New Posts New Posts RSS Feed - Kirkiriki maslac
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kirkiriki maslac

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
mr-triple-double View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mr-triple-double Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kirkiriki maslac
    Posted: 09 Svibanj 2012 at 12:35
Nov sam pa budite blagi :)

Gdje u Zagrebu ima kupit neki dobar mozda cak i neki kao homemade verzija maslac od kikirikija?
Back to Top
BuciBoo View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BuciBoo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Svibanj 2012 at 14:24
dm i biobioWink  
s tim da ti preporucujem biobio-vski maslac - nema dodanih šecera, organic proizvod...iako 10ak kuna skuplji od Alnaturinog iz dm-a, isplati se

Edited by BuciBoo - 09 Svibanj 2012 at 14:38
You are defined by the limitation you place on yourself!
Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mr-triple-double Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Svibanj 2012 at 14:34
koji je naj si probala oba, koje marke?
Back to Top
BuciBoo View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BuciBoo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Svibanj 2012 at 15:01
probala Alnaturin-jako fin, kremast s komadicima kikirikija, medjutim - ima dodanog šecera, tako da sam ga zamijenila sa Monkijevim iz biobio-a - okusom i teksturom podsjeca na pravi homemade kikiriki maslac, meni odlican

Edited by BuciBoo - 09 Svibanj 2012 at 15:02
Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mr-triple-double Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Svibanj 2012 at 15:13
hvala ti, bacit cu se odma na tak monkijev, pa javim dojmove :)
Back to Top
Markan1989 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Markan1989 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Svibanj 2012 at 18:06
ja sam kupio ovaj drugi danas u biobio (ima komadice kikirikija) i meni je dobar tanki premaz preko šnite agramer kruha i zasitilo me, al sljedeci put bi htio probat monkijev
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2012 at 18:39
Postoje dosta dobre indikacije da kikiriki nije nešto zdrav i da uzrokuje upalne procese po tijelu
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mr-triple-double Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2012 at 20:17
di si to procito? a sta ako kupim recimo kikiriki onak neociscen i onda smazem ne znam kolko grama??
Back to Top
Sun Chi View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sun Chi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2012 at 20:41
Iluvatar nemoj mi to govorit, past cu u depru
You don't drown by falling in the water. You drown by staying there.
Back to Top
BuciBoo View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BuciBoo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2012 at 21:03
eh,da - nedavno se pisalo o 'crnoj listi' uvoznih namirnica koje se mogu pronaci u hrvatskim trgovinama, a koje su prepune štetnih tvari ( http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_03_33_809.html ), medju njima se našao i kikiriki iz Brazila. Gane, Indije i Južne Amerike koji u sebi sadrži aflatoksine (toksicne tvari iz neke tamo xy plijesni) koje " mogu biti prisutni u stocnoj hrani, sirovinama i poluproizvodima za proizvodnju ljudske hrane, kao i u gotovoj ljudskoj hrani - žitaricama, kukuruzu, krumpiru, vocu, orašastom vocu (posebno kikirikiju), sjemenkama pamuka, i hrani životinjskog podrijetla, posebno mlijeku, ukoliko su životinje hranjene kontaminiranom stocnom hranom"
Kako se može smanjiti prisutnost aflatoksina u hrani za životinje i hrani za ljude? Prije svega dobrim agrikulturnim mjerama, kao i dobro provedenim i kontroliranim procesima u prehrambenoj industriji i u cijelom lancu od sirovine do našeg stola. 
po tome mi je bolja opcija kupiti maslac u biobio-u, nego kikiriki u ljusci iz Brazila ili koje vec zemlje u Konzumu i inim trgovinama, koji je, ujerena sam, prošao upola manje kontrola nego li proizvod koji se prodaje u trgovini specijaliziranoj za prodaju ekoproizvoda

Back to Top
Igor View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Igor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2012 at 21:04

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Postoje dosta dobre indikacije da kikiriki nije nešto zdrav i da uzrokuje upalne procese po tijelu

U mom slucaju i više od indicija,na slikama možeš vidjeti u predjelu prsa ožiljke od kikiriki maslaca godinama poslije,imao sam snažnu reakciju iako su neki bili iz  tzv. ekološkog uzgoja,jeo sam ga dugo vremena i sasvim slucajno primjetio vezu izmedju konzumiranja maslaca i cireva koji su se pojavili.Neki doktor mi rece da kada se pojave blizu vrata može nastati gušenje,zašto je tako objašnjenja nema barem ne javnog.

Back to Top
BuciBoo View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BuciBoo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2012 at 21:28
Originally posted by Igor Igor wrote:

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

U mom slucaju i više od indicija,na slikama možeš vidjeti u predjelu prsa ožiljke od kikiriki maslaca godinama poslije,imao sam snažnu reakciju iako su neki bili iz  tzv. ekološkog uzgoja,jeo sam ga dugo vremena i sasvim slucajno primjetio vezu izmedju konzumiranja maslaca i cireva koji su se pojavili.Neki doktor mi rece da kada se pojave blizu vrata može nastati gušenje,zašto je tako objašnjenja nema barem ne javnog.

alergija na kikiriki je jedna od najcešcih alergija na hranu, kod nekog izaziva jak odgovor organizma, kod nekog slabiji, ali to ne cini kikiriki nezdravom namirnicom - osobe kod kojih on ne izaziva imunosnu reakciju mogu slobodno konzumirati istu u, naravno, umjerenim kolicinama, jer ipak se tu radi o jakom prehrambenom alergenu, koji bi, ukoliko se pretjerano konzumira, mogao potaknuti alergijsku reakciju u organizmu koji prije nije reagirao na alergene u kikirkiju - a to vrijedi i za druge namirnice, poput zobi, jagoda...
Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2012 at 21:28
možda si samo alergican?
Back to Top
Igor View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Igor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2012 at 22:14
  Alergican da na maslac od kikirikija,ali nisam na kikiriki jedem ga ponekada jako puno.E sad vecina tih maslaca je preradjivana u tvornicama gdje se preradjuje i soja drugi orašasti plodovi da li to ima veze nisam siguran. 

Edited by Igor - 12 Svibanj 2012 at 22:16
Back to Top
Rahxephon View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Rahxephon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2012 at 10:22
Ovo sam i ja primjetila. Volim kikiriki maslac i jela sam ga možda jednom dnevno da pokrijem oko 20g masti. Poceo mi se stomak ponašati kao da imam IBS (irritable bowel syndrome).

Izbacujem peanut butter! Angry
Back to Top
CiXi View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CiXi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Listopad 2012 at 15:07

dosta cujem o tom maslacu, ali nisma ga nikad jela...je li on zbilja dobar? Jako volim kikiriki inace, pa mi je ovo zanimljivo...kada se preporuca jesti i u kombinaciji s cim?

we have more blood then we think
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.