New Posts New Posts RSS Feed - Kako izgubiti masti
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kako izgubiti masti

Post Reply Post Reply Page  <12345 65>
Author
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Kolovoz 2013 at 15:53
ako su kile ostale iste to znaci da si dobila mišice i izgubila isto toliko masti tj da si na nuli (ista kilaza). Da si dobila samo misic, a masti ostale kilaza bi ti se povecala zbog povecanja misicne mase. A i cm u struku ne lazu..ostavi 3 put tjedno vjezbe s utezima, a kadio radi ako hoces svaki dan ali postepeno povecavaj. Mislim da bi ti omjer koji bi bio dobar bio : 150g P, 100g UH i 35g M. Jedan dan u tjednu povecaj kcal na odrzavanje tako da povecas UH bar na 200, a smanji masti i proteine taj dan. Na taj nacin ces sprijeciti usporavanje metabolizma koje ce vjerovatno nastupit zbog tako malo uh ostalih dana. I salo se ne skida samo kardio vjezbama vec kombinacijom vjezbi snage i kardia
cookies are for pussies
Back to Top
veky81 View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote veky81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Kolovoz 2013 at 17:59
Ooo super,to mi se svidja,samo da se masti tope.Hvala Avangarde..onda idem ovako,3xtjedno utezi i povecavam postepeno kardio.Veceras cu složit jelovnik,pa cu tu stavit na "doradu" ako bude trebalo.
Upravo sam pojela 2 paradjza+konzervu tune 80g,ulja sam dosta ocijedila.
Za veceru ne znam još što cu..upravo se borim sama sa sobom pojesti malo cokse ili ne? ma mislim da ipak necu!!!
Back to Top
veky81 View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote veky81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Kolovoz 2013 at 19:52
Evo današnji jelovnik, bolje rec nutritivne vrijednosti cijelog dana

1289 kcal: 92 g P/64 UH/76 M.

JOš cu malo posnog s vrhnjem izmiješati pred spavanje, da dodjem do
1400-1500 kcal

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Kolovoz 2013 at 21:18
smanji uh na 30,40 ako su masti visoko..
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Kolovoz 2013 at 01:59
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

smanji uh na 100, povecaj proteine, masti ostavi na 30-ak g...

I šta, proteini da joj budu preko 200g? Come on Smile Šta si i ti prešao u karbofobicare? Tongue

A imaš i još par bisera po meni ali dobro, to cemo uživo razjasnit LOL

Kasno mi je sad pa cu kad proanaliziram sve kako treba možda uskocit ako budem osjetila potrebu... vidjela sam da je avangarde uzela stvar u svoje ruke i rekla uglavnom ono što bih i ja pa možda i necu Wink
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
veky81 View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote veky81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Kolovoz 2013 at 20:28
Coksu sam uspješno izbjegla..i mapravila si malo posnog+vrhnje.Primjetila sam da kad jedem manje UH se bolje osjecam,više energije..kao da više zadržavam vodu kad pojedem više UH.
Uglavnom današnji jelovnik,malo sam bila u žurbi cijeli dan pa je to izgledalo tako:
ujutro-120 g posnog+100 g vrhnja, oko 10,30 2 jaja kuhana, rucak je bio 100 g piletine +300 g paradjza, medjuobrok popodne nektarina i 10ak badema, vecera je bila ista ko rucak, sad cu odradi 30 min vijace, i poslije toga cu malo posnog i badema...išla sam sad zbrajat kalorije došla sam na 1050 kcal (74 P/53 UH/45 M ) ..nisam baš zadovoljna... Joj pa otkud su mi sve te masti, iz vrhnja?? Gym hvala što si se pridružila i hvala na pomoci svima!! idem skakutat malo,iako sam danas dosta propješacila po gradu..
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 00:06
Originally posted by avangarde avangarde wrote:

Mislim da bi ti omjer koji bi bio dobar bio : 150g P, 100g UH i 35g M.  

Avangarde, to je oko 1300 kcal Wink Tu bi masti trebale biti bar 50 g, ovo je premalo.

Uh Smile veky, koliko dugo jedeš ovako malo uh-a?

Pricekat cu odgovor prvo ali i po meni bi ovdje trebalo stati i lagano (ili naglo mada to nije za one koji vrište kad se vaga malo pomakne Big smile) dizati kcal do održavanja (koje je btw. sigurno manje od onog koji izlazi iz kalkulatora jer ako ovako duže jedeš, nešto se sigurno malo usporilo).

Nikakve ketogene dijete, pa ni cikliranja...ako ovako jedeš duže, treba prvo dovesti tijelo u normalu, ostati tu tjedan-dva sa što kvalitetnijom prehranom i onda krenuti ispocetka sa rezanjem kcal.

PN Certified Coach

Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 14:06
jes, to je nekih 1350kcal, a bazalni joj je prema podacima oko 1250kcal. Ako bi radila cikliranje onda moze 3 dana 1350kcal, a 4. 1700. Iako ponavljam, a to sam rekla na pocetku, ja ne bi isla u pocetku nize od 1500kcal 3 dana i 1700 4. dan. Ipak, prema svemu sto pise veky cini mi se da jede premalo UH, nigdje nema nist konretno osim tih zobenih ujutro (ja bi umrla ) koje sad ne vidim u ovom zadnjem jelovniku . Cini mi se da ona misli da ce ukidanjem UH doci rezultata sto nije nimalo tocno..ne znam gdje se izgubila putem, ponavljam i ostajem pri onome što sam na pocetku rekla prije nego se ugljikofobija pocela nazirati
"Nista, ja bih krenila s 1500kcal pa kad zasteka smanjivala do minimum 1300 sto ti je bazalni. Trudi se redovito jesti i slobodno pisi pa ce ti netko vec iskomentirati. I nemoj si smanjivat zasluge, 2 cm u struku je veliki napredak. Takoder mozes oko treninga (obrok prije i poslije) dodati malo vise UH da ih tijelo bolje iskoristi te otprilike svaka 4 dana povecati unos kcal bar do odrzavanja (1700kcal) da ti se metabolizam ne uspori   
sretno"
cookies are for pussies
Back to Top
veky81 View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote veky81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 20:12
Hvala od srca Avangarde!!! Stvarno si me prosvijetlila..mogu samo potvrditi da to vec dugo traje ,šta je najgore od svega,znalo je to biti i gore,nekad sam cijeli dan na poslu bila na jednom jogurtu i par vocki..i onda nešto zbrljavila za kao rucak i veceru..koliko je to puta ,kad razmislim malo, i bilo ispod 1000 kcal dnevno i zato se to sve po meni jako usporilo.A da si si rekla istinu da se bojim UH,bojim se da..izbjegavam ih u širokom luku,osim kad si priuštim day off i onda navalim na domacu paštu, i kolace.Mislim nikad to nije prežderavanje ali je opušteno i nimalo zdravo,svjesna sam toga.Stvarno planiram poslušat tvoje savjete jer ipak znaš više od mene, a sa mojim nacinom nema i nekih rezultata.
Evo da se osvrnem na današnji jelovnik, danas je bio day off jer sam imala jedno obiteljsko okupljanje ,pa je bilo svega -uglavnom ujutro sam popila zeleni caj i pojela 120g posnog+100 g vrhnja sa jednom nektarinom, kasnije za rucak juha, ravioli sa tartfima i vrhnjem( njam njam ,osim vrhnja koje ne volim baš) ,komad mesa+ djuvedj i za kraj je bila torta od koje sam pojela doslovno 2 zalogaja ,i kasnije 2 kolaca,tek da zadovoljim želju.Danas sam malo podigla UH ipak i sad maloprije sam pojela 2 jaja i šaku badema.Ne znam koliko je kcal to sve danas ali mislim da nije preko 1200 sigurno,jer nisam pretjerivala s kolicinama..A trening je bio kardio pola sata, brza šetnja sa povremenim trcanjem.Sutra pratim jelovnik,samo cu morat malo povecat kolicine i UH!!!
Back to Top
veky81 View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote veky81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 20:14
Sorry, i teby Gym veliko hvala!!! >Nekako mi danas misli idu brže nego prsti..od povišenog šecera..hahahhaha.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 20:40
Avangarde, istina, tako bi trebalo biti, samo se ja pitam da li je uopce bazalni toliki, a time i održavanje nakon svih tih brljanja Smile Ne bih se kladila da je TDEE oko 1700, mislim da bi se na toj brojci cak pocela debljat. I ja bi tu polako dolazila do 1500 kcal + aktivnosti kojima ce radit deficit. Tu bi se prije poigrala sa dizanjem aktivnosti nego rezanjem hrane - treba oporavit metabolizam.

E sad, po meni je tu još problem u proteinima. Veky, nekako si mi slaba s tim dijelom Smile Ja bih radje u dorucku dodala još 100g posnog i umjesto vrhnja pojela neke uh-e (zobene recimo). Dalje - u bar 2 obroka bi ubacila puno povrca. A za veceru - dodala još 1-2 bjelanjka uz to 1 jaje (ili neki drugi izvor proteina), makla bademe (koji vrag ce ti bademi uz jaja Big smile) i zamijenila ih povrcem.

Kad bi proteini bili na 100g, UH-i za sada na oko 100g, masti na ostatak do 1500 kcal, znaci 60-70-ak g - to bi vec bio neki pocetak. S tim da bih ja onda postepeno povecavala UH-e, a smanjivala masti.

100 g UH-a zaista nije puno i skupi se u trenu, a pokrenulo bi stvari malo. Treba to malo uravnotežit, ja bih se skroz ostavila cikliranja sada.

U kojem dijelu dana treniraš Veky? I ne brini, sve ok, nema na cemu Wink

PN Certified Coach

Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 21:03
da, problem je isto kad nekome pokusavas procjeniti dnevne potrebe i kcal jer moras znati sta je sve prije radio i gdje je bio (1000kcal na dan --ja stvarno ne znam kako to netko može, zar ne budeš gladna, mislim ozbiljno ja bi nekog sigurno zatukla na poslu i pojela) prijasnje navike jako utjecu na planiranje buduce dijete. Najlakse bi bilo da uzmes "odmor" 2 tj od svega i jedes uravnotezeno, naravno ne odjednom vec postepeno povecavati UH kako ti je Gymka i napisala-- recimo 10-20 g svaki tjedan gore. Kad se metabolizam oporavi onda mozes krenuti s cikliranjem.
pozz

Edited by avangarde - 25 Kolovoz 2013 at 21:04
cookies are for pussies
Back to Top
veky81 View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote veky81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 21:09
A bademe sam grickala kasnije, nakon tih jaja ! Ok, popravit cu dorucak sa zobenima, bez vrhnja, znaci i proteina fali, i to cemo sredit! Uglavnom da idem sa 1500 kcal,a trebam koji dan smanjit ili povecat ili se držat neko vrijeme toga kao konstante??
Što se tice povecanja aktivnosti,mislila sam od sutra, ubacit kardio ujutro odmah natašte, a popodne utege ( koje mislim 3x tjedno) a sve ostale dane kardio, i nedjelja slobodno.Treniram obicno predvecer oko 19-20h kako stignem.
Back to Top
veky81 View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote veky81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 21:14
Avangarde, uopce nisam bila gladna,ah da,zaboravila sam napisat kompenzirala sam nedostatak zdrave hrane cokoladom,koliko cokolade ja mogu pojest... MA krenut cu ja sad uravnoteženo sa 1500 kcal, pa cemo vidjet kako ce ici.Cinjenica je da sam metabolizam sigurno jakoo usporila sa nikakvom prehranom.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 21:25
Da, zato i jesu kalkulatori samo procjene, jer masu toga ne uzimaju u obzir.

Naravno, pitanje je i tu koliko je tih cca 1000 kcal bilo realno Smile Puno puta ljudi i ne znaju koliko ustvari pojedu...pogotovo kod ovakvih drangulijica ko što su bademi npr., u par minuta se naberemo kcal ko u jednom prosjecnom obroku Big smile

Zato je bitno tu bit svjestan tog unosa....jer možda zaista i nije bilo toliko malo, možda smo cijelo vrijeme na krivom tragu :)

U svakom slucaju, neka 1500 bude pocetna tocka i to svaki dan veky, ionako ceš i trenirat svaki dan. Glavno da se malo srede ti obroci, malo povecaju proteini, dosta zeleno lisnato povrce, dižu UH-i pomalo, kako smo rekli, i to bi trebalo nešto pokrenut - malo ce se promijenit omjeri i povecat termogenicki efekt hrane.

Ako ne, mozgat cemo dalje Smile

I da...nije ti baš neka kompenzacija to sa cokoladom Big smile btw. zato sam i napisala ono gore - kao jedem malo, jedem malo, a ono sve nabijeno kalorijama - možda i nije met. toliko usporen, možda ipak premašiš kcal Big smile

PN Certified Coach

Back to Top
veky81 View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote veky81 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2013 at 21:43
Sve je istina ,apsolutno!! A s bademima ne pretjrujem,to bude 10ak badema, najviše 20 cijeli dan..i to samo popodne kad dodjem s posla.
Evo još samo da te to pitam,trening s utezima meni izgleda tako da napravim jedan density od extreme-a od 15-20 minuta, i to je ili 2 utega od 5 kg ili girja od 8kg, pa to bude 5-6 rundi po 5 vježbi,kombinacija iskoraci,cucnjevi, trbušnjaci, i burpees , sklekovi.
Mi je to dovoljno kad radim s utezima, ili bi trebala nešto bolje?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345 65>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.