Kineziološki fakultet |
Post Reply | Page <123> |
Author | |||
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da, žalosno je da vecina ne može raditi s tom prvostupnickom titulom, nakon svih pompoznih reklamiranja "Bolonje". Ipak, iznimke su prvostupnicke diplome iz onih podrucja za koje su postojale (i postoje) više škole. Tu se kod zapošljavanja uglavnom izjednacuje VšS s prvostupnikom i nema nekih problema s pronalaženjem posla. Ali da budete ziher, odgulit lijepo 5 godina i to je to |
|||
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ajme nikad nisam bila za tu školu , sad sam kao i na kraju 4. srednje: totalno iscrpljena i bez volje!!
A morat cu, ako ništa drugo jednog dana ce biti veca placa radi tih 2 god (a zapravo traje 3 semestra + 4. semestar magistarski rad) |
|||
josipzekic
Viden/a u gymu Joined: 31 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 27 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
znam dosta ljudi na kineziološkom koji su fizickim predispozicijama daleko od atleta, ali ipak ocito je program prilagođen svima, i kao na svakom fakultetu pogotovo ovakvom ne oekuje se isto od svih....
sto se tice znanja i teorije, one knjige koje su medi dosle pod ruke, bazicno su znanje, barem što se tice bazicnih znanosti ne vezana za pojedine sportove pojedinacno, dakle predstavljaju zbilja minimum znanja da bi se za nekog moglo reci da ima visoku strucne spremu, pogotovo referiram na znanja s podrucja medicine, biokemije, nutricionizma, sto mnogima od novopecenih kineziologa predstavljaju osnovni posao i zaradu, a takvih znam barem 20... ipak ljudi se i bez specalisticke naobrazbe u RH usude raditi svašta, jer ne postoje mehanizmi nadzora i sankcioniranja znanje se i na ovim podrucjima raipidno mijenja, svakih 5 god otprilike 50% znanja je beskorisno.... a ne treba vas upozoravati iz kojih sve korjena sekvoje informacije koje se tu nažalost uce potjecu.... al posto to nije prob samo ovog fakulteta.... nije potrebno posebno naglašavat težina fakulteta ovisi najvise o motivaciji i zainteresiranosti pojedinca ipak... nemože ga se uspoređivati sa strojarstvom, medicinom ili fizikom... meni je pomalo cudno da se nekad ljudi upuštaju u takve usporedbe... svako je podruce ljudskog djelovanja jednako vrijedno i na to treba iskljucivo tako gledat.... sposobnost da tvoje znanje doprinese drustvu u kojem se nalazis i tebi najbolji je pokazatelj tvog uspijeha i vrijednosti tvojih znanja... |
|||
anne
Viden/a u gymu Joined: 06 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ja uskoro postajem apsolventica kineziološkog fakulteta...faks nije težak ali je zahtjevan..naravno,trebaš biti motoricki sposoban kako bi uopce upao na takvu vrstu fakulteta i uz malo truda da se riješit bez problema!!!malo je specificniji od ostalih fakulteta,ima i terenske nastave(skijanje i jedrenje) što predstavlja posebno iskustvo i užitak...pitajte sve što vas zanima,ja vam mogu sve reci iz prve ruke... |
|||
niXa
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 276 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
-ja sam slomio ruku prije jeno par godina 3.raz sam srednje,dal to znaci de ne mogu na kineziološki fakultet
|
|||
anne
Viden/a u gymu Joined: 06 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
nixa,odakle ti to??ako ti je s rukom sad sve u redu onda nema razloga zbog kojeg nebi mogao upisati kineziološki fakultet
|
|||
niXa
Post Options
Thanks(0)
|
||
-što odakle ? |
|||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ako ti ruka ne bude predstavljala problem, bojim se da ce sposobnost zakljucivanja Edited by Lega |
|||
niXa
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
anne
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
niXa
Post Options
Thanks(0)
|
||
|
|||
©parogica
Viden/a u gymu Joined: 02 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 96 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
nixa je ti to ljeva ruka bila slomljena...malo ti je ukocena :D
šalim se naravno da moš upisat šta oceš ako nemaš prbolema sa rukom više. to bi bilo ko da odusta od medicine jer je u 8 razredu bi bolestan |
|||
By:©parogica:)
|
|||
Lega
Post Options
Thanks(0)
|
||
Evo jedna informacija koja bi mogla uljepšati dan još nekom buducem maturantu:
Prošle godine je izašla publikacija "Ususret državnoj maturi" u kojoj je za Kineziološki fakultet stajalo slijedece: SVEUcILIšTE U ZAGREBU KINEZIOLOšKI FAKULTET STUDIJSKI PROGRAMI: Kineziologija OBVEZNI DIO DRŽAVNE MATURE: Hrvatski jezik - viša razina Matematika - osnovna razina Strani jezik - osnovna razina: Engleski jezik IZBORNI DIO DRŽAVNE MATURE: Biologija DODATNE PROVJERE SPECIFIcNIH ZNANJA, VJEšTINA I SPOSOBNOSTI S obzirom na to da cu s pripremama za dodatne provjere bla bla bla morati zapoceti barem 6 mjeseci ranije, ovi uvjeti su im bili dosta papreni. Nije da kukam, ali u tom slucaju bih u 4. razredu morao: paziti na prosjek i š7,š8 ostalih predmeta; pripremati se za obvezni dio državne mature (osnovna razina je smiješna ali hrvatski je gadan); uzimati instrukcije iz biologije iz sve 4 godine + pripremati se za dodatne provjere odnosno prijemni Međutim, danas sam dobio mail da pogledam novu knjižicu i ona izgleda ovako: Kineziološki fakultet Kineziologija Preddiplomski sveucilišni studij Trajanje: 3 godine Mjesto izvođenja: Zagreb Hrvatski jezik - osnovna razina Matematika - osnovna razina Strani jezik - osnovna razina (strani ili klasicni jezik) Izborni dio - nije zahtjev studija (Položeni izborni predmet Biologija dodatno ce se bodovati.) Dodatna provjera specificnih motorickih sposobnosti i znanja Shvatit cete i sami u cemu je razlika, mislim da su ovo nešto realniji uvjeti nego što je bilo najavljeno prošle godine i hvala im na tome! Možda još nekom popravim dan! |
|||
Sport junkie
Cita FAQ Joined: 19 Lipanj 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
e pa mene zanima koje su mogucnosti poslije toga fakulteta jer sam cula nema posla bla bla bla... stoga me zanima šta ti imaš u planu za ubuduce? |
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Daj mi reci kako da se upišem, pošto ce mi iduce godine biti cetvrta godina da pokušavam |
|||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |