Književna djela - preporuke & komentari/kritike |
Post Reply | Page <12 |
Author | |
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nisam citala, ok, budem. Ajme, koliko toga
Recimo, zao mi je sto u srednjoj nisam stigla procitati "Anu Karenjinu", jako smo kasnili s gradivom, bilo je sve ugurano, trebalo je stisnuti s ucenjem max. Ivo Andric: "U zemlji mrznje najvise mrze onoga tko ne umije mrziti." |
|
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
|
|
gordan72
Cita FAQ Joined: 13 Lipanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 98 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ana Karenjina ... umro sam od dosade .. ali baš .. možda bih ju danas drugacije doživio .. Andric je meni odlican .. planiram citati i nedavno objavljenu u nas "Ispovjed i druge price" |
|
LolitaInChains
Post Options
Thanks(0)
|
Ah, onda da ju ni ne citam? Kad se nadje netko zainteresiran za kazaliste, radije pogledati.
Odlicno, bas je lijepo citati pred spavanje. Ponekad i sanjam scenarije haha |
|
|
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Nisam to rekao .. meni je bila dosadna dok sam bio u srednjoj školi .. možda ce tebi biti dobra.
I ja obicno citam prije spavanja .. iako se nekada moram truditi da shvatim što piše kad me san pocne obuzimati Edited by gordan72 - 30 Sijecanj 2013 at 16:07 |
|
LolitaInChains
Post Options
Thanks(0)
|
Ma znam da nisi to rekao, ali stivo je poprilicno opsezno, a imam vec drugih precih prioriteta od ovog pa... Cini mi se da ima zanimljivijih prijedloga. No, do kraja zivota cu valjda procitati to cuveno djelo.
Da, i ja neke dijelove procitam dva puta. Lol |
|
|
|
AnastasiaB
Pali po spravama Joined: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1209 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dostojevski mi je bolji s "Bracom Karamazovi" i "Idiotom"..i dnevnicima. "Zlocin i kazna" je za moj ukus prejednostavan roman, imamo Raskoljnikova s onom teenage filozofijom oko bojih i lošijih ljudi koja je samo opravdanje "mogu ubit babu i bit dobra osoba jer imam Doktrinu", umjesto da ubije babu jer je želi ubit tj. prizna si kako stoje stvari, onda mu Marmeladova dodje kao narucena za iskupljenje i potvrdu da je dobra osoba i onda na kraju naravno nadje boga i opet je dobra osoba. Definitivno tocno prikazuje odredjen profil ljudi, ali u romanima koje sam navel su karakteri po meni puno bolje nijansirani. Meni se Marquez svidja s nekim djelima zbog toga što je atmosfera snažna, nijansiranje emcija je snažno i mogla sam "proživjet" djela, nažalost nisam našla manje pretenciozan izraz. Otprilke kao s 2 Von Trierova filma za mene glede doživljaja, "Dogville" i "antichrist". "Majstor i Margarita" mi je takodjer jedna od boljih knjiga, oko 5-6 stepenica iznadMarqueza i nije mi to baš usporedivo. tj. vidim moguce poveznice, ali je Bulgakov kompleksniji i interesantniji, meni.
Tolstoj mi nikad nije sjeo, iza sve te fame oko opsežnosti i kompleksnosti ima puno manje dubine nego bi covjek ocekivao od tih pomopoznih najava i statusa koji ima. o tome što trenutno citam i volim necu, knjige su mi kad idem "preporucivat" vezane uz odredjen karakter koji mislim da bi nešto u tome našao, "osobnije" mi je. |
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Takodjer što se sanjanja tice ;) Iako am zanemarila citanje i vracam se tome polako, obecajem :D Idem se uclaniti u knjižnicu podhitno A Ana Karenjina meni nije dosadna... dapace... vrlo je zanimljiva... mislim, to je sve individualno naravno.
|
|
LolitaInChains
Post Options
Thanks(0)
|
Da, bas sam htjela reci - "Zlocin i kaznu" procitala ljeti 2006., nakon zavrsetka 3. razreda i bila odusevljena. Mislim, ipak mi se puno toga izgradilo u glavi od svoje 17., 18. godine... Tak da bi i dozivljaj bio drugaciji sada.
Dalila, i ja sam zadnjih par godina zanemarila citanje, bas mi je falilo! Vise sam bila ekstrovertna, druzenja, i taj glupi Fb prije spavanja. lol. Zato sad nadoknada. I ja se moram uclaniti, tj. nadoplatiti A Charles Bukowski? Jeste procitali sto njegovo? AnastasiaB, slazem se da su preporuke valjane tek kad se uzme u obzir osobnost ono kome su upucene. Ali ok je isto opcenito pohvaliti nesto kaj te se dojmilo, pa kog zaintrigira... |
|
|
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Slazem se s Anastasiom, Idiot i Karamazovi su i Meni bolji od Zlocina i kazne.
|
|
geisha
Cita FAQ Joined: 28 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 55 |
Post Options
Thanks(0)
|
"Ministarstvo posebnih slucajeva" - Nathan Englander
Životnost,toplina,apsurd i britki humor koji kulminira u najtežim životnim situacijama uvijek me iznova oduševe.Toplo preporucam |
|
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |