Koji whey? |
Post Reply | Page <123 |
Author | |
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
Može biti medjuobrok, možeš ga dodati u zobene ili svježi sir i razne druge kombinacihe.
Najbolje da ga uzmeš nakon treninga, a u drugim dijelovima dana kombiniraj kako ti najviše odgovara i kako ti fali proteina u obrocima. Ne moraš se opterecivati vremenom, ja dnevno 1 do 2 mjerice pojedem. Iza treninga uvijek i kad mi fali proteina u obroku (ujutro, popodne, navecer svejedno je... ako ti je jelovnik posložen koristiš ga kao dodatak i pomoc (finu:)) |
|
biankoneri
Cita FAQ Joined: 20 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 79 |
Post Options
Thanks(0)
|
hvala scarpetta na pomoci i ostali naravno
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
hej, hej cure i decki, polakše malo :) Whey protein je dodatak prehrani, na novohrvatskom "suplement", a ne zamjenski obrok... Možda medjuobrok kao shake sa npr vocem, mladim sirom, zobenim, itd... I da ne miješamo pojam tj naziv makronutrienta sa namirnicama. . . @biankoneri, ako nisi imao kompletan obrok prije treninga, a cilj ce ti biti dobijanje mišicne mase, popi ga poslije treninga, pa poslije pojedi nešto. Konzumacija samo 1 makronutrijenta nije dovoljna za regeneraciju. A ako ti je primarni cilj skidanje kilograma, a ocito si pocetni vježbac pa volumen tvog treninga i nije nešto, i ako ne radiš trening na prazan želudac - npr ujutro, rekao bih da ti uz normalnu prehranu whey nije potreban. I posebno i kod topljenja masnog tkiva, pa raznih procesa u tijelu pri tome, trebaš i mikronutriente koji su katalizatori raznih procesa u tijelu. No vecina pobjedjuje pa ceš raditi što hoceš... :)
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
odsad kad mene pitaju koji whey kupit ja kažem da kupe meso :D
|
|
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
@iver sve stoji što kažeš naravno, mislila sam samo da ti može olakšati zbog vremena, posla, nošenja obroka..... i sl kao jednostavni dodatak.
Sad kad citam svoj komentar vidim da to ne piše ali nekako podrazumijevam uravnoteženu prehranu sa svim potrebnim nutrijentima prije i poslije, a whey samo dodatak koji ti povremeno olakša život (bar meni) |
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
@scarpeta, jasno, vidim i promjenu :) Ma da, svi su savjeti uglavnom za uravnoteženu prehranu, ali veliki dio ljudi ne razlikuje nutrient i hranu, pa netko pocne sa 1 zamjenskim obrokom samo whey, pa netko procita i uzme 2 takva obroka, itd...Nemam ja ništa protiv da ih netko pije, ali i za kolicine treninga vecine koji dolaze po savjete ovdje je uravnotežen obrok više nego dovoljan. A u raspravu koliko je kome potrebno i ne bih ulazio, jer ce opet netko procitat neko istraživanje banalizirano na prosjeku, i radjeno na pojma nemam kome, bez imalo personalizacije, što se ionako najbolje odredjuje detaljnim pracenjem, a vecina ne zna ni svoju nemasnu tjelesnu masu, osim par izuzetaka. Osim toga, i za ljude u deficitu se spominje gubitak mišica, a ne cini se razlika izmedju mišicne mase i mišicnih vlakana, a mladji ljudi u ne predugom deficitu baš i nece izgubiti vlakna, pa ih relativno lako hipertrofiraju opet kad se vrate na normalni režim prehrane. . . @Markane, tako nekako, osim ako vec nije bodybuilder sa velikom hipertrofiranom masom :)
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
od njih obicno nemam upita pa ono hehe
|
|
Post Reply | Page <123 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |