Kava |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Author | ||
Iluvatar ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
gle.. kava je ok jedino ako ju piješ obicnu, crnu, bez mlijeka i bez špecera, a malo ljudi to radi tako da..
ostajem pri svome! kava nije bb approved (osim ako ju pijete na gore navedeni nacin) |
||
![]() |
||
ThornOfFaith ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
|
Jedino na takvu sam i mislio, a vjerujem da i o toj i pricamo kada ju koristimo kao izvor kofeina ![]() Edited by ThornOfFaith |
||
![]() |
||
Iluvatar ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
|
haha, ako ti baš paše takva kava.. bolje je ruknuti tableticu gurane ili zeleni caj po meni, no neka! p.s ima true protein cisti kofein u ponudi
![]() |
||
![]() |
||
lulamae ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 13 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 29 |
|
hm..a ja isto cula kak je kava dobra za mrsavljenje pa cak pocela piti iako nikad u zivotu nisam..sad vise ne znam sto da radim..
pijem nescafe od vanilije s mlijekom..bez secera..znaci,to nije u redu?crnu kavu definitivno ne mogu.mozda je bolje da skroz prestanem.. |
||
![]() |
||
ThornOfFaith ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
|
šta se cudiš onda, nikakve arome i mlijeko! Ako ju piješ s ciljem fat burninga pij ju cistu crnu il ju nemoj pit. |
||
![]() |
||
|
da bolje prestani, ja sma ti naveo izvore, i to se koristi prije treninga samo! |
||
![]() |
||
jelena ![]() Viden/a u gymu ![]() Joined: 08 Travanj 2009 Status: Offline Points: 9 |
|
|
||
![]() |
||
jelena ![]() Viden/a u gymu ![]() Joined: 08 Travanj 2009 Status: Offline Points: 9 |
|
slažen se !!
![]() |
||
![]() |
||
mima18 ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Points: 37 |
|
jel mogu piti ujutro na prazana želudac crnu kavu sa natrenom? ne sadrži uh,m i p...
|
||
![]() |
||
|
U pravilu bi mogla, ali...uvijek ima ali jel? Postoji malo duža prica oko toga, no na kraju manje više je svejedno. Ja osobno ne bih imao "onaj" osjecaj kad bih pio sa natrenom i još rano ujutro, nije mi to to. Inace u ostatku dana vrlo dobra stvar s natrenom. |
||
![]() |
||
tare ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
|
Kafa uopste nije toliko losa, naravno prava crna kafa, bez secera, bez mlijeka-ko je moze takvu piti !
Ima kofeina ,ali i jakih antioksidansa. Kofein u principu ima 4 djelovanja: š. zentralno stimulirajuci- dakle povecava koncentraciju tako sto blokira enzim fosfodiesterazu, ova razgradjuje acetilkolin na zivcanim zavrsecima, tj. kofein potice nervne impulse, uz to moze proci i mozdanu ovojnicu i direktno utjece na mozak, stimulise centre za misljenje, blokira centre za spavanje 2. bronhodialatatorski- sirenje bronhija, pozitivan efekat 3. diureticki- odvodi visak vode iz tijela 4. vaskulotropni efekat- opusta krvne zile, smanjujuci napetost krvnih zidova Dakle, poprilicno dobri efekti, samo u umjerenim kolicinama, jer je alkaloid- moze izazvati odredjenu vrstu ovisnosti mozga o njemu. Ali razna kapucina, nessovi i to sa okusima- sve su to obradjene forme, modificirano sve ![]() Edited by tare |
||
![]() |
||
Gym_girl ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
|
šecer pod krinkom kave |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
![]() |
||
zmaj ![]() Fitness freak ![]() Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
|
ja tursku kavu ne pijen pa radje zeleni caj uzmen iako ga treba vise
|
||
![]() |
||
tare ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
|
O pozitivnim efektima zelenog caja nadam se da netreba govoriti. To je jedna od najkorisnijih stvari za ljudski ogranizam. Pun flavonoida (antioksidansi,hvataju slobodne radikale), alkaloida (coffein,teofilin,teobronim-pozitivni efekti na nervni sistem), hlorogenskih kiselina (djeluju kao pufer u krvi). Odlicna stvar ! Samo,ja ga uvijek uzimam u apoteci, jer sam siguran da je to to , izmrvljena biljka u kesici, jeste malo skuplji, al vrijedi dati koju marku/kunu vise i biti siguran, u ove jeftine sto prodaju po prodavnicama bas i ne vjerujem . |
||
![]() |
||
|
Tako nekako. Jos kad u to raja stavljaju vrhnje i par kasika secera. Dodje ko pravi obrok kalorijski ![]() |
||
![]() |
||
Siren ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 14 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 71 |
|
Ma taj ness sa okusima je i bez dodataka kalorijski obrok
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |