Kombinacija vitamina |
Post Reply |
Author | |
Wooz
Viden/a u gymu Joined: 29 Prosinac 2010 Status: Offline Points: 120 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 15 Veljaca 2012 at 16:01 |
Zanima me je li ok pored centravit tableta uzimati cink+magnezij+B6( u slicnom omjeru kao u Zma) .
U centravitu nema b6 vitamina ni cinka , a magnezija ima 100mg . Tako da bi negdje na dnevnoj bazi bio na 500mg magnezija(100 iz centravita , 400 cisto) , 30 mg cinka i otprilike 10 mg B6 + ostali vitamini iz centravita . Sad me zanima koliko dugo je dobro uzimati tu kombinaciju ( jer sam naletio na par mjesta da je cink toksican ako se stalno uzima ? ) Do sada sam pio centravit + magnezij ( šumeca) + vitamin C ( šumeca ) tako da bi izbacio magnezij i vitamin c ( ? ) . |
|
Wooz
Post Options
Thanks(0)
|
No one ? :/
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, svakako pripazi na minerale. S njima se ne isplati pretjerivati jer znaju samo škoditi.
Pogledaj koje su dnevne potrebe za magnezijem i cinkom i nemoj puno odskakati od toga. Nema potrebe..
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja uzimam od centravit multi, od twinlaba dual tabs, vitamin C 1000mg, vitamin D 500mg, vitamin E 600mg, Kalcij 1000mg, i ginko.. to je uz dorucak :))
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
Wooz
Post Options
Thanks(0)
|
Nisam ni mislio puno ili uopce odskakati od dnevnih potreba , znaci nije problem uzimati kontinuirano ako uzimam neke normalne kolicine ? Btw. vidio sam na par mjesta dosta razlicite kolicine koje navode kao dovoljne za zadovoljiti dnevne potrebe od 15mg pa sve do 30 mg , sad ne znam cemu da vjerujem .
Zar ti se sve to uspije iskoristiti Davore u tim kolicinama ? I još jedno pitanje , kako naci ( tj koje, su ako netko zna, tablete) magnezij i cink aspartat ili citrat , a ne karbonat ?
|
|
- Darac -
Viden/a u gymu Joined: 19 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 376 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sweet jesus haha, to sve zajedno roknes uz dorucak? |
|
Brunhilda
Viden/a u gymu Joined: 06 Kolovoz 2010 Location: Hrvatska/Zagreb Status: Offline Points: 322 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa jel ti jedeš išta u cemu ima vitamina i minerala ili je zbilja potreba za ovoliko umjetih u prehrani? Jel ti hodaš po suncu imalo? ili je podrum tvoje prirodno stanište pa je potreba za D vitaminom ovolika?
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Treniram dnevno 2 x po 2h, i puno se trosim.. Tako mi je trener rekao da pijem.. I jos pijem tokom dana 5 tableta omege 3, i elastijoint :)
Brunhilda, bas ne vidim previse sunca u ovom periodu.. he he.. A i inace nisam tip koji voli lunjat, vec se zatvorim doma i tv gledam.. |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vitamin B6- Piridoksin- odlican za podsticanje metabolizma aminokiselina- dakle proteina.Nije problematican jer je topljiv u vodi pa se izlucuje lako preko bubrega.
Cink- hm, 30 mg, 10 mg je preporucljiv dnevni unos za muskarce, svako mora odluciti za sebe.... |
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sve ostalo je uredu, al ovo je daleko, daleko previse !!! Poslusaj me i smanji to, vitamina D normalnom, zdravom covjeku treba u mikrogramima dnevno ! Ako jedes zdravo, a ima ga mnostvo npr. u jajima onda ga uneses dovoljno. Vitamin D- calcitriol- je potentna substanca koja utjece na metabolizam kalcija, kosti, imuni sistem, psihu, metabolizam aminokiselina. 500 mg ti je previse... |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |