Kolac s borovnicama |
Post Reply |
Author | |
Brunhilda
Viden/a u gymu Joined: 06 Kolovoz 2010 Location: Hrvatska/Zagreb Status: Offline Points: 322 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Studeni 2010 at 13:32 |
- 200g pirovog brašna
- 200g integralnog pšenicno brašna - š60g borovnica - š00g mljevenih lješnjaka - 4 dcl soka od jabuke* - malo soli - prašak za pecivo Pomješamo brašno, lješnjake, sol i prašak za pecivo. Napravnimo tjesto uz pomoc soka od jabuke. Dodamo borovnice i ostavimo smjesu da stoji š sat. Stavimo je u lim za pecenje obložen papirom i peci na š80 stupnjeva dok ne porumeni. Malo pripreme, a odlican kolac. * Može i bez pirovog brašna, ali kako je brašno slatkasto preporucam jer neide šecer ni sladila u kolac. * Sok od jabuke po mogucnosti bez šecera (Pagov je bez) * Prašak za pecivo iz DM-a nesadrži aluminij pa je moja preporuka. * Ako prosijete brašno prije pripreme kolac ce više narasti dok se bude pekao. * Sa višnjama je isto dobra kombinacija. * Može se peci i u kalupu za Muffine i isto bude ok * Ja od ove kolicine napravim obicno š6 kolaca (tako izrežem) pa moja matematika kaže da komad ima oko š20 kcl |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |