe.. Iznimke mogu biti (kao i u svemu) mezomorfi. Ako si taj tip, nemaš brige. Ekto dakako s tim također nema problema. Ako vec spominješ mršavljenje i sređivanje tijela onda si dopuštam pretpostaviti da imaš neka obilježja sjebanog tipa, da da, endo. Ili low intensity što dužeg trajanja ili HIIT od nekih š5-20min. |
||
Marta
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pola kile je palo.......:)
Po odjeci vidim da mi je postala komotnija, ali vaga se ipak pomakla......morat cu proucii malo to o cemu si mi samo nauknuo, no hvala! :) |
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ima na forumu pod drugim temama detaljno pisano o tome pa searchaj |
||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |