Kombiniranje hrane (Trophology) |
Post Reply ![]() |
Page <1234 5> |
Author | ||||||
zika ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
gle, pojednostavi si; što god jedeš, jedi uz to povrce (koje nemaju škroba) a voce i tekucine zasebno ![]() |
||||||
LiveStrong
|
||||||
![]() |
||||||
AnastasiaB ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1209 |
|||||
ali zašto da jedem onda uopce to voce kad ako nije bar sa posnim cu ostat gladna pa nisam ništa napravila?
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() |
||||||
dalila ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
|||||
E to...tako je ok.... ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() |
||||||
zika ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
|||||
Uh+p je ljudima navika i rijetko tko ce se toga odreci, zato jedi salatu uz to obavezno, ne može ti naštetit nikaj tak...jer ako nema toga neutralizira se i ne ode u energiju kak treba nego u masno tkivo.
Gle, ja sam osoba koja se odrekla svacega i prihvatila nove nacine prehrane! Da te podsjetim, i ja sam bila skinula 8kg prije godinu dana, tako da, nije da sam pala s marsa i da što god probam djeluje i ne ce mi se priljepit ![]() Teško da decki mogu tak jest, ja mislim da bi krepali ubrzo ![]() Nego, što ce ti uz bjelanjke posni...?? i voce?? Ne mogu ti pomoc s problemom s kavom, ne pijem ju, a nikad ne kasnim ujutro.. ![]() ![]() Nikad nisam kombinirala voce i posni, jednostavno, mlijecni proizvodi i voce, pa kak ceš to? ![]() Makar, znam, kao tu svi pricaju da treba i sad ce me vrbovat, ali voce se jede zasebno!!! Mislim, radim i ja one frapee, a kaže da ne bi trebalo osim sa kiselim vockicama...ah...to me briga ![]() ![]() ![]() Edited by zika |
||||||
LiveStrong
|
||||||
![]() |
||||||
AnastasiaB ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1209 |
|||||
posni+voce jer je ko krema
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() |
||||||
|||||
pa nemoj izbjegavat žutanjke, ubaci jedan dva s bjelanjcima i salatu, kud ceš bolje ![]() al ovo jaja, posni, voce ![]() |
||||||
LiveStrong
|
||||||
![]() |
||||||
crna_kej ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
|||||
Najvise informacija sam dobila iz knjige Johna Duillarda "Tijelo, duh i sport". Iako se mnogi nece slozit.. vrlo je vazno poznavati tipologiju tijela i sto tijelo zbilja treba. Tako doticni autor nema kappu, pithu i vatu vec kaze da postoje kombinacije. Kako saznat koja smo kombinacija je pitanje testa koji se sastoji iz nekoliko stavaka. Za svaku kombinaciju postoje odredjene namirnice koje bi se trebale izbjegavati zbog odredjenog djelovanja. Drago mi je da ima jos onih koji prate slicne teorije. ![]() Kod Rax u "transformaciji" sam pokusala laicki opisat al objesila sam macka o rep. Znam bb-ove vegetarijance, znam i one koji se samo trpaju junk-om a cure sline kad ih netko pogleda.. stoga ocito je da sve ne mora bit po PS-u. Slazem se da ne treba komplicirat al opet treba slusat tijelo - sto i kad trazi. I da nadodam..vjerujem da ces Zika i ti poput svoje majke imat cvrsto tijelo! Nesto je i u genetici, ne samo u trudu ![]() |
||||||
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Pa da, to ti je to, postoji š0 kombinacija; nisam željela u detalje, ionako je vecini ovdje to bzvz i ne kuže tu tematiku! Super mi je da barem neko zna o cem je rijec! ![]() ![]() Ugl.imam knjigu od Stjepana Žagara: Ayurveda - vedska medicina ![]() |
||||||
LiveStrong
|
||||||
![]() |
||||||
crna_kej ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
|||||
pun mi krevet knjiga..po tvojoj preporuci.. ![]() Douillardovu knjigu sam vise puta procitala i trenutno mislim da je kod bake al uzet cu je jos jednom u ruke uskoro. Fitness je rekreacija. Sportska prehrana je zbilja neophodna onima koji su aktivni i zeljni nekog cilja. S tim se slazem. Ono s cim se ne slazem je ogranicavanje. Ono sto vrijedi za mene, nece vrijedit za nekog drugog. Sve nazalost podlijeze modnim trendovima pa i to kako se hraniti, sto, kada i koliko jesti. Da li je meso dobro? Da li je tjestenina dobro? i slicna pitanja. Spomenuta baka je dipl.ing.agronomije i dipl.ing bio i kem i rekla bi sad da je samo pitanje kako se tko osjeca. Kad su zabranjivali rajcicu.. ona ju je jela.. danas je rajcica jedan od najpoznatijih antioksidansa (jel..). usput sam naisla i na ovaj link..http://www.sportskitrening.hr/site/download/PREHRANA/F it%20for%20life.pdf da me se nebi objesilo.. ima jos sportskih sajtova koji spominju kombiniranje namirnica! |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Mini me ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 19 Travanj 2010 Location: Miami Status: Offline Points: 685 |
|||||
dobar link kej
|
||||||
Obstacles are what you see when you take your eyes off your goal.
Stay focused. |
||||||
![]() |
||||||
The Phoenix ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
|||||
Evo Crna da se nadovezem.......Ja ne velim da u ovom nema neceg, ali s jedne strane to je sve pomodarstvo i izmišljanje, za ovo nema dokaza nit istraživanja, nit zapravo nitko nezna kako tijelo funkcionira i reagira, da zna nebi bilo bolesti.... Osim toga ovo komplicira sve,ja osobno nemam vremena za experimente uz trening, trgat se u teretani a brljavit po hrani i igrat se kombinacijama......
![]() ![]() ![]() Da me ne zanima fitness i neki konkretni rezultati mozda bi se i sam pozabavio time, ovak necu jer cu na taj nacin samo doves u pitanje rezultate ili ih usporit. Kolko vam je tesko sada pratit i jednostavnu "fitness" prehranu? Jako tesko kolko vidim tak da su ovo dodatne komplikacije i ogranicavanje jela...... A ovi junkeri koji izgledaju dobro su geneticari, probaj ti junkat i napravi rezultat pa nam reci da nije sve u sportskoj prehrani.... .... a vegetarijanci bilderi.......nadomješcuju to debelo proteinskim prahovima, sirom , a ima i kemije, tak da vegetarijanac ili ne dođe mu na isto,pokrio je potrebe proteina........iako, serem mu se ja na vegetarijanstvo ako je to izbor radi zdravog života a trpa se kemijom ili puši i slicne stvari, to nema veze s mozgom, a takvih je puno...... Edited by The Phoenix |
||||||
![]() |
||||||
|||||
LiveStrong
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Razlika je izmedju tebe i mene. Tebi je cilj definicija i sto veca muskulatura jer ipak si muskarac. Meni to nije cilj a i moj organizam drugacije reagira na istu hranu. Dosta sam eksperimentirala bas zato sto mi je dosta kemija a bogami meso koje jedemo je puno antibiotika, povrce i voce puno gmo-a, u sve se danas trpa secer i so on. Mogu slobodno rec da nije sve u sportskoj prehrani.. nesto je i u samom radu. Spomenuti junker je moj bratic.. njemu se zivo f**ka za povrce i voce.. taj to nebi pojeo ni u ludilu.. ponudi mu pommes frites, hamburger, cevapi, kebap.. prvi je u redu. Ne pati od toga dal je za vikend bio vani i pio, koliko je spavao i dal je nakon treninga jeo pwm.. al hebiga.. ujutro kad se ustane pretrci par km, ode u teretanu i na basket ali i uziva u svemu tome. S druge strane - bioproteina ima u zitaricama i soji, mahunarkama i nije nuzno da netko tko je vegetarijanac mora piti prahove. Mnogi slijepo slijede vase jelovnike a da ne poznaju svoj organizam, da nisu upuceni zasto se jedu UH, zasto proteini, sto je GI.. nista nije komplicirano ako te zanima. Mozda je pomodarstvo.. al ayurveda je starija i prakticiranija od bilo kojeg web sajta. Hrana je gorivo i treba na nju tako i gledat samo je razlika dal natocis eurosuper na Ini ili OMV-u![]() Edited by crna_kej |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
![]() +š |
||||||
LiveStrong
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
da prvo kažem, znam što je GI i zašto se jedu uh
![]() |
||||||
![]() |
||||||
The Phoenix ![]() Fitness freak ![]() ![]() Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
|||||
Slazem se, zene vecina ne zele i nije ih briga za misicnu masu i mogu si dozvolit takvu prehranu.......no opet....Zika je na nekom rezultatu vec , vjerovatno i genetski dobra i ima puno slobodnije ruke za a kombiniranje.... neznam u kakvom si ti stanju, ali ako nemas rezultat a zelis ga izmisljanjem tople vode i stalnim trazenjem eureke neces do toga ni doci ili uz puno vise muke i daleo vise vremena dok ne nadjes, ako ga nadjes....
Ovo nisam skuzio.....moras jest nekaj, bilo meso, biljke, ovo , ono, kaj god uzmes a nemas vlastiti uzgoj zatrovano je tak da nemas bas izbora, jest se mora, kemiju nebus izbjegla ak bus filozofirala oko unosa i vodila se time jer tak to piše u nekoj knjizi .....
naravno, ali radi ti kolko hoces bez prehrane ces uvijek imat skembicu, ovo , ono, bez prehrane nema koraka znad u rezultatima.....
Njegov stil zivota, no ima li on bodyfat manji od š0% i zavidnu misicnu masu ? Ako ima onda je geneticar i nije sigurno primjer drugima kao nesto pozitivno nego izuzetak..... Njega to zadovoljava i to je super,svako ima svoje ciljeve i zelje.. onaj koji zeli vise morat ce radit vise da to dobije.....ja kad god radim nesto zelim maximum iz toga, takav sam i to je to... Koji su tvoji ciljevi, sta ti zelis postici vjezbanjem? Mislis li da ti bratic moze bit uzor i da ces dobiti svoje ciljeve jedeci ko on? Zasto ne jedes tako ako si ga uzela za primjer?
Nužno je i te kako, bioproteini se niti ne racunaju pod proteine i tijelo njihovom upotrebom nije u stanju sintezirati tjelesni protein posto su nedovoljne biloske vrijednosti i nepotpunog lanca aminokiselina.... S druge strane d abi poojeo tolko tih polukorisnih proteina iz biljaka ujedno si unio i hrpu, ali doslovno hrpu ugljikohidrata posto se zitarice pretezno Uh, zato manej vise ja vegice vidim da su ili mrsavi ili debeli u neku ruku.......nikad nisam vidio nekog misicavog il tak nekaj a da se iskljucivo hrani zitaricama i biljkama bez unosa proteina sa strane u obliku praha, sira .........kemije. Govorimo o fitnessu i bodybuildingu, ne prehrani za uzdrzavanje zivota i normalne aktivnosti....
Znat ce oni jos manje ako ce sljedit "filozofske" primjereDa se razumijemo, nemam nis protiv njih, mozda su super.......moji komentari s eodnose na ovo zbog toga što: Smo na fitness forumu, svi koju su ovdje imaju problema s prehranom, zele bolji izgled, rezultate u najkracem mogucem roku, zele transformirati svoje tijelo, povecati misicnu masu i slicno i ti "naši" jelovnici o kojima govorimo i koji ljudi sljede su oni koji garantiraju taj rezultat u najkracem mogucem roku i sa š00% uspješnošcu bez puno filozifije i milion puta su potvršeni i zna se da dejluju.. .dok s druge starne vi govorite o teoriji koji nemozete potvrdit niti jednim slucajem niti primjerom da je istinita i da je takva, to su sve nagađanja i necije teorije, tak da ti isto neznaš zašto bi jela tako kako piše u tim knjigama, znaš samo da je to neko napisao i drzis se toga bez dokaza i nikad neceš znati jel to vrijedi šta ili je samo teorija... Ljudi ako nemaju rezultate odustaju vrlo brzo, zato napravi rezultate prvo, dosegni nivo koji te zadovoljava, i to je dosta teško, kad dođeš tu gdje si zadovoljan istražuj dalje i odi na viši nivo, preskakanjem stepenica ceš samo pasti i odustati........ |
||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 5> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |