Jogurt i mlijecni proiz. - da / ne, kada? |
Post Reply ![]() |
Page <1 2345> |
Author | ||
mesek ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
SVIMA ONIMA KOJI OVO JOS NE ZNAJU!
Dakle, kolegica prevoditeljica bila u Bruxellesu s predstavnicima Vindije, Sirele i Lure. Isli su tamo kako bi vidjeli na koji se nacin moraju u proizvodnji mlijecnih proizvoda prilagoditi standardima EU-a. Uglavnom, ona je slusala kako se rade ti sirevi i mlijeka i meso kod nas u HR(sve je legalno, na zalost) - muka joj je bila nekoliko dana.... Idemo po redu: S i r e v i nemaju grama mlijeka u sebi, potpuno su umjetna tvorevina. Kad bi bili prava, onda bi kostali deset puta skuplje, a mlijeko, da je mlijeko, bi kostalo 20 kn.Naime, mlijeka krave skoro da vidjele nisu. S tim da ih pumpaju steroidima i antibioticima, izbjeljivacima, umjetnim vitaminima,... Za djecu su ti proizvodi VRLO opasni. Isto i vocni jogurti koji imaju toliko secera da djeci definitivno povecavaju agresivnost. Drugim rijecima, marketinski trikovi s mlijekom i kalcijem (ima puno boljih izvora kalcija od mlijeka - to je cisti mljekarski lobi) su nas naveli na to bespotrebno i STETNO ispijanje mlijeka. Ono odrasloj osobi UOPCE ne treba, pogotovo zenama. Sve vazi i za kisele mlijecne proizvode, posebno LGG koji su zaista bakterije koje se dobivaju uzgojem kulture bakterija od mrtvaca - kako ljudi, tako i krava (dobro ste procitali, m r t v a c a). Mlijeko koje se koristi za proizvodnju tih stvari se uvozi, nije nase. S o j i n o mlijeko kao zamjena je bolje, ali buduci da se ne moze (ili moze, ali tesko) provjeriti jel ta soja GMO ili nije, bolje i to izbjegavati. Glede s a l a m a , p a s t e t a - NEMAJU mesa u sebi. Zato i jest CAJNA kobasa, recimo. Da bi bila mesna, mora imati barem 20% mesa, a i to je rijetkost. Sve se opet napucava steroidima. Krave koje se uzgajaju za telad koja ce se klati daju bolje mlijeko, al ne prodaje se nama to mlijeko, nego ono losije (dakle, telici dobivaju bolje). Dok, recimo, u Japanu se uzgajaju krave na poseban nacin: posebni travnjaci, sve organski uzgojeno, krave imaju masazere, idu na pasu, prije klanja ih se uspava jer inace, ako se zivotinja zakolje, ona je u stresu, i taj adrenalin se prenosi na meso koje ljudi jedu... M e g g l e bi trebalo izbjegavati jer dolazi iz Poljske, pa nije sigurno jel ozraceno ili nije. I tako dalje, i tako dalje... xxxxx xxxxx Ravnateljstvo za trzisnu i strukturnu potporu u poljoprivredi Odjel za informiranje i EU odnose tel. 00385 š 600 27 43 ovaj mail sam dobio nedavno, samo sam ime maknuo! Edited by mesek |
||
will smoke your weed for food!
|
||
![]() |
||
®iga ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 11 Kolovoz 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 279 |
|
Dakle lista za odstrel hrane i pica
- Hrenovke - Pašteta - Parizer - Mlijeko - Jogurti LGG - Coca Cola - Cedevita |
||
Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving. ~ Albert Einstein
|
||
![]() |
||
soner_9393 ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
|
Mesek, thnx za info
![]() Nisu tu samo mlijeko i mlijecni proizvodi u pitanju, danas sve što jedemo je "umjetno", napucano HGH-om, ozraceno i što vec sve nije, šteta. Sad zavidim onim špiljskim ljudima koji su išli u lov i jeli sve prirodno,jeli su hranu koja je rasla pod suncem a ne pod svjetiljkom od 60 vati. |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
![]() |
||
®iga ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 11 Kolovoz 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 279 |
|
Ispada da vegetarijanci najbolje prolaze?
![]() ![]() |
||
Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving. ~ Albert Einstein
|
||
![]() |
||
ThornOfFaith ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
|
a uglavnom da su ljudi znali srat po brazilskoj piletini, ak je vjerovat ovom mailu zdravija je od vecine tog što trpamo u sebe sva sreca pa mlijecne proizvode ne jedem cesto, osim posnog tu i tam i domaceg tvrdog sira |
||
![]() |
||
AnastasiaB ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1209 |
|
ja posni konzumiram prakticki svaki dan...a gle, šta onda opce ostaje?? tako ima hrpa info o štetnosti i za povrce i sve ostalo..
|
||
![]() |
||
soner_9393 ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
|
Ma nije nit njima bajno, vjeruj mi ![]() Povrce i voce puno pesticida, sve rajcice iste, paprike se sjaje, nemaju nikakvih mana u izgledu, iste velicine, soja-gmo, ispada da svi mi jedemo otrove i kemikalije a ne hranu ![]() ![]() ![]() |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
![]() |
||
mesek ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
|
znam samo da sam nakon ovog maila drasticno smanjio potrošnju mlijecnih proizvoda, posni, neki tvrdi sir sa tržnice i mlijeko uz zobene
a kolko sam toga prije jeo i pio ![]() |
||
will smoke your weed for food!
|
||
![]() |
||
|
najbolje da se svi sakrijemo u mišju rupu od štetnih proizvoda
![]() alkohol uništava jetru i bubrege, cigarete uzrokuju rak... GMO hrana uzrokuje rak prekomjerno izlazanje suncu može izazvati rak o majke ti ga...ne smijem ni disat više da nebi obolio od necega.... možda od kronicne shizofrenije ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Pitbull ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
|
a sad
![]() ![]() nabrojano ponekad pojedem, bar hrenovke, ova pica sam izbacio, bez njih mogu, a jogurte sam u posljednje vrijeme poceo pit š-2 dnevno, da mi reguliraju probavu |
||
![]() |
||
|
@pitbull: ja pice ne izbacujem, no way
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Pitbull ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
|
ja pijem samo vodu, te ponekad popijem capuccino
![]() |
||
![]() |
||
Zoki ![]() Fit moderator ![]() Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
|
Pitaj Boga kakva je i ta voda... cijevi su stare po š00.god. i sl. ![]() Pripazimo da pricamo ovdje o mlijeku i mlijecnim proizvodima, da nejdemo previše u offtopic. |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
![]() |
||
chaxy ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
|
Mogao si i broj maknuti, ovako sam jednim klikom našla ko ti je poslao |
||
Strong is the new skinny.
|
||
![]() |
||
chaxy ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
|
Paleo diet ![]()
ja kad sam cula da u rajcice stavljaju gen iz riblje ljuske zbog boljeg podnošenja transporta s jednog kraja svijeta na drugi i zaštitu od inih oštecenja, pozlilo mi ![]() |
||
Strong is the new skinny.
|
||
![]() |
||
ThornOfFaith ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
|
de neka netko nabaci koju motivacijsku poruku za preživljavanje u ovom svijetu punom otrova i kemikalija znam da imate koju, ajde šibnite ovdje |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2345> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |