Kako smanjiti unos slatkoga? Pomoc! |
Post Reply | Page <1 2345> |
Author | ||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
š00 g:
ako se mene pita..... |
||
emmaplus
Viden/a u gymu Joined: 05 Studeni 2008 Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znaci rucno si miješala posni, vodu, i vaniliju? I dodala zaslađivac? cak dobro zvuci... Ma, ja to ovako radim: ujutro kako kad, nekad doruckujem, nekad ne. Ako jesam pojedem ili kuhano jaje-dva ili žitarice s mlijekom, ali najcešce ipak samo jogurt, dvije jabuke i još neku vocku. Ako ne doruckujem šalica najobicnije ''turske'' kave i litra vode je sve do rucka. Onda za rucak uzmem mali tanjur juhe (iz vrecice,doduše), pojedem puuun tanjur špinata / blitve / ostalog zelenila (ili salatu od kukuruza, crvenog graha i tomu slicnog) i od cijelog komada mesa ne da ne pojedem pola nego ni pola od te polovice, jer doma uglavnom pripremamo goveđe ili svinjece meso. Ako je npr. piletina ili neka ribica, napravim koji zalogaj više. I još tanjur zelene salate, malo zacinjene... E, da, nekad ( rijetko,ne uvijek ) vrškom žlicice uzmem malo maminog kolaca. Užina je uvijek jabuka/e i /ili neka druga vocka. Donedavno je to bio vocni jogurt. Ako stignem vecerati između fakulteta i treninga, veceram po istom principu kao rucak. Obilje povrca i cca tri mala zalogajica mesa. Bez mrvice kolaca, naravno. Ako ne, jabuka prije treninga i nešto poslije. U principu, jedem puno jabuka. Bar 4, 5 na dan. E, sad, prije sam poslije treninga uzela koji jogurt, ali ... Odsad uzimam bananu i pa, sad opet razmišljam o tom posnom. Mene sad zanima, ako sam vec takav tip da moram paziti na prehranu jer se brzo debljam a sporo mršavim, jesu li makar ti mali zalogaji slatkog ''dopušteni''? Mislim, promjene na trapericama se svejedno osjecaju, ali možda bi se mogle osjecati i brže ako nešto krivo radim... No opet, brže = jo-jo efekt? Edited by emmaplus |
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Situacija je sljedeca. Tebi iza treninga treba neki jednostavan i relativno brzo iskoristiv protein, tipa whey ili bjelanjci. No i posni sir je ok s obzirom na kolicinu proteina i buduci da ga pojedeš navecer ujedno je i dobar prije spavanja jer se duže razgrađuje i time zapravo radiš jedan veliki plus. Banana je ok ako nemaš ništa drugo, ali moraš imati i proteina uz to - jer treningom napraviš odlican "kalorijski prozor" za unos nutrijenata a buduci da se radi o vecernjem treningu nema brige da ce to što pojedeš otici u salo. Možda i hoce, ako uneseš previše. što se tice slatkog i sl., mogla si procitati prije koji dan u jednoj temi, gdje sam napisao kako je bolje onda to slatko pojest onda kada ga zaslužiš, konkretno iza neke aktivnosti. Strah od odlaska tog slatkog u salo je manji, cak i za endica. |
||
You can have it all, if you want it badly enough!
|
||
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zašto? |
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da ne kvotam samog sebe, procitaj još jednom što sam napisao Unjela je proteine u tijelo, i k tome buduci da je vecer, one spororazgradive tako da je idealno za to vrijeme. |
||
You can have it all, if you want it badly enough!
|
||
emmaplus
Viden/a u gymu Joined: 05 Studeni 2008 Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zaboravila sam reci: obožavam posni sir!
|
||
Misyka
Viden/a u gymu Joined: 16 Travanj 2009 Status: Offline Points: 16 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma sa cokoladom ti nema pomoci, znam ja sam ista takva ali naprimjer ja sam sebi pomogla tako sto ne drzim slatkise u kuci i kad nemas sto da pojedes neces ni pojesti... logicno mislim... ako krenes u ducan da kupis cokoladu samo produzi i odi u neku setnju! Ne samo da neces unijeti kalorije nego ces ih izgubiti! A ako imas cokoladu kod kuce samo popij casu vode i pojedi bananu... i eto! Nadam se da ce ti pomoci |
||
lulamae
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 29 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hm..ja sam sad tu nasla svasta i ostala zbunjena..vec sam negdje pisala kak sam pocela jesti po ovom jelovniku
https://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Zdrava-preh rana.aspx e sad..hammerstrength,pisao si da su mlijeko i riza losa kombinacija..zasto je onda tu na jelovniku riza na mlijeku?takoder si pisao da se jogurt ne jede popodne i navecer,koliko se sjecam..a na jelovniku opet redovito jogurt i popodne i navecer..nista ne napadam,samo me zanima..hvala.. |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hehe, prije svega, pišem s novim nickom da ne bude zabune Tocno, taj jelovnik nije loš (za vecinu fit populacije) ali ako si endomorf i k tome želiš postic bar neke rezultate onda ipak treba razdvajati UH i M, smanjiti mlijecne proizvode ili ih ograniciti na jutro i ostalo. |
||
lulamae
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 29 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ok..ali kako da saznam u koju skupinu spadam..gdje to mogu provjeriti?
|
||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ugrubo:
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ovo mi je najjaca fora " endomorf, živa jebada " ahaha
oh, moj stari forum :D |
||
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kako cu ja tocno odrediti što sam???
Prije sam bila debela (u tinejđerskim danim), sklona debljanu, u zadnjih par godina mogu jesti više manje sve tj. ne debljam se tako lako, ali isto tako, ne gradim mišicnu masu tako brzo npr. trbušne a sad opet to ima veze što sam žensko i ne težim bb... Di me smještate?? |
||
lulamae
Post Options
Thanks(0)
|
|
hm,prema ovome,ektomorf nisam sigurno..al imam frendicu koja je bas to! (bila manekenka svojevremeno)...no..
mislim da spadam onda u mesomorfa..jer nisam ni endomorf,nemam siroke bokove niti masnih naslaga,bar nisam nikad imala do sad(vecih)..i uvijek sam jela dosta puta na dan..dakle tu spada tih 6-8 obroka..zbog cega su mi stalno govorili da po cijele dane samo jedem jer sam jela non stop a nisam bila debela.. thx.. Edited by lulamc |
||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A ako se vidimo u sva 3 tipa???
|
||
Post Reply | Page <1 2345> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |