Koliko i kako jesti zobene pahuljice? |
Post Reply |
Author | |
HSNeandertalis
Cita FAQ Joined: 21 Rujan 2016 Location: Banjaluka Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 21 Rujan 2016 at 19:29 |
Pozdrav ljudi, imam par pitanja vezanih za zobene pahuljice. Prvo,
koliko ih puta smijem doruckovati sedmicno, ja ih doruckujem 4-5 puta
sedmicno, da li je to ok? Drugo, imam 20 godina, 85 kg, 186cm, treniram 3
godine, koliko kolicinski ih trebam jesti po obroku? Trece, ja sam
smislio sam "recept", ali nisam siguran da li je to dobro tako i da li
grijesim (poceo sam ih jesti prosle sedmice pa ako grijesim volio bih to
sto prije ispraviti): 70-80g zobenih, pola kasicice fruktoze (sasvim
malo, zbog ukusa), 1 kasika kakaoa, malo grozdjica, 1 mjerica wheya sa
ukusom banane i mlijeka koliko je potrebno da se od toga napravi kasa.
Pa vi napisite sada, da li je necega previse, da li nesto treba
izbaciti, da li je necega premalo itd. Recimo ja bih ladno mogao pojesti
i 100g zobenih odjednom da znam da se smije.
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
1. Ja ih doručkujem 7 puta tjedno pa ti vidi :) Nije tu problem u smjeti, nego u tome da ti to ne dosadi i u tome da tokom dana onda osiguraš različitost u obrocima (mada te ni malo jednoličnosti u nekom periodu neće ubiti...dobro dođe za olakšavanje cijelog procesa, ne moraš puno mislit) 2. Količina ovisi o planu za cijeli dan, odnosno kako si namjeravaš posložiti obroke. Možeš kolićinu uh-a podijeliti ravnomjerno, u svakom obroku isto, ili ih negdje izbaciti pa u jednom obroku povećati..kužiš? Igraj se malo sa količinama da nađeš što ti odgovara. Ako možeš pojesti 100g pojedi. Pa vidi kako ti to odgovara. 3. Ok je ta kašica, samo ti fruktoza ne treba. Nije li ti dovoljna aroma wheya, i kakao? Bolje onda stevia....ako ti već nešto treba. Ali navikao biš se i bez ičeg. |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
rziberi
Cita FAQ Joined: 09 Lipanj 2016 Location: zagreb Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Svaki dan za dorucak. S vodom s mlijekom hladne grijane s medom za okus ili kockica crne cokolade ili za kuhanje. Moj najdraži recept je sto grama u 2.5 deci mlijeka kockica cok za kuhanje i u mikrovalnu na 2 min. Poslije unutra whey i malo meda.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |