Koliko puta tjedno u teretanu i trcanje? |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Babydoll
Cita FAQ Joined: 10 Lipanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 49 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Lipanj 2010 at 18:44 |
Nisam htjela otvarati novu temu pa se nadam da sam izabrala dobru za ovo pitanje.
Zanima me koliko puta tjedno je najbolje da idem u teretanu i na trcanje? Sada trcim 3 puta tjedno poslijepodne, a u teretanu sam namjeravala ici 5 puta tjedno ujutro jer sada imam puno slobodnog vremena pa mi se sviđa takav raspored. Je li to previše (napominjem da sam pocetnica, bez ikakve fizicke aktivnosti oko 2 godine)? |
|
Purrfection...
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo ja otvorio temu - prebacio tvoj post u nju.
Bitno je da sve imamo pregledno i definitivno otvori svoju temu ukoliko želiš nešto pitati. Nemojte uskakati u tuđe teme - slobodno otvorite svoju. što se tice teretane i trcanja, kreni lagano i vidi kako tijelo reagira. Ako nisi dugo vježbala, definitivno nemoj startati s 5 puta tjedno, jer ceš imati ionako opake upale i bitno je da se dobro odmoriš između treninga. Pocni s 3 puta tjedno! Nakon određenog vremena slobodno povecaš intenzitete i kreneš 5 puta tjedno u teretanu + ubaciš i trcanje i sl.. Kad kreneš u teretanu, javi kako ide.. |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Babydoll
Cita FAQ Joined: 10 Lipanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 49 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala puno i budem javila!
|
|
Purrfection...
|
|
Blia
Viden/a u gymu Joined: 18 Travanj 2010 Status: Offline Points: 152 |
Post Options
Thanks(0)
|
mogu li se ja ubaciti sa pitanjem - koliko trciš? vremenski ili u km?
koliko ce ti trajati trening u teretani? |
|
Babydoll
Post Options
Thanks(0)
|
staza na kojoj trcim je duga 5,4 kn (2,7 u jednom smjeru i 2,7 natrag), meni to ispadne oko sat vremena ali uzmi u obzir da sam pocetnica pa sad malo trcim, malo hodam.
a u teretani ce mi trening trajati oko sat i pol - dva. zadnji put kad sam bila to mi je bilo taman za sve proci + 20ak minuta kardio poslije. |
|
Purrfection...
|
|
niXa
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 276 |
Post Options
Thanks(0)
|
3 puta tjedno svaki drugi dan xD
|
|
Blia
Viden/a u gymu Joined: 18 Travanj 2010 Status: Offline Points: 152 |
Post Options
Thanks(0)
|
5,4 km je ok, možeš slobodno svaki drugi dan, tj. 3 puta tjedno. nije bitno što ti treba sat vremena, bitno je da si pocela, kako budeš sve više trenirala to ce ti manje vremena trebati pa ceš na kraju stazu prijeci za pola sata, samo naprijed!
slušaj svoje tijelo, ako mu treba odmora onda preskoci trening, a ako imaš višak snage - samo udri po vježbanju! zoki ti je dobro rekao, kreni sa 3 puta tjedno, lagane težine, a onda svaki trening malo više optereti tijelo i nda povecaj br. treninga u tjednu! nemoj prenagliti jer nema smisla trpiti upaletine i ostajati doma, bolje manje opterecenje, a redoviti trening. |
|
Babydoll
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na savjetima, tako cu napraviti.
|
|
Purrfection...
|
|
Marijucha
Cita FAQ Joined: 10 Lipanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 62 |
Post Options
Thanks(0)
|
Za pocetak kombiniraj dan trcanja pa dan teretane.
Ja bi tu obavezno stavila 2 dana u tjednu odmor obzirom da si koliko sam shvatila tek na pocetku. Ne bi bilo dobro da se pretreniraš. Za napredak je uz dobar trening i sređenu prehranu jednako važan i odmor. |
|
Babydoll
Post Options
Thanks(0)
|
Da, budem vikendom odmarala, eventualno samo trcanje jedno jutro ako se tako posloži
|
|
Purrfection...
|
|
Indir88
Cita FAQ Joined: 29 Lipanj 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja se tebi divim, to bi na kraju bilo 8 treninga tjedno, samo pazi koliko se forsiras na pocetku da ti ne bi brzo omrzlo
|
|
tvoje tijelo, tvoja tvrdjava
|
|
All Shall Peris
Viden/a u gymu Joined: 26 Lipanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 155 |
Post Options
Thanks(0)
|
Uh, moram i na nabavit mp3 player novi (stari mi riknuo ) i bacit se na trcanje u brda....
|
|
Breathless
Viden/a u gymu Joined: 18 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 267 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja se u cetvrtak vracam u teretanu pa planiram nastaviti malo žešce zato što mi se kondicija vratila trcanjem. :) Mislite li da je dan trcanja pa dan teretane preveliko opterecenje za tijelo? :)
|
|
"Najbrzi nacin da smiris um jest da pokrenes tijelo."
(Gabrielle Roth) ~ |
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
a napravi š dan pauzu ako je potrebno. ja san tri miseca ima 4x teretanu i 3x trcanje
|
|
Breathless
Viden/a u gymu Joined: 18 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 267 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ma, mislim da mi nece trebati, ali pitam cisto preventivno. :)
|
|
"Najbrzi nacin da smiris um jest da pokrenes tijelo."
(Gabrielle Roth) ~ |
|
PoleDancer
Cita FAQ Joined: 22 Veljaca 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 37 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja sam trcala svaku vecer po sat vremena be prestanka...sad sam malo u skripcu s vremenom zbog ispita kji mi dolaze i svega...ali zar je to previse?
|
|
Work, work, work, work!
Work, work bitch, you better work! |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |